Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

mandag den 16. september 2024

Sleep the night away

 Alright! We're back! Jeg har fået en ny stol, som jeg er glad for. Det er noget, jeg nyder meget. Jeg har dog en masse tanker, jeg har tænkt igennem denne (synes jeg) lange periode hvor jeg ikke rigtigt har været tilstede. 

Som f.eks. at jeg i går lavede en fuldt ud julemiddag uden risalamande. Jeg lavede flæskesteg (alle svær blev sprøde), sovs, både hvide og brunede kartofler samt rødkål. Og det var sgu dejligt. Det var ikke besværligt, for jeg havde min stol! I love it! Men midt i madlavningen skulle jeg på wc. Mens jeg sad derude, kom jeg pludselig til at tænke over, at min farmor var gift med min farfar i over 50 år, og at hun lavede mad til ham stort set hver eneste aften. Det er mange aftensmåltider det drejer sig om! Jeg dør normalt når der er mere end 3-4 gange om ugen, hvor jeg skal lave varm mad. Der var engang jeg virkelig elskede at lave mad, men jeg har lidt mistet gnisten. 

Jeg har genopdaget Novympia kanalen på YouTube. Jeg elsker deres parodier, og jeg ville se nogle af dem igen. Men jeg fik lyst til at se noget af deres andet indhold, og jeg elsker dem! Hvis du ikke kender dem, er det disse to fantastiske dragqueens, som bare ... They got it. Den ene hedder Nova og den anden Olympia, så deres kanal har de kaldt Novympia. Jeg har det sådan her: Olympia har den bedste humor. Hun er sjov hele vejen igennem. Har de bedste kommentarer. On point. Nova har det sødeste smil jeg har set længe. Men når han ikke er i drag, er det ikke tiltrækkende. Der skal lipgloss/læbestift til. Er det ikke sært? Men deres interne dynamik er virkelig noget særligt, og hver måned har de en "faves & shitters" video, hvor de hver især afslører 3 ting de elsker og 3 ting de hader. Jeg synes at det er en virkelig god og festlig ting at se!

På kanalen Dankpods hørte jeg, at det kunne være en virkelig god idé at købe en sovemaske, tage den på, tage hovedtelefoner på, sætte noget musik på og lægge sig ned, og ligge virkelig godt. Angiveligt skulle den give en helt anderledes opfattelse af musikken, når der ingen udekomne forstyrrelser er tilstede. Jeg vil ikke bruge penge på en sovemaske bare for at teste det. Men jeg havde nogle stofrester, så jeg syede en til mig selv. Og jeg gik i seng og lyttede til Type O Negative. Jeg vil sige, at det fuldstændigt transformerede min oplevelse. Musikken blev endnu bedre, end den nogensinde har været før. Jeg fortalte René om det, og han prøvede den. Han bad mig om at lave en til ham. Så nu sover han bedre. Han tager den på inden han går i seng, og så sover han bedre uden opvågninger, andet end for at gå på wc. Og ofte kan han gå ind og sove videre. Sikke et godt tip. Hvis du elsker musik, så køb en sovemaske og prøv dette. Jeg tror ikke, at du vil fortryde det. Faktisk, så de sidste  dage, når jeg går i seng til natten, har jeg et headset i, og så logger jeg ind på Spotify, finder noget jeg vil lytte til, jeg har over 100 forskellige playlister derinde, og på med sovemasken. Jeg hører sjældent mere end maks 3 sange, alt efter hvor søvnig jeg er, men søvnen er SÅ meget mere effektiv, selvom musikken spiller i headsettet. Så det er et multipurpose buy/making, åbenbart.

Jeg har købt ting. Jeg har købt 4 malebøger. De kommer i dag. Så har jeg købt et sæt med 160 farveblyanter. Kommer tirsdag. Men jeg kunne ikke helt lige dy mig. Jeg har købt ting, jeg ikke har brug for. Ting, som er virkelig åndssvage at bruge penge på... Naturligvis har jeg købt en hvid plasticbakke med sorte flagermus på, og jeg har absolut ikke tjekket hvor stor (lille) den egentlig er. Jeg havde også brug for 2 giftflasker og 1 flaske med kranieprop. Og jeg var nødt til at købe en hårbøjle med ulveører. Ja, den er heftigt behåret af smukke grå hår. Og elverører i latex - hvem er man, hvis man ikke har et par af dem? Plus en flaske med hudlim til sensitiv hud. Og nu, hvor det er ankommet - så er jeg bare forelsket! Malebøgerne er smukke, farveblyanterne er fantastiske, bakken er perfekt til servering af muffins og mine "nye vintage" flasker er bare... chef's kiss. Jeg har faktisk ikke nogen billeder af noget af det. Så i må vente. Nå ja. Jeg har også købt en glitterlampe. Det er som en lavalampe, den ligner en raket, og så står den bare tilsluttet USB og glitter svirvler rundt i den klare væske, mens forskelligt lys får dem til at se forskellige ud. Der er røde, grønne og blå LED'er, vil jeg tro at det er, og imellem de forskellige klare farver som grøn og blå, kommer der rød imellem, og efter det blå, kommer det røde igen, så bliver den blå igen, og så skifter den til blandet blå og grøn, hvorefter den glider hen i grøn. Den galakselampe jeg har inde i mit soveværelse har også forskellige farveindstillinger (den bruger de samme farver LED'er, og laseren er grøn. Men vi slukker altid laseren pga Bella. Det er bare en masse små grønne pletter, der skal gøre det ud for stjerner), og en af de kombinationer der er der, er også grøn og rød blandet sammen. Jeg hader det. Det ligner opkast. Den røde farve trykker mig ned. Det føles som om den er tung, som om jeg kan mærke den fysisk. Jeg sætter den sjældent på rød. Jeg bruger mest den grønne, som er så beroligende, eller den blå som også sætter en i en slags harmoni. Så er der en, hvor den blå og røde er sammen, det giver en mere blå/magenta effekt, hvilket jeg godt kan lide. Eller den kombination, hvor alle farverne er sammen, det er også meget rart. Det er skægt med farver. 

Men jeg fik de malebøger den 2. september, ikke, og jeg havde lovet Hamid at farvelægge en af dem til ham. Så jeg tænkte "skal jeg sende ham bogen, eller vil jeg gerne selv have muligheden for at farvelægge dem selv på et tidspunkt?" Så jeg kopierede alle 40 tegninger, gav dem en titel, og jeg blev færdig i går. Det har været 13 intense dage, hvor jeg har været i søvnunderskud og alt muligt for at blive færdige med dem og ikke køre træt i det. Men jeg nåede det, og pakken er blevet afsendt i dag. Han har fødselsdag på lørdag. Han bliver skuffet når han ser dem, jeg ved det godt, men skal vi vædde med at han roser mig til skyerne når han får dem? Hehe. Jeg ved jo, at han gør det, så det irriterer mig ikke så meget. Men hele malebogen var fyldt med dæmoner og aliens, og det er jeg pænt træt af lige nu... Godt at de andre, jeg har, ikke har noget med det emne at gøre. 

Der er blevet sat gang i en speciel lymfødem behandling af den sygeplejerske, der er tilknyttet mig. Hun har taget et kursus i den slags, så nu render jeg rundt med bandager på benene. Og sært nok føles det rart. Sidst på måneden kommer der en af dem der fra strømpefirmaet og måler op til nye strømper, fordi dem jeg fik i april ikke var små nok, og jeg har ventet lige siden på et par, som var bedre. Derfor regner jeg nu med, at jeg får et par, som er gode. Og hende sygeplejersken, som kommer og lægger bandagerne på, siger at vi nok godt kan få et par centimeter af mine ben inden der bliver taget mål. Jeg elsker at jeg kan gå i bar røv herhjemme uden at fryse. Altså, jeg er ikke nøgen, min krop er på alle tidspunkter af døgnet, i så vid udstrækning som muligt, beklædt af så meget tøj som muligt. Jeg vil hellere have for meget tøj på end for lidt. Det lyder sært. Jeg hader at svede, og jeg kan bedre lide at fryse, men jeg vil tro, at når vi når frem til omkring slutningen af oktober, kan  jeg sove med dynen på igen. Lige nu sover jeg uden dyne, fordi det er for varmt, men jeg sover i joggingbukser, strømper, ekstra strømper, undertøj og helst en hoodie, men ellers bare en T-shirt. Når vi er i november, og jeg er vænnet af med bukserne og kun bruger dynen, begynder jeg typisk at lægge en fleeceplaid over min dyne, fordi det ellers er for varmt. Blæseren står jo trods alt stadig og blæser indtil ca. midt december. Det der er med denne lejlighed er, er den sjældent er "tilpas". Den er enten iskold eller stegende hed - og det kommer naturligvis også an på, om man befinder sig på øst- eller vesten.

Jeg håber at du har det godt. Jeg ved ikke, om jeg genoptager det "gamle" system med faste ugedage og emner, men jeg planlægger at skrive mere. Det siger jeg altid. Og hvem skriver ikke mere end hun plejer, måske endda mindre? Arh, you got me. I'm sorry. Hvis din weekend har været dejlig, har den været ligesom min, selvom vi nok ikke har lavet det samme. Men hvem siger også at man skal det. Jeg skal ind og ligge med benene oppe lidt, tror jeg. Det føles som om mine ben skal op og ligge lidt. Måske skulle jeg bare køre min stol længere ned. Har jeg fortalt det? Min nye fancy stol er EL-drevet, så jeg kan trykke på en knap, så kører jeg op, og når jeg skal ned igen, trykker jeg på en anden knap, og så lader jeg bare lige svinet op et par gange om ugen. Love it! Troede slet ikke jeg ville benytte mig af det. Men det er faktisk virkelig rart!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar