Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 20. august 2024

Today we're going to shake things up!

 Jeg har så meget efterhånden. Så jeg går i gang, og når jeg føler at nu er det nok, ser vi, om det er på tide at stoppe med indlægget, eller bide det over i to dele. 

Tilbage i ... tidligere på året, købte jeg nogle af disse fantastiske heatless curlere. Jeg kunne ikke uploade et billede af dem i mit hår, men jeg har fået taget et billede nu. Og jeg kan sige, at det er krøller, der vil noget. Jeg sætter dem i vådt, nyvasket hår om aftenen, skifter mellem størrelserne, så der ikke er uniforme krøller nogle steder. Så tager jeg et hårnet på og går i seng. Og så vågner jeg op dagen efter, kan tage curlerne nemt ud, og så har jeg dette hår.

Så tager jeg lige og lader mine fingre lide igennem nogle gange, og tilføjer lidt letvægts-mousse. Det er de fleste nu om dage. Jeg bruger en fra Gun-Britt. Den streg, der sidder tilbage efter hårnettet, forsvinder efter nogle timer, men hvis du skubber hårnettet op under de curlere, der rammer huden, kan du undgå mærkelige blæreagtige mærker, der bliver siddende i ugevis. Jeg ved ikke, hvad det skum der sidder på curlerne er lavet af. Men - så længe der ikke er direkte kontakt, er det ok. For mig. Men jeg har sensitiv hud. Det er ikke alle, der har det.
 
Så er der The Tuxedo Cat fra Lego. Alene navnet på katteracen, som den er opkaldt efter, tuxedo, gør at jeg ret hurtigt besluttede mig for, at min LEGO kat skulle være en hankat.
Naturligvis var det ikke lige til at hælde alle de forskellige poser ud af pakken, men den var relativ nem at samle. Det tog mig 3 dage. Han endte med at se således ud:
Min kat har halen lidt udadvendt. Den har det gule sæt øjne i, men der hører et blåt sæt med. Der hører også en åben mund med, men jeg foretrak en lukket mund. Hovedet kan drejes 360 grader. Men han blev sat på plads af Bella, som reagerede med angst overfor ham, og han kom derefter ind i min reol. Jeg har givet ham navnet Lazlo, efter min yndlingsvampyr.

Der kom også en Goodiebox Crush til mig, og jeg beskrev indholdet i en af mine tidligere indlæg. Jeg vælger at lægge billedet op her:
Jeg har pt brugt øjenskyggen og liplineren, men den løse pudderbronzer og makeup svampen har jeg ikke brugt. Jeg ved endnu ikke, om jeg giver det væk. Måske. Jeg har brugt den GOSH "Just Click It!" mascara (den lyserøde), som jeg fik gratis med til mine to GOSH parfumer. Men det er ikke en særlig god mascara-wand. Derfor har jeg shoppet hos Matas også. Her fandt jeg disse ting:
En Maybelline tattoo eyeliner, en essence waterproof mascara og en GOSH tinted lipbalm i farven berry. Jeg er ikke glad for mascaraen, fordi den wand er sær. Men bedre end GOSH. Jeg har en anden version af GOSH tinted lipbalm i farven vintage rose, og den jeg har, er med en sponge applikator, mens denne nye, jeg har købt, er med en plastic applikator. Og jeg bryder mig ikke om den måde, den faktisk spreder produktet på mine læber, der næsten føles som sand når jeg har den på. 

For længe siden (sidste år, tror jeg) købte jeg "Heathers" på dvd. Ja, jeg er en af dem, der bedst kan lide at have visse ting stående på hylden, og ikke bare er afhængig af en streamingtjeneste. "Heathers" blev lavet til en serie på et tidspunkt, som blev vist på HBO. Men jeg ville gerne se filmen. Den originale Winona Ryder film. Og - kære læser - vil jeg fortælle dig alt om den film, som jeg så forleden for at anmelde til dette indlæg. Jeg havde ikke set filmen før nu, fordi René ikke gad at se den, og min computer ikke har det godt med dvd'er. Men nu har jeg et eksternt blu-ray drev, så nu kan jeg se og høre stort set alt. 

 
** SPOILERS **
Så nu hopper vi ind i Heathers, som den var, da den blev released i 1988 (Danmark måtte vente til 1994). Den er instrueret af Michael Lehmann, og den løber over 104 minutter. På min blu-ray version er det en 15+ film (strong languange, drug use, sex references, suicide theme), og det, der står øverst på bagsiden lyder:
 
"Best friends, social trends and occasional murder"

Winona Ryder har rollen som  Veronica Sawyer, og Christian Slater har rollen som Jason Dean. Så er der de 3 Heathers. Kim Walker spiller den mest vigtige Heather, Heather Chandler, og Heather 2, Heather NcNamara, spilles af Lisanne Falk. Heather 3, the last standing, og kendt som Heather Duke, blev spillet af den nyligt afdøde Shannon Doherty. Filmen foregår i Sherwood Ohio, og alle disse 5 teenagere går på Westerburg High School. 

De 3 Heathers styrer skolen, og de har en vis rangorden inden for deres egen kreds. Veronica hænger ud med dem, men hun er ikke en del af dem. Der starter en ny elev på skolen, en lækker snack, som straks viser interesse i Veronica - og hun kan godt lide denne nye, interessante Jason Dean. Han vil gerne have hende væk fra the Heathers, men da han overtaler Veronica til at gøre Heather Chandler syg, efter hun har været ude en aften, lyver Jason for Veronica, og det ender med, at Heather Candler rent faktisk dør. De skriver derfor et selvmordsbrev, hvilket om muligt gør Heather Chandler mere populær på skolen end hun var før. Til hendes begravelse siger præsten:

"I blame not Heather, but rather a society that tells its youth that the answers can be found in the MTV video games". Hvordan kan det ikke blive mere perfekt udtrykt?

Veronica og Heather McNamara tager på en dobbelt date med Ram og Kurt, som er to af skolens football spillere. Den ender i noget værre lort, og Veronica og Heather Mcnamara skrider. Men Ram og Kurt kan ikke bruge det til noget. De finder på en slesk historie, om hvordan Veronica havde sex med dem begge to. På et tidspunkt forsøger Heather McNamara at begå selvmord, men hun bliver forstyrret og reddet. Veronica bliver naturligvis meget vred da hun bliver konfronteret med rygterne dagen efter i skolen, og da hun snakker med Jason, beslutter hun sig for at tage hævn.

Til deres fælles begravelse siger Kurt om sin søn:

"If there's any way you can hear me, Kurt buddy, I don't care that you really were some... Pansy. You're my own flesh and blood, and you made me proud. My son's a homosexual, and I love him. I love my dead, gay son". Og igen: det kan bare ikke siges bedre. Heather Duke rykker hurtigt ind og overtager pladsen efterladt fra Heather Chandler, og hun nyder al opmærksomheden. Veronica faker sit selvmord og Jason tilstår alt overfor hvad han tror, er hendes døde krop. Han planlægger at bombe skolen. Det er nu op til Veronica at redde alle de elever, der er der. 

Det lykkedes. Det sidste spil sker, når Heather X og Veronica mødes på gangen og har denne samtale. 

Heather: "You look like hell."

Veronica: "Yeah, well I just got back." (hun tager den røde sløjfe ud af Heathers hår, som symboliserede at hun var Heather 1 og placerer den i sit eget hår). 

Heather: "What are you doing?"

Veronica: "Heather, my love. There's a new sheriff in town."

Denne film er genial. Den er skæv, den er 80'er, og Winona Ryder spiller godt - som hun altid gør. Den er lidt anderledes fra den tv-serie, der blev vist på HBO (altså, selve historien), men hvis jeg skal sammenligne dem begge efter hvad jeg synes om dem, er de begge gode. Men filmen, som er aktuel her, får 9/10 RAP'er fra mig. GOOD ONE!

Men! Det må være nok. Jeg er vist kommet igennem alt, hvad jeg ville sige. Det tror jeg i hvert fald. Heldigvis kan jeg da altid vende tilbage!

Hav en dejlig uge!

søndag den 18. august 2024

Marilyn Manson - The God of Rock (hehe)

Hej! 

Jeg er så langt bagud at det næsten er til at græde over. Men jeg har stadig ingen stol, og jeg har ingen udsigt til hvornår jeg kan få en. Men lige nu har jeg en midlertidig løsning, fordi jeg måtte lade alle vide, i tilfælde af at det skulle være gået hen over deres hoveder, at Marilyn Manson har udgivet 2 nye singler. Jeg er superfan. De er megafede begge to. Den første, "As Sick As The Sickness Within", er virkelig god, og videoen er meget som dem der blev lavet tilbage i 1990'erne. Den anden single, "Raise The Red Flag", er efter min mening endnu bedre, og selvom jeg ikke altid kan se videoen, fordi den ikke er specielt god for folk med juvenil myoklon epilepsi, så synes jeg at den video også er fed. Den er fed på en helt anden måde. Marilyn Manson har aldrig, efter min hukommelse, lavet en video som denne. Hvor der i baggrunden er et band, der spiller, som ikke er "dressed for the occation", det hele foregår i et hvidt rum med lys, og man ser bandmedlemmerne. Manson står naturligvis forrest, fordi han lidt er den vigtigste figur. Men noget jeg lige lagde mærke til var, at i slutningen af den første video, når han sætter sig op, har han det tøj på, som han har på i den anden video. 

Hvad er der mere at sige? Indtil videre er musikken meget som 90'er æraen. Nu hvor han er stoppet med at drikke og tage stoffer, og er kommet i form igen, kan man høre en forskel på hans stemme. Den er ikke helt som i gamle dage. Men det gør vitterligt intet for mig, og det burde ikke gøre noget for nogen andre. Det vigtigste er at holde ham kørende. Men omkring slutningen af sidste årti havde han taget en del på, og hans videoer var ikke så fantastiske. Efter han har fået styr på sig selv, må jeg sige, at det virkelig har gjort en forskel. Dette billede er fra "Raise The Red Flag" videoen.

Denne mand fyldte 54 år i januar. Han ser ud som om han har smidt 20 år af sit udseende. Det er naturligvis et stillbillede, som jeg lige snuppede, og jeg tog også et af bandet.
Trommeslageren bliver også vist flere gange, men lige her er han skjult bag Manson. Som vitterligt ligner at han er trådt ud af 1990'erne. Det er helt vildt. Mange jeg har set synes at denne video er kedelig fordi den mangler det der Manson-oompf. Det artistiske aspekt. Men eftersom han aldrig har lavet en video som denne før, og sangen handler om "the accusors", gør det så noget? Og hvis han synes at det er en god idé, så er det vel også en god idé?

Når alt kommer til alt, vil jeg anbefale alle at lytte til disse to sange. De kan blive fundet (blandt andet) på YouTube: 

As Sick As The Sickness Within 

Raise The Red Flag

Det er ikke fordi at den er "klam" eller noget, der er ikke noget seksuelt, voldeligt eller blodigt over den, men videoen til As Sick As The Sickness Within bør ses på eget ansvar. 

Bloggen bliver opdateret i næste uge, jeg ved ikke præcis hvornår, men det er der, det kommer til at ske. Jeg har fået taget nogle billeder, der burde have været uploadet, og jeg har misset for lang tid, fordi jeg har svært ved at sidde ved mit skrivebord uden min stol. Men denne midlertidige løsning gør tingene en anelse nemmere, så i næste uge skal jeg nok tage mig sammen. 

Indtil da: Tak fordi du læste med, og husk at tjekke Marilyn Mansons nye musik ud, og husk at give det et like (er det nu også det, det hedder?), så vi kan støtte ham så meget som muligt!

Glædelig søndag!

(forresten: grunden til at jeg har kaldt dette indlæg The God of Rock og har skrevet Hehe i parentes, findes på ep'en med Marilyn Manson, "Smells Like Children". Det er ikke helt det samme, men... If you know, you know)