Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 11. oktober 2022

Ikke en dårlig serie, men den har en tendens til dårlig stil

 

Jeg har langt om længe fået set "Dahmer". Jeg tror at jeg forventede for meget, fordi jeg havde hørt meget snak om den før jeg så den. Jeg kendte til sagen inden jeg så serien, fordi jeg har en morbid interesse for seriemordere, og Jeffrey Dahmer anses som værende en af de "store". Med 17 ofre på sin samvittighed er han da også deroppe af. 

Men "Dahmer" er ikke en "intens, spændende og nervepirrende" serie, som jeg havde hørt. Jeg fandt den langtrukken. Til gengæld synes jeg, at dem, der har instrueret den og produceret den, har taget stor hensyn til de ofre, der var. De bliver ikke udstillet på nogen måde. Det kan jeg godt lide. Hvad jeg ikke kan lide, er at man lidt sidder tilbage med en følelse af, at Jeffreys far måske havde ventet nogle år med at vise ham de ting, og hvis hans mor ikke havde taget alle de stoffer under graviditeten, ville han være endt som et mere helt menneske. Men hans far blev bedt om at gå, og samtidig gik hans mor kort tid efter, hvilket gjorde at han var alene i lang tid. Nogle mennesker har det helt fint i sit eget selskab, men det var ret tydeligt at det ikke var sagen for Jeffrey, der nærmest slog folk ihjel for at få folk til at blive. 

Udover at jeg føler at der i selve serien er taget hensyn til ofrenes familier, så er der det der med at der er billboards med ovenstående billede. Bare hans  øjne med de gule kontaktlinser. Det kan godt have været for meget for de efterladte, og det synes jeg ikke er i god stil. 

Hos Netflix har man mulighed for at vælge mellem 3 "vurderinger", når serien er færdig. "Dårlig", "God" eller "Fantastisk". Jeg så denne serie sammen med René, og vi var ret enige. Serien er langt fra god, men den er bestemt heller ikke direkte dårlig, og eftersom den er tættere på god end dårlig, valgte vi at sætte "flueben" i "God". Skulle jeg vælge stjernemæssigt, ud fra 0-5, hvor 5 naturligvis var det bedste, ville jeg give den 2.  

Netflix har også en anden serie om Jeffrey Dahmner, der hedder noget i stil med The Dahmer Tapes. Jeg har ikke set denne serie, og jeg har ikke tænkt mig at gøre det. Sagen er bare ikke interessant nok, og jeg har i forvejen en masse andre ting, jeg gerne og hellere vil se.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar