Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 24. april 2019

Star Trek - Almost All of them

Vi ved det alle sammen. Der er flere Star Trek serier. Personligt har jeg set "Next Generation", "Voyager", "Enterprise" og "Deep Space Nine". Den sidste er den dårligste, den første er den bedste - alene på grund af Jean-Luc Picard. HE IS AMAZING! Rollen bliver spillet af Patrick Stewart, som jeg virkelig har respekt for. Men lige nu kører Voyager på vores tv konstant, fordi René bingewatcher den på Netflix.

Den første måned, René og jeg boede sammen, havde vi intet at lave ud over at se dvd'er. Og vi så Star Trek. Det var i november 2006. I december 2006 tog jeg hjem til mig selv og jeg havde det ikke dårligt med det, jeg var så småt begyndt at hade ham, og det var ret tydeligt, at jeg også gik ham kraftigt på. Hvis ikke han havde lidt et knæk i ryggen i januar 2007, var vores venskab måske gået i stykker for evigt, og vi var måske aldrig blevet kærester.

Så jeg har set min del af Star Trek. Vil bare lige sige at jeg har set en del afsnit, det er ikke sådan, at jeg har set et afsnit, og så har dannet en mening. Men - hvert eneste afsnit af Star Trek har en pointe. F.eks. da Seven of Nine skal tage sig af nogle Borg-børn, som er kommet ombord på Voyager, og hun skemalægger alt ned til mindste detalje, og ikke forstår da børnene begynder at gå imod det. Så får hun forklaret af et andet crewmember at man ikke kan skemalægge alt så "tæt", at man skal tillade tid til sjov og acceptere at det ikke er "sjov" mellem klokken 10:00 og 10:10. Eksempelvis. Det er et dilemma jeg altid sidder i, fordi når jeg laver skemaer over hvad jeg skal, bliver alt presset til mindste detalje.

Men alle serier, primært de amerikanske, har denne problemstilling. Vi har det godt. Åh nej, der opstår et problem. Vi må løse det hurtigst muligt på den mest 'moralsk korrekte' måde, så ingen lider nogen former for overlast. Af og til sker der det, at der lige dropper en "bombe", der gør tingene midlertidigt endnu værre, som i f.eks. "Scorpion", hvor det nærmest var standard i hvert eneste afsnit. Men lynhurtig tænkning og indgreb fra alle på holdet får problemet løst i sidste sekund.

Star Trek er i mine øjne ikke som de andre, dog. Fordi den konsekvent handler om moralske/ følelsesmæssige dilemmaer, frem for kaos, der skal løses for at redde en hel by. Det foregår muligvis i baggrunden, men der er altid noget som man lærer af at se afsnittene, enten bevidst eller ubevidst.

Og det er min mening om Star Trek. Jeg hader det lort, men JEAN-LUC I LOVE  YOU!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar