Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 22. juni 2019

Hår, brændt hår og Cleopatra VII

HEJ.

Dette er mit hår som det så ud den 11. april.
Jeg var lige kommet hjem, her, og havde fjernet hårfarve-rester omkring mit ansigt. Jeg vad glad og syntes om farven. 
Dette er mit hår den 16. juni, 65 dage senere. 
Det går ikke rigtig for mig, vel? Heldigvis har jeg fundet et vidundermiddel, så jeg kan lige spraye mine rødder med en mørkebrun retoucher, og det går faktisk meget godt. Den samme dag, som jeg tog dette billede, den 16. juni, tog jeg dette billede, efter at have puttet min retoucher i og lagt makeup.
Jeg ved godt, at man ikke kan se det så tydeligt her, men hvis I klikker på billedet, bør der komme en større version frem, så I kan se at det rent faktisk ser bedre ud når hårbunden er sprayet en smule. Måske er dette billede bedre:
Jeg har ikke fyldt det helt ud, så der er lidt gråt tilbage at se. Men jeg er freaking stolt af mig selv, for jeg har HELT SELV glattet mit hår. Sidste år på et eller andet tidspunkt købte jeg et glattejern. Af producenten Christina Aguilera. Ej, jeg ved ikke hvem producenten er, men hendes navn står på, og jeg var noget så heldig at få en masseproduceret autograf med. Wauw. Men jeg kunne bare ikke finde ud af at bruge det lort. Jeg havde endda gjort mig den ulejlighed at købe varmebeskyttende spray. Men nu ved jeg, at hvis jeg bare har en times tid eller halvanden, så kan jeg glatte mit hår. Nice! Men jeg foretrækker HELT klart mit krøllejern. Damn, jeg elsker mit krøllejern. Jeg er ikke sikker, men det er vist bare Babyliss.

Nå. Det, jeg egentlig ville skrive om, var at jeg så en Brad Mondo video på YouTube. Den handlede om at klippe sit hår med ild. Der kørte en video på hans computer, som blev vist på skærmen, og jeg tænkte "Jeg er nødt til at se den video": Så da jeg havde set Brads video færdig, fandt jeg den anden. Og den kvindelige frisør, som var med, snakkede om at f.eks. Cleopatra stylede sit hår med varme knivblade, blandt andet for at slippe af med lus. Men jeg tænker...

... Er der ikke noget med, at de der gamle egyptere havde så mange lus, at stort set alle egyptere bare ragede al deres hår af? Altså, på hele kroppen? Og at de, når der var noget, de skulle deltage i, brugte parykker? Og når de ikke holdt længere, så røg de ud til fordel for en ny paryk? Jeg er ret sikker på, at det var sådan. Eller var det kun mændene? Mange af de buster m.v. der er fundet af både kvinder og mænd fra det gamle Egypten, har ikke noget hår, de har en hat af en art på, som regel har hver deres konge/dronning hver deres symboler, og derfor "personalized hats". 
 
Men nu har jeg lige "læst op på det", og Cleopatra, som der blev snakket om i den der hår-video, var Cleopatra VII. Hun var af græsk afstamning, og ja, hun havde højst sandsynligt barberet sit hår af - eller klippet det virkelig kort - til fordel for en paryk. Jeg har fundet kanalen Facts Verse, der d. 30 maj 2018 lagde videoen  "This Is What Historical Figures Really Looked Like" og i den viser de mig et billede af, hvordan man nu mener, at Cleopatra VII så sådan her ud:
Det hår, hun har her, er højst sandsynligt en paryk, fordi: lus. Udseendet de er nået frem til her, er blandt andet baseret på nogle mønter, der er fundet fra hendes tid som regent, som havde hendes profil på. Men Cleopatra var ekspert i mange ting, blandt andet vidste hun meget om kemi, og hendes øjenmakeup var f.eks. fyldt med bly, fordi det var med til at holde fluer og øjensygdomme væk. Hun havde en parfumefabrik, hvor hun selv lavede opskrifterne. De blev bevaret i en bog som blev opbevaret i biblioteket i Alexandria, som jo desværre brændte. Men hun var klog AF. Hun var også, tilsyneladende, et produkt af en stor familie fyldt med incest. Da hendes mor døde, tog hun tronen og regerede med sin far. Da hendes far døde, giftede hun sig med sin bror. Hun var da 18 år. Han var 10. Da han senere døde, giftede hun sig med en anden af sine brødre. 

Cleopatra VII siges altid at have været datidens smukkeste kvinde. Men se billedet. Det tror jeg ikke, at hun var. Men udseendet er ikke alt. Hendes intelligens, hendes charme, hendes evne til at erobre stort set alt - det er virkelig fascinerende. Jeg vil lære mere. Ha. Tænk at alt det kom fra en Brad Mondo video - dem ser jeg ellers kun, når jeg keder mig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar