Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 14. april 2022

Den første dag af Depp Vs. Amber sagen

 Jeg har besluttet mig for at give mit besyv med omkring Johnny Depp versus Amber Heard retssagen, som startede med juryudvælgelsen i mandags. Jeg har været opmærksom og fulgt med i sagens gang siden den først dukkede op, og på denne blok er vi (Jeg, mig & Rikke) team Justice For Johnny. Vi hader  Amber Heard, men jeg vil så vidt muligt mine fingre lader mig skrive det, skrive så objektivt som muligt om hvad jeg ser. Men det er mange timer hver dag (et sted mellem 7-8 timer), og det er superkedeligt meget af det, så... Men jeg skal nok prøve at få tingene skrevet og lagt op samme dag, men det kan godt ske, at det må blive dagen efter, hvis jeg skal noget, eller hvis jeg ikke kan klare mere oppe i hovedet.

Men som sagt startede sagen i mandags, med udvælgelsen af jurymedlemmer. Der er, så vidt jeg ved, 60 indkaldte jurymedlemmer, som bliver skåret ned, og det ender ud med 7 (der skal kun være 7 jurymedlemmer i denne slags sager i Virginia), men ingen ved om de er med som ekstraudvalgte/overskuds/erstatningsjurymedlemmer.Første dag, mandag, skete der ikke andet end juryudvælgelsen, så sagen startede først rigtigt i går, tirsdag, da de hver især skulle komme med deres opening statements. 

Først snakkede Johnnys advokat, Benjamin Chew, og herefter tog en anden advokat for Johnny over, hendes navn var Camille Vasquez. Han har flere advokater, men jeg kender ikke deres navne. Chew snakkede ikke i ret lang tid, måske i 15-20 minutter, og herefter tog Vasquez over, og hun snakkede i ca. 30-40 minutter. Jeg glemte at notere det, men det føltes sådan. De holdt sig begge kort til de fakta, som de vil præsentere juryen for i løbet af sagens forløb, og der var ikke noget udenomssnak. Det var kort og kontant. 

Herefter kom Ambers advokat, Ben Rottenborn, på banen, og holdt sig meget stædigt til den artikel, som Amber skrev, og sagde flere gange at hun ikke har skrevet nogen steder at det var Johnny, der udsatte hende for hustruvold. Efter han havde talt, kom Elaine Bredehoft på banen, og  hun var noget af et show. Hun gik i gang med at forklare alting, og der er ingen tvivl om, at det er et af hendes problemer. Hold tingene korte og let forståelige, lad være med fortælle juryen om ALLE de beviser de skal få at se allerede inden retssagen er gået i gang - jeg mener, Chew måtte bede dommeren om at stoppe hende. Det tog overhånd, det var fuldstændig overdrevet. Hun, alene Bredehoft, snakkede i godt over en time. 

Bredehoft nævnte Marilyn Manson flere gange, og henviste til alle de stoffer, som Johnny tog sammen med Marilyn Manson. Medmindre Marilyn Manson dukker op i den retssag, og det tror jeg næppe at han gør, nu hvor han selv er i "vanskeligheder" med Woods, har han nok mere travlt med at samle sin egen retssag som han har rejst mod hende. 

Bredehoft forklarede hvordan Amber dækkede sine blå mærker med makeup og hun forklarede om det hår, der var blevet revet ud af hendes hoved (af Johnny). Jeg har set de billeder op til flere gange, og selvom jeg ikke har set dem igen i denne retssag indtil videre, kan jeg sige med 95% sikkerhed, at det er afklippede hår. Der er ikke nogen hårsække på nogle af de hår. 

Bredehofts opening statement var så voldsomt, at der allerede før frokost blev lavet en aftale om at skære ned i resten. Efter pausen skal Johnnys søster i vidnestolen. Men under Bredehofts indledende runde, blev Johnny flere gange set grine eller smile, og jeg antager at det kan være af disse 3 årsager: 

1) "Det er vanvittigt"  2) "Hendes genfortælling er fantastisk!" 3) Vantro

Første vidne er Christi Dombrowski, Johnnys søster og personlig manager. 

Hun siger "Vi var som bedste venner", da hun mindes deres barndom. Chew spørger om hvordan Johnny var som dreng, men Rottenborn protesterer. Johnnys mor var voldelig over deres far. Faren var ikke typen, der slog igen, han var mere typen der enten gik eller bare gjorde det hans kone gerne ville have, for helt at undgå sin kones vrede. Christi forklarer det således, men "konfliktsky" ville sikkert også have virket. Christi og Johnny var de yngste i børneflokken, og derfor havde de et særligt bånd. Når moderen ville blive gal på faderen, ville de to børn ofte gemme sig. Christi observerede at deres mor ikke kun slog hende, men også Johnny. Han græd og blev bange, og han søgte bort. Men selv da han blev ældre og stærkere end deres mor, lagde han ikke hånd på hende. Moderen forsøgte på et tidspunkt selvmord, efter faderen endelig havde fået nok og forlod hende. Men Christi kunne ikke fortælle historien, fordi Rottenborn protesterede, og dommeren tog den til følge. 

Da moderen på et tidspunkt blev syg, betalte Johnny hendes sygepleje, for hverken han selv eller Christi ønskede at hun skulle være på et hospice. De foretrak også at hun boede i nærheden af dem. Christi forklarer, at de som børn havde lavet en aftale om, at de aldrig ville behandle deres egne familier sådan, efterhånden som de fik en. Hun fortæller at han er verdens bedste far, at han altid sætter børnene i første række. Hun  kan ikke på noget tidspunkt sige, at hun har hørt Johnny hæve stemmen overfor hverken børnene eller deres mor, Vanessa Paradis, som han var sammen med indtil han mødte Amber. 

Rottenborn bliver ved med at forstyrre med protester, så Chew rykker videre. Amber besøgte Johnny og Christis mor i hendes hjem. Da Christi skal forklare hvad hun observerede omkring Amber og sin mor, protesterer Rottenborn igen, og protesten bliver taget til følge. 

Rocky Pennington og hendes kæreste, Josh Drew, samt Ambers søster Whitney, boede i 2 af de 5 penthouselejligheder, der er i Eastern Columbia Bulding. I 2016 var de 5 lejligheder ejet af Johnny Depp, og Rocky & Josh, samt Whitney, boede alle gratis, eftersom Johnny selv sørgede for alting. Chew spørger Christi, om hun nogensinde så dem skændtes. Det får hun imidlertid ikke lov at svare på, da der bliver protesteret fra Rottenborn. Men hun sagde, at hun som hans personlige manager altid bookede et ekstra hotelværelse til dem, når de skulle rejse sammen, fordi hun vidste at de af og til skændtes, og at Johnny i de situationer gerne ville have mulighed for at "slippe væk", som han havde gjort som dreng. Som voksen et fremmed sted, bare i et andet hotelværelse. Det var Christis idé, og han gjorde ofte brug af det. 

Christi har observeret at Amber har været sød ved Johnny, f.eks. ved at give ham noget af drikke. Hun har dog også oplevet tidspunkter hvor Amber ikke var sød ved Johnny, og hun nævner da Johnny lavede en aftale med Dior. Amber kom ind i rummet, hvor Christi og Johnny sad, og han forklarede hende, at han havde lavet en aftale med Dior om at være ansigtet på en af deres parfumer til mænd. Amber skulle ifølge Christi have svaret "Dior? De handler om stil og klasse. Du har ingen af de ting!". Amber har også, ifølge Christi, omtalt Johnny som en "old, fat man". 

Christi prøvede at snakke Johnny fra at gifte sig med Amber på den overilede måde, de gjorde det på. De ville virkelig gerne giftes, og de ville gerne holde deres bryllup på Johnnys private ø. Men fordi de ikke kunne få papirarbejdet i orden der, skulle de først giftes på rådhuset i Los Angeles. De havde ikke tid til at få en ægtepagt. Men det ville Johnny ikke. Der var snak om at få lavet en efter brylluppet i stedet, men det skete ikke. De holdt en lille ceremoni på Johnnys private ø.

Lige efter premieren på "Alice In Wonderland", der udkom i 2016 og i i kølvandet på moderens død, skulle Johnny på en planlagt turné med sit band, The Hollywood Vampires, på en Europa-turné. Moderen døde d. 20. maj, dagen efter fik filmen premiere, og samme aften gjorde Johnny sig klar til Europa. Han tog et privatfly til New York, hvor han mødtes med resten af The Hollywood Vampires. Det var mens han befandt sig i New York, kort før afrejse til Europa, at han fik en besked fra Ambers advokater om at hun havde søgt om skilsmisse. Efter han havde forladt Amerika, søgte hun - og opnåede - et polititilhold mod ham. 

Jeg synes at der er alt, alt for mange protester fra Rottenborns side, men han skal vel prøve. 

Christi skal nu igennem et krydsforhør, ledet af Rottenborn, som lægger ud med at få sat på plads hvem hun er. Hun er ansat i et af hans firmaer, det er hendes fuldtidsjob, og hun har ikke andre fuldtidsjob, fordi hun kun tjener penge fra Johnnys firma, som hun arbejder i. Hun siger, at han har flere firmaer, og at hun kun har noget at gøre med det ene, men ja, hun er fuldtidsansat. Rottenborn spørger hende, om det nævnte firma kun tjener penge på Johnnys film. Hun prøver at sige, at andre film også indtjener penge til firmaet, men han er meget interesseret i, hvor hun får sin månedsløn fra. 

Rottenborn spørger Christi om Johnny var på stoffer eller drak, da hun flyttede hjemmefra som 17-årig. Hun svarede nej. Johnny boede stadig hjemme på det tidspunkt, men der gik ikke lang tid før han også flyttede. Rottenborn spørger Christi om hun var glad for Vanessa Paradis, Johnnys eks-kæreste/kone, og om de var veninder. Han sagde til Christi "Er det ikke sandt, at du gerne ville have at de skulle blive sammen?" Han sagde også "Og er det ikke sandt at du ikke kunne lide Amber?" Christi virker lidt afvisende fordi han tydeligt prøver at lede hende ud på et sidespor så hun siger noget han kan modbevise med sin stak af udskrifter af sms'er.

Min vurdering af Rottenborn er, at han bruger alt for lang tid på de sms-udvekslinger og hvornår de er sendt og hvorfor. Hun svarer det samme hver gang alligevel. Det er tydeligt at hun er blevet "coachet" til at svare på en bestemt måde, men ud over det, er det tydeligt at hun helt sikkert ikke ønsker at skade Johnny på nogen måde. Men hendes pludselige glemsomhed for hende til at fremstå som uærlig og modvillig. 

Christi graver sig selv dybere og dybere omkring Johnnys  misbrug af stoffer og alkohol. Rottenborn siger til Christi, at de sms'er, der er vist foran hende, er hendes, som hun har sendt til Johnny. Hun har skrevet "Stop med at drikke", "Stop med at tage stoffer" og "Stop med at tage piller". Hun erkender at hun vidste at han drak, og at han havde et problem med pillerne, som var nogle smertestillende, han havde fået udskrevet, og som han havde taget i lang tid. Hun har aldrig set ham tage stoffer eller egentlig fået klager over det, andre steder end fra Amber. Og lige gyldigt hvad Rottenborn siger, kan hun ikke huske det, fordi det er "taget ud fra kontekst". Det skal dog siges til hendes forsvar, at de sms'er er blevet sendt i februar 2013. For 9 år siden. 

Dommeren beslutter sig for, at dette må være nok for i dag. Christi skal komme igen og færdiggøre sit vidnesbyrd dagen efter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar