Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

mandag den 18. oktober 2021

Kærlighed og Lékué

 Hello, hi, welcome, how are you???

Jeg har lagt mine øjne på min kat en del her den senere tid, og en del tegn på alderdom er dukket op. Jeg er begyndt at elske hende endnu mere. At se hende ligge på min seng og bare tage den bedste lur - det er noget af det, jeg virkelig elsker. 

Nå. Men i dag er vi samlet for at tale om noget andet. Nemlig denne:

Det er en Lékué Quinoa- og Riskoger lavet af plastic med siliconelåg. Den er til brug i mikroovn, og den kan gå i opvaskemaskinen. Hos Imerco gav vi 299,95kr for den. Teknisk set er der en guide. Men jeg er vant til at bruge en riskoger, så jeg gik efter min "gut-feeling" første gang, og det viste sig at passe. Så hvis du tager 1½ krus (de der standard hvide kaffekrus fra Aida) ris (jeg bruger personligt basmatiris) og 2½ dl vand, skal det grønne låg derefter på, sådan som det ser ud her, og så ind i mikroovnen på fuld styrke i 18 minutter. Når de er færdige, skulle der meget gerne ikke være noget vand du kan hælde ud. Hvis der er, tager du det grønne låg og vender det om. Det får en mere stram pasform for det er vendt på hovedet, fordi den er designet til at du skal kunne hælde overskydende væske fra. 

En normal riskoger holder risene varme efter endt kogning i ca. 1 time alt efter hvilken model du har. Det gør denne ikke. Når først du har lavet dem, er de lavet. Men det er rart at man bare kan tjekke timeren på uret og se "Okay, der er 4minutter og 30sekunder tilbage" fordi det giver en et bedre overblik over de ting, man eller skal nå at lave. Jeg har brugt min riskoger ca. 3-4 gange siden vi købte den, og elsker den. Den er nemmere at have stående, fordi den ikke fylder særlig meget, og den kan komme i opvaskemaskinen, hvilket vores normale riskoger ikke kan. Det er noget, jeg sætter superstor pris på. 

Når man tager den ud af mikroovnen efter færdig kogning, er den varm. Man kan nemt brænde fingrene. Der er to metoder, som jeg gør brug af for at undgå dette: Enten sniger jeg den ud, direkte på en bordskåner lavet af kork, som jeg holder op så den har samme højde som drejetallerkenen i mikroovnen, fordi det er nemmere at "slide" den ud. Ellers tager jeg bare et par grydelapper og tager den ud af mikroovnen. Hvis man tager sine ris (eller hvad man nu har lavet i den) ud, og finder at de ikke er færdige, er det muligt at sætte dem tilbage i mikroovnen, eventuelt med lidt ekstra væske, og give dem et minut eller to mere. Det er mere med at prøve sig frem. Men riskogefunktionen er ret præcis. 18 minutter. Så er risene færdige, hvis der er den rette ratio. Og jeg overførte det, jeg brugte fra min gamle riskoger til denne, så... Ja. Helt klart et godt køb.

Lékué har en masse fede produkter, og jeg har købt flere. Jeg skal fortælle jer om dem snart, for jeg er ret begejstret! Så, IN THE NAME OF LOVE: vi skrives ved!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar