Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 2. oktober 2021

Hvornår får jeg det sorte bælte i Ninja?

 "Yes, it's true. I've been having an affair with Tino McCutcheon. 

It's also true that I'm spectacular in bed. 

I work unsually hard for a woman that is as attractive as I am. 

That affair is now over.  I ended it with the following text: 

'Loser, bye'"

- Georgina Hobart, The Politician (Netflix)


I dag skal vi snakke om Ninja Max Grill & Hot Airfryer AG551EU til 1.799,95 kroner i Imerco. Det er min første af slagsen. 

Den kan køre forskellige programmer, plus at den har en airfryer. Indtil videre har jeg prøvet at lave toasts, tykstegsbøffer og panerede rødspættefileter med pommes fritter i den, og jeg må sige - den virker effektivt. Når man opvarmer den til det program den er indstillet til, bipper den når den er færdig. Så løfter man låget, og man lægger det i, man skal have tilberedt. Toasts, f.eks., laver jeg på indstillingen "Grill", og på "Low". Jeg sætter den til 7 minutter, og når den er opvarmet, putter jeg mine toasts ind. Der kan ligge 4 derinde, med normalt toastbrød. Hvis man presser dem sammen, måske 2 mere, men det ønsker jeg ikke at gøre. Når jeg lukker låget efter at have lagt toastene i, begynder den at tælle ned fra 7:00. Når den når 3:30 minutter (dvs. halvdelen af tiden), bipper den, og der står "Flip Food" på displayet. Så jeg åbner den, vender mine toasts, og så bliver de ristet på den anden side. Den bipper igen når den sidste tid er gået.

Med til maskinen kommer en bakke, man kan vel kalde det en "drypbakke", som altid skal være i bunden af Ninjaen. Der er også et grillelement, som man kan sætte oven i denne drypbakke, og der følger en mindre bakke med, som også kan stå i drypbakken, som også er lidt hævet over bunden. Den har en masse små huller i bunden, så luft kan suse igennem den - den er altså virkelig god til airfrying. Der er et stænkfilter, som sidder foran grillelementet. Disse ting kan gå i opvaskemaskinen, og det er nemt at holde dem rene. Der er også en børste med nylonhår til hvis noget er brændt fast, og der er et termometer, som man skal indsætte i kød, fisk og kylling der bliver tilberedt i Ninja'en, så man er sikker på at det bliver tilberedt til den rigtige temperatur. Der er en medfølgende guidebog som forklarer hvordan de forskellige programmer virker. 

Selvom jeg vasker drypbakken og grillelementet af hver gang jeg har brugt det, vasker jeg ikke stænkfilteret af hver gang. Det er ikke nødvendigt. Det er vigtigt at nævne at Ninjaen har en ekstrem kort ledning, og at man ikke må isætte den i en forlængerledning/stikdåse. Den har et jordstik, så hvis du ikke har det, kan det være svært at finde plads til den. Den er ikke specielt stor, men fordi den skal åbnes op og ikke trækkes ud, kræver den stor  plads omkring sig - på siderne og over sig. Den bliver ikke varm, når den er i brug, men den er naturligvis supervarm inden i, og børn bør ikke benytte den. Man må heller ikke lade ledningen hænge og slaske. 

Med til grillen følger en opskriftsbog, og der er mange spændende opskrifter. Men de er på flere forskellige sprog, så når man koger det ned til kun dem man faktisk forstår, er der lige pludselig ikke så mange. 

Er jeg glad for den? Ja. Jeg er lidt nervøs omkring den, fordi jeg ikke sådan helt har lært den at kende endnu. Jeg er stadig grøn når det kommer til min Ninja. Hvornår jeg får det sorte bælte i Ninja, ved jeg ikke (dad joke), men jeg håber at det tager langsomt til. Maden, som bliver tilberedt i Ninjaen er lækker og der er ingen tvivl om at det er et virkelig godt køb, selvom den var ret dyr. Temmelig dyr. Men jeg tror, at den var det værd. Jeg synes at den er pæn at have stående, selvom den optager meget plads, den er mere strømlinet end de andre Ninja airfryers.

Konklusion: 10 ud af 10.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar