Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 6. december 2022

S.W.A.T. & conman Elon Musk

 HELLO WORDLINGS! Nej, jeg behøvede ikke at spørge René om hvad for et navn han kunne finde på, for da jeg selv sad og gloede på min blog, og selve titlen "Let there be words!", kom det til mig helt af sig selv. Wordlings. We all love them words!

Hvad der foregår på Netflix er, at jeg har færdiggjort nogle af de serier, jeg havde snakket om eller sat på min liste. "Wednesday", f.eks., som jeg synes var god. Ikke fantastisk, jeg synes at den var ekstremt meget Harry Potter-esque, men jeg kunne godt lide den overordnet. Catherine Zeta-Jones (Morticia) var en decideret fejlcasting, men findes der nogen, der kan leve op til det, Anjelica Huston leverede i Addams Family filmene tilbage i 1990'erne? Nej. Det gør der ikke. Det var magisk. Fik også set sidste sæson af "Dead To Me" (der kommer helt sikkert ikke en sæson 4), og den var også god. Faktisk var den mere fantastisk. Så hvad ser jeg nu? Well... Jeg ser "S.W.A.T." - sammen med René. Det er en lidt ældre serie, med Shemar (me please no) Moore. Han er simpelthen så irriterende. Han var irriterende i Criminal Minds, og han er irriterende her. Men det er sjovt i S.W.A.T., fordi han spiller den ledende hovedrolle, Hondo (det er en serie der først blev lavet i 1970'erne, og dengang blev Hondo spillet af en hvid gut, så jeg tror at det var et spørgsmål om at de skulle opnå deres kvote af sorte i serien. Der er også én asiat og én latina. Resten er hvide), og han har denne virkelig horrible opvækst, som han fortæller alle om. Han var kun 14 år, da han mistede sin far, og måtte bo alene sammen med sin mor, i et kvarter i L.A., der var knapt så godt. Man tænker 14 år er sgu heller en nem alder at miste sin far i", men han døde ikke. Hans forældre blev skilt fordi hans far fandt en anden. Og Hondo og hans far har fået et nogenlunde forhold igen. Men han har sådan en historie, som han fortæller alle forældre og alle unge han møder, som han redder ud af knebne situationer, men den har ofte forskellige vinkler. Derfor er René og jeg begyndt at kalde dem for "Bedtime stories with Hondo", af og til bare "Storytime with Hondo". Men vi har også fået tid til at se sidste sæson af "Brooklyn Nine-Nine". Jeg forestiller mig ikke, at der nogensinde kommer flere af den. Men det var en god og meget overraskende afslutning, som jeg faktisk satte pris på, selvom den fik mig til at græde flere gange. 

Jeg fik afleveret to julesokker hos min dyrelæge fredags. Det er sådan lidt uheldigt, for jeg havde puttet nogle klementiner i til dem, uden at tænke over, at den først ville komme derned fredag, og de jo går hjem fredag og ikke kommer derned igen før mandag. Jeg håber ikke, at de er blevet dårlige henover weekenden.

Jeg har set en YouTube video, lavet af J Aubrey, uploadet d. 17. november 2022, "The Cult of Elon Musk | A Billion Dollar Disaster". Skal vi ikke lige snakke om den video? Du kan se den her


på YouTube, på J Aubreys kanal. Jeg snakker ikke om hele videoen her. Jeg kommer kun ind på Elons baggrund nu. Elon blev født i 1971 i Sydafrika. Jeps, under apartheid. Hans mor, May, var en canadisk model og diætisk, og han far, Errol, var en elektromekanisk ingeniør, konsulent, pilot, sømand og ejendomsudvikler. Elon blev født ind i rigdom, og hans to yngre brødre fulgte efter. Hans far solgte familiens private jetfly til nogle italienere, og han hans udbytte var en del af en zambisk smaragd mine, som gav familien adgang til alle de smaragder, de ønskede. Errol Musk havde dog hyret en person fra Johannesburg til slibe dem, så kan kunne pantsætte dem på sine rejser overalt i verden (som jeg lige forstod det). Elon siger, at han aldrig har været så rig, men hans far fortæller en anden historie. 

"Vi var meget velhavende. Vi havde så mange penge at vi af og til ikke engang kunne lukke vores pengeskab. Så den ene hold pengene på plads, mens den anden smækkede døren i, og der hang stadig sedler ude, som vi tog og puttede i vores lommer." Senere i samme interview, siger Errol "Jeg kørte dem i skole i en convertible Rolls-Royce Cornichle, de havde  fuldblodsheste at ride på og motorcykler da de var 14 år. De var forkælede, tænker jeg. Måske er det derfor Elon opfører sig som et forkælet barn nu," afslutter han. 

Så Elon voksede op under apartheid, hvilket betød, at han med to hvide forældre havde adgang til mange ting, andre ikke havde - en uddannelse som det første. Men da han var 8, blev hans forældre skilt, og hans mor flyttede tilbage til Canada. Elon valgte at blive hos Errol, mens hans to yngre brødre valgte at flytte med May. Elon husker sin barndom som meget voldelig og har ikke nogen gode minder om sin far. Han har udtalt, at de alle har lidt under hans misbrug i årevis. 

Så det endte med at Elon igennem May fik et canadisk visa. Han rejste til USA, hvor han blev optaget på University of Pennsylvania. Her fik han en bachelor i fysik og en bachelor i økonomi i midten af 1990'erne. Herfra flyttede han til San Diego med planer om at tage en ph.D. på Stanford University, men skiftede kurs da han så firmaet Netscape offentliggøre deres vurdering på ca. 3 billioner dollars. Dette var Elons kald. Han havde altid elsket computere og science fiction, og han så en mulighed for sig selv. Han droppede ud af Stanford efter 2 dage. 

Og det er nu, alt det "sjove" begynder. Elon får f.eks. altid kredit for at have skabt Paypal. Det gjorde han ikke. Han kom ind i et allerede eksisterende firma via en fusion, og han blev smidt ud mens han var på bryllupsrejse, fordi firmaet vurderede at hvis de havde ham siddende i 6 måneder længere, ville PayPal kollapse. Han blev afskediget med en god aftrædelsesløn. Og Tesla? Det var ikke Elons firma. Det var ikke ham, der fandt på det. Han kom ind, der var allerede de to, der havde grundlagt firmaet, og igennem sin Elon Musky Balls way of doing things, fik han smidt den ene ud, der var endda en retssag, og han blev selv CEO. SpaceEx er så vidt jeg ved en stor del af vejen betalt for af den amerikanske regering, og så var der hans Hyperloop, som blev opfundet for 100 år siden, men "forladt" da man allerede dengang indså at det ikke kunne gøres effektivt", hans robotter, der er langt bagefter hvad man ser i Asien, og hvad skete der med Twitter? Han købte det for mere end dobbelt af, hvad det var værd, fyrede en masse mennesker, hvoraf nogle blev genansat, og de der "blå tjekmærker", som koster 8 dollars nu...

Elon lyver og han scammer sig igennem alting. Jeg har sikkert glemt en masse ting. Jeg har i hvert fald glemt hans solcelle-tag-tegl. Eller hvad de hedder. De teglsten man lægger på sit sat. Han opfandt vist på et tidspunkt nogle, hvor der var indbygget solceller i, men så man ikke havde de store, voldsomme plader på sine tage. Men det var også noget scam. Han sagde "Jeg kan få mennesker på Mars inden for 10 år". Det er 10 år siden nu. Hvordan går det med det, Elon? 100% selvkørende biler? Og hvad med alt det andet, du har lovet, der bare aldrig ser dagens lys? Han siger altid "I kan preorder denne ting nu, og så er den klar til salg om 2-3 år". Men det sker aldrig. Og alle hylder Elon som vores planets redningsmand. Som om han ene og alene redder os fra den visse død. Men sådan er det ikke. Ikke rigtigt, vel?

Og jeg ved godt, at ikke alle mennesker er lige kloge, eller at ikke alle mennesker har evnen til at tale til folk. Men er der nogen af jer, der har set nogle af Elons "taler"? Han siger de samme ting flere gange, han kan ikke rigtig finde de rigtige ord, han har en masse "ehm" og "uhm" pakket ind, og oftere og oftere begynder man at se publikum forlade hans salgstaler før tid. Jeg ved ikke hvad det hedder. Når han står og skal fremlægge hvad han har brygget sammen og hvornår man kan betale for det og hvornår man kan forvente at få det. Elon er indbegrebet af en "conman". Det er så overdrevet. Se eventuelt den video, jeg har sat ind her, den er virkelig god og informativ. 

SOV GODT, ALLE!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar