Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

fredag den 15. april 2022

Man må ikke studere sagen inden man skal vidne

 Vi indleder dag 3 (torsdag) med at dommeren forklarer hvordan det kunne gå til, at hendes mobiltelefon ringede midt under retssagen dagen forinden. 

Det første vidne er Kate James, som aflægger sin deposition i en pre-recorded form fra d. 18. februar 2022. Kate var Ambers personlige assistent i over 10 år. Første del af interviewet er foretaget af Rottenborn, som spørger ind til om hun har talt med Johnnys advokat (en der ikke er med på denne sag), og hun siger ja. 

Han spørger om hun har udvekslet sms'er med Johnny, og hun siger ja. Den sidste var omkring 2016. Hun kan ikke huske præcis hvornår hun sidst har talt med Amber. Amber ansatte hende som sin personlige assistent i 1999, på deltidsarbejde. Kate har arbejdet som PA for 6 andre kendte mennesker, udover Amber Heard, men hun har ikke haft et job som PA siden Amber fyrede hende i 2015. Hun startede som sagt med at arbejde på deltid, og hun blev betalt $25.00 i timen for dette. Det, hun skulle lave for Amber, var med korte beskrivelser "Alt hvad man kan gøre for at styre en persons liv". Hun hentede hendes tøj på renseriet, købte ind, sørgede for at hendes kalender var opdateret, hentede post og pakker, blomster, medicin, sørgede for at at booke hotelværelser, sørgede for kort sagt alting. Hun overgik på et tidspunkt til at arbejde på fuldtid for Amber. Selvom hun havde stor erfaring med jobbet som PA, betalte Amber hende ikke i nærheden af, hvad Kate normalt ville forlange af andre klienter. Efter at have arbejdet for Amber i over 10 år, tog de et skænderi om lønforhøjelse. Kate fik så $50.000 årligt. 

Når Amber var udenbys, hvilket ikke var ofte, var Kate ikke med. Dette skyldes at hun har en søn, som hun skulle passe. Kate så Johnny ofte, og hun så aldrig noget voldeligt foregå, og Amber har aldrig fortalt hende om at Johnny var voldelig overfor hende, hverken fysisk, psykisk eller verbalt. 

Min vurdering af Kate er, at hun er blevet behandlet virkelig dårligt af Amber, men hun fremstår en smule afvisende. Jeg tror dog også, at hvis jeg havde været udsat for det, som hun fortæller Amber udsatte hende for, så ville jeg nok også fremstå som afvisende, irriteret og bitter, hvis jeg skulle bruge lang tid på at mindes hende. 

Kate så Amber dagligt, men så aldrig beviser på at nogen havde slået hende. Amber sagde heller ikke at nogen havde slået hende. Der var aldrig nogen skader på lejligheden eller på dem personligt, eller andre ting som f.eks. tøj.Kate var klar over, at Johnny blev afhængig af alkohol og piller, men det var Amber der fortalte hende det, det kom ikke fra Johnny. Der var en sygeplejerske som arbejdede for Dr. Kipper, som havde kontakt til Amber. Kate kan ikke huske hvad det drejede sig om. 

Amber stoppede deres samarbejde i 2015, efter hun blev gift med Johnny. Da hun kom hjem fra Johnnys private ø, hvor brylluppet var blevet holdt, fik hun at vide, at hun ikke længere havde råd til at have Kate ansat, fordi hendes mor var blevet syg. Kate spurgte Amber om hun kunne blive overført til Johnnys lønningsliste, men Amber sagde nej. Der var en ægtepagt der forhindrede dette. Fordi hun ikke havde fået nogen varsel, spurgte hun om hun kunne få lov at bo i et af Johnnys huse, indtil hun havde fundet et nyt job, men Amber sagde nej. Amber sagde at hun gav Kate 6 uger med fuld betaling efter at have fyret hende, men Kate kan ikke genkalde sig dette. Hun kan genkalde sig at hun var husejer og havde en søn på 6-7 år, som hun var nødt til at tænke på, og regninger, der skulle betales. 

Kate James vidnesbyrd bliver nu ledet af Johnnys advokat, og det  lyder som Vasquez, men jeg er ikke sikker. Hun spørger Kate, om hun havde hørt om Amber før hun begyndte at arbejde for hende. Kate svarede at hun aldrig havde hørt om hende før. En af de opgaver, hun havde, var at samle alt, hvad der blev udgivet om hende. Hun havde kontakt til en aviskiosk, hvor hun havde lavet en aftale med ejeren om at han gemte 2 kopier af alt, hvad Amber var med i, og 1 gang om ugen kom Kate og hentede det. Det skulle placeres i Ambers garage. Amber havde sin egen lejlighed. Det var den garage der hørte til den ejendom, der er tale om. Det var meningen at det skulle være hemmeligt, fordi Amber ville ikke have at Johnny skulle finde ud af, at hun samlede på artikler om sig selv.

Kate så ofte Amber nøgen, idet hun ofte var tilstede når Amber fik taget mål til tøj, når hun skiftede tøj, eller som Kate selv siger det "Amber havde ingen problemer med at gå nøgen omkring i lejligheden". Kate forklarer, at Amber normalt, når hun ikke skulle noget, ikke sådan rigtig gad det med makeup. Når hun selv lagde makeup, var det ofte en meget let makeup og nogle falske øjenvipper, og når der var en event, havde hun en professionel til at lægge hendes makeup. 

Kate beskriver sit første indtryk af Johnny som "fredelig, rolig, venlig, næsten genert". Hun fortæller også at han altid var en gentleman. Johnny og Kates søn fungerede godt sammen, så når Kate kom til Amber for at ordne ting, og havde sin søn med, og Johnny var der, ville de ofte hygge sig og havde det sjovt. 

Kameraet fokuserer på Johnny, der sidder og smiler lidt ved tanken om Kates søn. 

Kate mener ikke at Johnny virkede kvælende eller jaloux. Amber var ofte verbalt aggressiv og sendte sms'er som indeholdt verbalt misbrug til Kate, ofte om natten, da Amber havde Kate "on-call" 24/7, uden ekstra tillæg. Kate har overværet Amber udøve verbalt misbrug overfor hendes søster, Whitney, og hun har oplevet at Amber har snakket ekstremt grimt til hendes mor, når tingene kom lidt under pres. 

Kate så ofte Amber drikke alkohol, men kan ikke sige præcis hvor ofte. Hun kan dog sige, at hendes foretrukne drik var rødvin. Hun fremstod ofte som fuld. Hun tog piller, som var receptpligtige, og Kate ved dette, fordi det var hendes job at hente dem på apoteket og give dem til Amber. Der var tale om 2 forskellige  præparater, som jeg ikke kunne få fat i hvad er. Der var bivirkninger af medicinen. Det ene præparat gav Amber problemer med synet. Amber sagde ikke noget, men Kate lagde mærke til det. Med det andet præparat ville der opstå maniske episoder, hvor hun fremstod som om hun havde taget ecstacy. 

Amber fortalte Kate, at hun sporadisk tog stoffer. Dette drejede sig om svampe, ecstacy og kokain.

Kate James vidnesbyrd slutter her.

Næste vidne er Dr. Laurel Anderson, parterapeut, som også vidner via pre-recorded videodeposition.  Hun har aflagt denne deposition d. 21. februar 2022. 

Første gang, hun havde dem i terapi, var d. 1. oktober 2015. Hun forklarer at Johnny ofte havde problemer med at få sagt  det, han gerne ville, fordi Amber snakkede som et cementbor, og at Johnny bare virkede meget overvældet. Amber har vist Dr. Anderson billederne af de mærker, hun havde. Hun har også hørt om "situationen", men kun fra Amber, selvom det er noteret som at han har gjort det. Flere gange (flere gange end ikke) var hun nødt til at holde dem hver for sig, fordi de ikke kunne være i samme lokale, og ofte var det telefonkonsultationer, hvor kun en af dem ringede ind.

Dr. Anderson forklarer, at Johnny har opført sig pænt i 20-30 år, men at Ambers opførsel trigger ham. Hun forklarer også, at Amber lider af angst for at blive forladt, og at hun hellere vil starte skænderier og slåskampe fremfor at lade Johnny gå. Men fordi de har svært ved at kommunikere, og Amber afbryder konstant, er de nødt til ty til en slags parterapi, hvor det er enten Johnny eller Amber. Sjældent dem begge to. Dr. Anderson forklarer at hun for talt Amber at hun bliver nødt til at stoppe med at snakke hen over folk og bare afbryde. At ingen kunne have en almindelig samtale med hende. 

Amber har, som Johnny, også haft fysisk misbrug i sin barndom, og hun føler at når hun bliver behandlet respektløst, skal hun med det samme give gengæld. Hun nævnte første gang for Dr. Anderson at Johnny slog hende ved en samtale, hvor Johnny ikke var til stede, og derfor ikke kunne forsvare sig.

Dr. Anderson fortæller, at Johnny virkelig elskede Amber, og Amber virkelig elskede Johnny, men at hun havde et entourage af mennesker, der hviskede i hendes ører konstant, at hun skulle blive skilt fra Johnny, og Dr. Anderson nævner specifikt Rocky som en del af dette følge af venner og veninder.

Dr. Anderson siger, at Amber oftest startede deres angivelige slagsmål, og Johnny oftest prøvede at de-eskalere. 

Dr. Laurel Andersons vidnesbyrd afsluttes her. 

Næste vidne er Gina Deuters, som er en ven af Johnny. Hun kommer ind i retssalen, bliver svoret ind, sætter sig i vidnestolen og gør sig klar. Hun er tydeligt nervøs, men starter godt ud. Pludselig er der noget hvisken ved Ambers side, og en af dem der sidder bag hendes advokater rækker en seddel ind over den lille "væg" der adskiller tilskuere fra advokater. Denne kvinde er blevet genkendt til at være en veninde til Amber samt journalist. Ambers advokater udveksler nogle sedler mellem hinanden, og pludselig rejser en af dem sig op og spørger om Gina har set noget af retssagen på internettet eller på tv. Gina siger at hun har set lidt af de vidnesbyrd, der er blevet aflagt. Johnnys advokater siger straks at de ikke var klar over dette, og Deuters bliver eskorteret ud af retssagen, og hun bliver ikke genindkaldt. Der er en kort pause, og jurymedlemmerne får besked på at se bort fra hendes vidneudsagn. (Derfor har jeg det ikke med her, for jeg har ellers taget notater igennem alt hvad hun sagde.)

Næste vidne er Dr. David Kipper, som er en læge, der blandt andet specialiserer sig i afvænning. Han vidner også via pre-recorded videodeposition, men hans er over et år gammelt, helt tilbage fra d. 22. februar 2021. Hans patienter betaler ham for at have adgang til hans service 24 timer i døgnet, og han blev sat på sagen i 2014, da Johnny skulle afgiftes. Sammen med Dr. Kipper arbejdede en sygeplejerske, Debbie Lloyd, som fik betaling igennem Dr. Kipper. Der var en anden sygeplejerske, der assisterede Dr. Kipper, når Lloyd ikke havde tid, men hans primære sygeplejerske var Lloyd. Dr. Kipper var, udover at behandle Johnny, i dialog med hans søster Christi, hans agent Tracey Jacobs samt Amber Heard. Ved deres første møde, d. 22. maj 2014, som foregik i Dr. Kippers eget hjem, fortalte Johnny at han ønskede at blive afgiftet fra alkohol, opioider, benzodiazepiner og kokain. Han fik taget urinprøver alt efter hvordan det gik, men der er mangel på beviser blandt de papirer som advokaterne sidder med. Dr. Kipper siger at det måske kan skyldes en vandskade, de havde på et tidspunkt, han kan ikke huske i hvilken grad det gik ud over Johnnys urinprøver. Men Johnny fortalte at han oplevede humørsvingninger fra gode til dårlige. Det drejede sig om depressive følelser, tristhed m.v., men ikke vrede og arrigskab. 

Johnny ønskede at hans afgiftning skulle foregå i hans eget hjem på hans private ø. Under afgiftningen skulle Amber, Lloyd og den medarbejderstab, som Johnny havde, være omkring ham. Lloyd skulle bo på Johnnys residens på øen, men i en bygning separat fra den Johnny og Amber boede i. Det var Lloyd, der skulle sørge for, at Johnny fik den medicin, han skulle have, fordi ofte giver man folk som er i afvænning medicin for at hjælpe dem med at overkomme abstinenserne. Det var blevet aftalt, at Amber til tider kunne give Johnny hans medicin, samt at Dr. Kipper skulle komme i starten af forløbet og igen i slutningen for at se til Johnny. 

Dr. Kipper har ofte hørt Johnny og Amber skændes eller hørt om deres skænderier, men han har ikke på noget tidspunkt set dem slås eller set nogle forslåede knoer, nogle blå øjne eller noget andet i den stil. Johnny skrev på et tidspunkt til Dr. Kipper at han havde skåret toppen af sin langfinger, og derfor tog han ud til huset, hvor Johnny stadig befandt sig. Han sad i sin bil og var på vej til at køre på hospitalet. Dr. Kipper snakkede med Johnny, og synes at han i forhold til hvad situationen var, lød meget fattet, talte tydeligt, klart og sammenhængende. Huset var ét stort rod med blod på væggene, men der var ikke malet noget på væggene. 

Fordi der har været meget i dag allerede, stoppes Dr. Kippers pre-recorded deposition her, og sagen bliver genoptaget på mandag d. 18. april. 

Her fra hvor jeg sidder, og har haft en meget lang uge med alle de notater (har næsten brugt en hel blok, jeg bør nok finde en anden metode), som bagefter skal skrives ind, ønsker jeg jer alle en god weekend. Det har lige 12-års dagen for Peter Steeles død (i går), og jeg fik ikke engang lyttet til Type O Negative, som jeg ellers altid gør den 14. april. I dag er det så Langfredag, i morgen har butikkerne åbent, og så er det påske. Kan nogen i øvrigt fortælle mig, hvem der fandt på at påskeharen skulle lægge æg? Men god påske og på genlæs!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar