Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 25. august 2019

Talk vs. mica?

Hvorfor er jeg aldrig med? Jeg har for længe siden lært, at talk i makeup kan være inficeret af asbest, og når de firmaer, der leverer talk til makeupfirmaerne, ikke tjekker for asbest inden de "kvæerner" deres talk, overføres asbesten med talkummet til de produkter, der indeholder talk. Som f.eks. puddere og øjenskygger.

Et godt "andet valg" har i mange år været mica, som ikke har asbest i sig. Det var jo nærmest et vidunderprodukt, der kom direkte fra jorden, i det østlige Indien. Det havde endda et bedre udseende i makeuppen end talkummet havde!

Og så nu, i dag, faldet jeg over en video,uploadet af Refinery29 den 4. maj i år, at Mica i mange tilfælde bliver minet af børn, uden nogen sikkerhed, og at flere børn omkommer hvert år, fordi de går ned i huller/miner, som hvert øjeblik kan styrte sammen over dem, fordi de ikke er forstærket.

Gæt hvem der pludselig fik dårlig samvittighed. Jeg har nu lært, at det ikke er alt mica, der bliver minet af stakkels sultende indiske børn der skal hjælpe med at give deres familier en indkomst. Der er også miner, der bruger voksne arbejdere. Men der er så meget shadyness omkring det, at det stort set er umuligt at finde ud af, hvem der tager hensyn til dyrene OG børnene, og hvem der "bare" er imod testning på dyr.

Jeg har efterhånden en del makeup, og meget af det er sikkert noget, der indeholder mica som indiske børn har minet. Men jeg har købt det, jeg har tænkt mig at bruge det. Vil jeg forsøge at sætte mig mere ind i det inden mit næste køb? Ja. Men jeg kommer nok ikke til at droppe makeup som helhed, for jeg elsker det lort.

Jeg græder alt for meget.

Peace OOOT!
(Gotta love them canadians!)

2 kommentarer: