Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 13. oktober 2019

Videoer og billeder!

Hej! Velkommen til søndag den 13. oktober!

Jeg vil gerne starte med noget, som er lidt en forlængelse af mit indlæg fra i går. Jeg har 3 videoer, som jeg gerne vil dele. Alle fra YouTube, alle fra forskellige kanaler. Den første, som jeg vælger, er den, jeg synes bedst om. Nok mest fordi jeg rigtig godt kan lide kanalen. Videoen er fra kanalen ElectroBOOM, og hans kanal handler om elektricitet. Han underviser i den slags på sin kanal, og det er sjovt at se. Han gør det sjovt at lære for en, som ikke ved en skid om det - som f.eks. mig. Pludselig en dag dukkede denne video op. Det er den første i en serie på 6 (der kommer sikkert flere, men lige nu er der 6.
Videoen her hedder
"The Birth Of Electron, A Story Of Creation"
og er taget fra playlisten der hedder ElectroBOOM101, 
fordi det er den første, har den et ekstra nummer, der 
hedder 001. 

Denne video finder jeg utrolig spændende, jeg kan godt lide hans forklaring. Farsi, det sprog, han snakker om, er i øvrigt det, der snakkes i Iran. Jeg har forsøgt at lære lidt af det, fordi jeg har en ven der er derfra. Men jeg kan ikke. Det er godt nok svært! Hvis jeg øvede mig mere, kunne jeg sikkert godt, men der er andre sprog, jeg hellere vil lære. Men det er en god video, som ikke er så lang (7:20 minutter), som egentlig er god for både yngre og ældre, som forsøger at lære lidt mere om hvad der skete dengang da Jorden blev skabt. 

Jeg er også meget fascineret af en video som den der hedder "The History of Earth". Den er lavet af National Geographic, men uploaded af  Science For The Win i 2012.  Den varer lidt over 1:31 time, og er virkelig spændende - fortæller hele historien om Jordens tilblivelse fra start og frem til nu (til den udsendelse blev lavet. Der er sket en del siden). 
Denne video giver et godt indblik i, hvordan forskere mener at det er sket. Jeg så denne video for et godt stykke tid siden, men har genset den her i eftermiddags, og jeg må sige, at jeg er fan af den. Jeg synes, at den rammer godt med hvad forskerne generelt siger i andre, uafhængige dokumentarprogrammer, og selvom jeg da greb mig selv i at sidde og tænke "Hvor ved de det fra? Det kan de da umuligt vide" en gang eller to, så tænkte jeg at der jo er beviser for det overalt. Og der kommer stadigt flere, så jeg er overbevist om, at denne udgave er korrekt. 

Den sidste, jeg vil dele med jer, er denne. Den er fra Naked Science, og går ind og dækker mest bare mennesket. 
"Mankind Rising - Where Do Humans Come From?"

Jeg har set denne film 2 gange, som med den anden, og jeg synes at den er virkelig interessant. Jeg kan lide at de virkelig forklarer tingene, og at de har disse gode, computeranimerede billeder, som der også bliver brugt i videoen om Jordens historie. Det er fantastisk at kunne sidde og se det som var det enhver anden dokumentarfilm, og samtidig vide, at de ting, der bliver vist på skærmen, ikke er noget, som er filmet, og man teknisk set ikke er 100% sikker på, at de dyr, de har med, ser sådan ud. Men det er så interessant og spændende alligevel!

Naturligvis ejer jeg ingen rettigheder til disse videoer. De er som jeg startede ud med at skrive, alle fra YouTube. Jeg håber at dem af jer, der vælger at se dem, en af dem, to af dem eller dem alle tre, finder dem lige så interessante som jeg gør. 

Godt. Nu har jeg dækket det emne. Næste emne er naturligvis (det er mit ord for dagen) mine seneste udgaver af makeup. Jeg skal nok huske at skrive hvor jeg har fået inspirationen fra. Men jeg vil starte med at finde billederne frem, og så lige  fjerne så meget af omgivelserne som muligt. Så fylder de ikke så meget. Jeg har jo både bøger og cd'er i baggrunden, der er ingen grund til at de skal optage plads på mine uploadede billeder. 

Det første billede er dette. Jeg havde lige købt en tube med falsk blod, og jeg ville prøve det. Jeg placerede det på mit øjenbryn, men jeg kan godt se, at farverne omkring  øjet ikke stemmer overens med frisk blod. Det var dog sjovt alligevel - og det første jeg lavede. 
Jeg havde ikke et "referencefoto" som jeg gik ud efter. Jeg tog bare min øjenskyggepalette, som indeholder de farver, jeg skulle bruge, og så gik jeg ellers i gang.

Dette næste billede er lidt kikset, fordi jeg er megabange for edderkopper - så jeg tør faktisk ikke at kigge på billeder af dem. Derfor var det ikke muligt for mig at have et referencefoto her, og jeg kan godt se, at spindet er for stort . Der er for langt imellem "snorene".
Men jeg gav det et forsøg. Jeg forestillede mig, hvordan det ville se ud, hvis jeg var blevet bidt af den edderkop, der sidder på min kind, men jeg har af en eller anden grund kun lavet reaktioner omkring øjne og mund. Ikke omkring næsen og ud under edderkoppen.

Det næste ved jeg faktisk ikke helt, hvor kommer fra. Jeg har læst en del om Ed Gein i forbindelse med bogen til Hamid, så måske er det derfor. Men jeg har også et billede i hovedet, som stammer fra en film. Desværre har jeg ingen idé om hvilken...
Men når jeg ser på dette billede, kan jeg godt se, at munden, den ene halvdel, i hvert fald, minder en smule om Heath Ledgers "Joker".

Men hvad angår Jokeren, så har han givet mig inspirationen til dette look. Det er nærmest spot on (mit er bare ikke helt lige så uhyggeligt, det kan være håret).




Videre til næste foto. Jeg fik inspirationen til dette look på Lex's kanal, Madeyewlook. Hendes så således ud:
Fordi min version ikke er den samme karakter, men  jeg bare kunne lide hendes øjne, sminkede jeg først René (det får I dog ikke at se), og da jeg havde gjort det, prøvede jeg at gøre det på mig selv. Mine egne billeder blev bedre. Man siger jo også at det er sværere at lægge makeup på andre...





Næste billede, som vist er det sidste, stammer fra Rich Lux. Han er, som Lex, en youtuber. Han er dog ikke fra det samme "community". Rch Lux er en drama kanal. Men jeg subscriber alligevel, fordi han er sjov, livlig og engang imellem disker op med virkelig gode ting. Forleden havde han denne makeup på:
Og da jeg så det, tænkte jeg, at jeg ville forsøge at gøre det samme. Jeg gad dog ikke at sidde med den hvide ansigtsmaling igen, så jeg har faktisk ikke engang foundation under al denne makeup. Jeg smed det bare i fjæset og håbede på det bedste...
Det er min version af det. Ikke nær så godt - men jeg håber at jeg kan blive bedre, og jeg har planer om at udvide mit lager af bodypaint. Så kan jeg bedre lave specielle typer som denne ting. Almindelig øjenskygge er ikke nær så kraftig som bodypaint. Ikke medmindre jeg bruger en ton af det - og så meget har jeg heller ikke :)

Hav en god søndag aften! Der er ikke specielt meget tilbage af den, men det, der er, må I virkelig nyde, og jer, der kommer hertil på et senere tidspunkt: Velkommen, og hav en fed dag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar