Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 12. marts 2020

En rant om flere ting

Glædelig torsdag aften! Jeg håber at I alle hygger jer. Jeg har lige været nede i det nye skralderum i det boligkompleks, jeg bor i. Normalt er det ikke mig, der "sørger for skraldet", så det var min første gang. Der var mange poser. Shit, jeg havde mange poser. Jeg havde en med pap, en med papir, 3 med restaffald og 1 med madaffald. Og 2 med plast. Da jeg kommer derned, er der 500 containere til madaffaldet og de er så halvt størrelse af dem til restaffald, som der er lige så mange af. Der er 2 til plast, 0 til dåser (som jeg heldigvis ikke havde taget med ned) og 0 til pap, som jeg måtte tage med op igen. Der var 1 papircontainer. Men denne nye containergård består ligesom af et aflukke, der er åbent i begge ender, og så er der en væg i midten, der deler den op i to "sider". Så restaffald og mad og den ene plast står på den ene side, og på den anden side står papircontaineren, en plasticcontainer og 2 restaffald. Ikke nok med, at det sted, jeg bor, er det sted i den civiliserede verden med mindst oplysning, så var det som om de virkelig bare var gået ALL IN for IKKE at sætte en eneste skide lampe op dernede. Og for at det ikke skal være løgn, så står der 3 restaffaldscontainere lige ved siden af hinanden. Den første var medium fuld. Den midterste var så fuld at den gabte med ca. 40-50cm, og den 3 var tom. TOM! Hvad sker der for folk med skrald? Kan de ikke putte deres skrald ned i en tom container? Skal det presses ned i en, der allerede er overfyldt? Har de det bedst, så? Rotterne skal nok få en god fest, i hvert fald! Det er så stupidt, det her nye system. Jeg er så træt af containere. Da vi boede i Køge, og der stod 2 containere ved siden af hinanden, var den ene altid mere end fuld, og den anden var nærmest tom. Som om nogen følte smerte ved at putte deres affald derned. Det samme i skralderummet da vi boede i Herfølge. Jeg kan kun sige det for lidt: TAG JER SAMMEN!

Og hvad sker der for, at jeg skulle have givet min veninde og hendes datter en rar eftermiddag her i dag, og så tager de til Island? Hvorfor? Der var ikke nogen grund til at hun skulle på ferie, hvorfor så rejse nu, hvor COVID-19 er virkelig noget mere seriøs alene her i Danmark? Jeg ved at vi har flere smittede end Island, men hvorfor tage chancen og tage på ferie NU? Jeg spurgte sygeplejersken, som kommer her tirsdag og fredag, men for en gangs skyld kom i går (onsdag) hvad hun syntes at jeg skulle gøre, og hun mente at det ville være bedst, hvis jeg aflyste min aftale med min veninde. Jeg er tilsyneladende i den gruppe, der ikke kan tåle at blive syg. Det havde jeg ikke selv indset, men hun sagde det lige ud. Så jeg skrev til min veninde, der kom hjem i går, om hun bare kunne komme og hente gaven her i dag, sådan, "fra min dørmåtte", og hun sagde ja. Hun er en skat. Men det irriterer mig stadig at de tog på en hel uges unødvendig ferie, når hun har sin datter med. Teknisk set har René en aftale med en ven i morgen, men vi har talt om at han nok hellere må aflyse den.
Det lader til, at jeg må æde mine ord om at COVID-19 ikke er så farlig som folk tror. Især efter jeg har set udsendelser om, hvordan det bliver taklet i Kina. Men jeg synes stadig at her i Danmark bør vi være mere opmærksomme på at leve så normalt som muligt og ikke købe sindssygt ind af ting som toiletpapir og den slags, fordi hamstring gør INGEN godt. Masser af mad ender med at blive smidt ud, og mange ender med ikke at kunne få fat i noget. Jeg hader virkelig at folk går så meget i panik over de her ting.

Jeg er ikke specielt god til grammatik, og jeg læser sjældent noget igennem, jeg har skrevet, for at rette grammatikfejl eller stavefejl. Men det pisser mig alligevel af, når min vinduespudser sender mig en mail om COVID-19 hvor han har mange stavefejl og grammatiske fejl. Jeg vil ikke vise den her, fordi min vinduespudser også er min svigerindes kæreste. Men - lad os se i øjnene, at hvis du har et firma, som sender mails ud til kunderne, er det nødvendigt at du kan kende forskel på "beder" og "bedre", "vis" og "hvis", og at man ikke afslutter en sætning med et punktum, når man fortsætter linjen neden under med ting som "hører med" og burde komme efter et kolon. Der står dette i den mail, jeg har modtaget:

( Du må ingen omstændigheder, opsøge lægen, vagtlægen eller apoteket uanmeldt )
COVID19 symptomer.
feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed og åndenød.

Så ikke alene er der et punktum hvor der skulle være et kolon, der er et komma hvor der intet skulle være (mellem 'omstændigheder' og 'opsøge'), der mangler en bindestreg mellem COVID-19, der er mellemrum mellem parenteserne og sætningerne. Det er lige som når folk trykker på 'space' før de skriver deres udråbstegn. Men det værste af alt, er at der mangler et ord. Et helt ord. "Under". Du må UNDER ingen omstændigheder. Hvorfor er der ingen der har tjekket denne liste? Min vinduespudser er ikke ordblind. Han er doven. Men han pudser vinduerne fint til en god pris, og jeg har sagt til ham flere gange, at hans hjemmeside er fyldt med stavefejl. Nu sender han dem så også til mig pr. mail. Hm.

Så lørdag har vi bestilt en vasketid, og vi skal simpelthen have vasket så meget som muligt. Derfor skal jeg have pakket noget vasketøj, vi har en del, også nye håndklæder, som jeg har købt, der skal vaskes inden brug. Jeg har købt nogle ting ind hos JYSK, som ikke kan skabe et smukt billede af lige nu, fordi det er mørkt i min lejlighed, og jeg ikke kan skabe ordentligt lys til at tage billeder af dem. Jeg bryder mig ikke om at tage billeder med blitz.

Det har stormet i dag, virkelig, jeg tænkte en overgang at vores kæmpe "glasvæg" ville blæse ind. Jeg bryder mig ikke om blæst. Regn, sne... Yes. Blæst, hede, solskin... Nope. Min hud afreagerer på mig, som om jeg har gjort den fortræd eller sådan noget. Jeg ikke gjort andet end at spise en minivandmelon og 1kg jordbær helt alene henover to dage, og efterfølgende nogle saftige pærer. Jeg har ikke sådan rigtig spist frugt i år. Det er som om Nupo lidt fuldstændig har overtaget mit liv. Men da også til godt - jeg har tabt en del! Men når jeg så endelig spiser noget andet, kommer de da så også frem - alle de små bumser. Eller hvad det nu er. Små, røde knopper henover min næseryg. De udvikler sig ikke, de forsvinder bare. Det er faktisk ret klamt. Glemt at jeg nævnte det.

Jeg ser lige en dokumentar fra Timeline om Auschwitz på YouTube, og jeg har ikke meget tid inden nattevagterne kommer, så - CIAO for i aften!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar