Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

fredag den 16. januar 2015

Jeg er født i 1980, og her er er testen

Jeg har svaret på en kommentar på indlægget før dette, af cblogging, og pludselig fik jeg lyst til at dele mit resultat af undersøgelsen med jer. Den psykologiske undersøgelse af Rikke Aagren, der i 1998 var 18 år gammel.

"Det drejer sig om en 18-årig kvinde, der henvises til diagnostisk udredning specielt med henblik på evt. udvikling af skizofren lidelse.

I en fuld WAIS-R er der en signifikant forskel mellem den verbale præstation og handleprøverne. Den verbale præstation befinder sig i normalområdet, hvorimod handleprøverne  ligger over normalområdet. Der ses dog nogen intratestvariabilitet fx. i Talspændvidde, som klares dårligst af alle prøverne og ligger under normalområdet, og Terningemønstre, der klares over normalområdet. Der ses ingen tydelige tankeforstyrrelser i WEIS-R prøven. Prøven viser, at pt. er normalt til pænt begavet, men med et ujævnt funktionsniveau.

I henvisningen er det oplyst, at pt. måske kan have haft et fødselstraume, idet hun  ved fødslen iflg. moderen var omgivet af læger p.g.a. asfyxi i forbindelse med sædefødsel, og jeg jeg har derfor i undersøgelsen forsøgt at være opmærksom på om pt.s nuværende problemer kunne skyldes en organisk lidelse. Trail-Making-prøvens B-del viser tegn på nedsat psykomotorisk tempo og besværet simultankapacitet, som man kan se ved organiske lidelser, men de øvrige prøver synes ikke at vise tegn på noget sådant.

Julian B. Rotters sætningsfuldendelse giver indtryk af, at  pt. har svært ved at omstrukturere tankerne på et højere plan, og der ses således mangel på selektivitet, hvilket efterlader det indtryk, at pt.kan være for ukritisk i selektionen af hvad hun ser. Det overvejende indtryk i denne prøve er det mere umodne. Pt. synes bekymret for fremtiden både på det generelle plan, men også i relation til de mere nære ting, og virker alt i alt forpint af sin nuværende tilstand.

Ordassociationsprøven viser tegn på umodenhed med en tendens til det konkret selvrefererende, ligesom der ses tegn på nedsat impulskontrol på det fantasimæssige plan. Enkelte ord i prøven er tydeligt for private,  men der ses ingen åbenlyse bizarre træk i prøven. Besvarelsen afspejler en emotionelt betonet kognitiv stilart.

I TEMAS-prøven gør pt. sig anstrengelser for at bygge små historier op, ligesom hun forsøger at leve sig ind i historierne. Sporadisk  kan historierne  være på kanten til det fabulerende,  men åbenlys realitetsbrist ses ikke i denne prøve, hvor tænkningen er langt mere realistisk end svarende til præstationen i Rorschach-prøven.

I Rorschach-prøven ses der utvetydige forstyrrelser i den formelle tænkning i form af fusion, konkretisering og fabulering. Der ses  ligeledes betydelige vanskeligheder mhp. dømmekraft og realitetstestning i en grad, som for pt. må medføre bredt set alvorlige tilpasningsvanskeligheder.

Pt. synes grundlæggende at have normale kontrolmekanismer, men der ses aktuelt tegn på indre psykisk pres, som overstiger pt.s ressourcer, og som medfører en ganske markant vulnerabilitet i pt.s følelsesliv, adfærd og forestillingsvirksomhed.

Prøven giver indtryk af at "hypervigilance", d.v.s. en tilstand præget af gardering og vagtsomhed  og nogen mistro i kontaktmæssig henseende. Disse træk kan under pres gå over i en paranoid oplevelsesmåde.

I prøvens formelle diagnostiske opgørelse a.m. Exner scorer pt. højt på Suicidal Indeks og Depression Indeks, ligesom prøven falder positivt ud på Exners Skizofreni  Indeks.

Prøven forekommer således mere psykopatologisk end de øvrige personlighedsprøver.  De utvetydige tegn på nedsat realitetstestning og dømmekraft  og  forstyrrelser i den formelle tænkning giver formodning om en tilstand indenfor det skizofrene spektrum, og der synes at være risiko for udvikling i retning af en skizofreni.
Ud fra en vurdering  af det indre psykiske pres i kombination med de nedsatte kontrolmekanismer og det depressive i tilstanden, må man fra lægelig side være opmærksom på suicidalrisiko.

Andre prøver klares svarende til borderline niveau, men man må være opmærksom på, at der kan være tale om en mere alvorlig psykopatologi, og pt. må derfor også vurderes i forbindelse med det Nationale Skizofreniprojekt ud fra de psykiatriske ratingscales for at se, hvordan disse prøver klares.

Rorschach-prøven viser i øvrigt, at pt. vil kunne profitere af psykoterapi.

29. juni 1998"

Jeg har fået denne rapport af den psykolog, der testede mig. Og nu er det ude. Nu har jeg ikke noget at skjule - ikke engang at jeg bliver 35 år i år. Hehe.

Jeg hader bare ... Ja. Men nu er det ude, nu er den frigivet. Hæ.

1 kommentar:

  1. "Mødte" dig på blog.dk for nogle år siden og jeg fik lov til at læse en selvbiografi af dig. Jeg har aldrig tænkt tanken at du var "umoden", men jeg har altid betragtet dig som et interessant menneske, som jeg har nydt at skrive med igennem årene. Du har et par gange snakket om det her resultat og hvordan det har påvirket dig, men jeg synes bare du skal vide, at jeg har hvert fald haft et andet syn på dig.

    Men synes nu ikke at der er noget forfærdeligt over det her resultat, men hvis du havde ønsket noget andet, så givet det mening du ikke blev glad for det.
    Håber du har det godt.

    SvarSlet