Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 15. februar 2023

Når man falder i søvn mens man laver ting

 Jeg sidder og ser en video på YouTube (The Viewers Voice) hvor de (Dustin og Nick) snakker om en TikToker, der hedder noget i stil med Maya, men går under navnet MakeupMama88. Jeg synes at det lyder ganske forfærdeligt. Men jeg vil bare sige, så folk ved, at man ikke nødvendigvis behøver at være et "crackhead" fordi man falder i søvn mens man laver noget. Jeg ved ikke om det er tilfældet med denne kvinde, for dette er det første jeg hører om hendes sag. 

Da jeg var yngre, elskede jeg at sidde oppe hele natten, og bare sove et par timer efter skole. Og det fungerede fint for mig. Men nu tager jeg et shit ton af medicin, plus at jeg faktisk elsker at gå megasent i seng, og elsker at stå mega tidligt op, og min hjerne forstår ikke, at den efterhånden er ved at blive 43 år gammel, og at al den medicin ikke gør tingene bedre. 

Ofte, når jeg sidder foran min computer, falder jeg i søvn. Af og til vågner jeg når mit headset falder ned på mit keyboard og laver en masse larm. Andre gange vågner jeg, når jeg vælter f.eks. et glas iskoldt sodavand ud over mine ben og mave. Jeg kan sagtens sidde og lave noget, som f.eks at skrive noget, som jeg går op i, og pludselig "vågner jeg op", bare for at opdage at jeg har siddet og sovet i hvert fald længe nok til at have skrevet 5 sætninger med fingeren på space-tasten eller en anden tilfældig tast. Ofte står jeg op, og skal lige sidde lidt på sengekanten inden jeg står "helt" op. Der er mere end én gang taget tid. Jeg kan sidde og sove på sengekanten i op imod 3 timer. En dag faldt jeg i søvn mens jeg lavede mad. Stående. Foran komfuret. Jeg er også faldet i søvn mens jeg har siddet ned og lavet mad. Og utallige gange på wc'et. Og hvis folk ringer til  mig når jeg er i den tilstand, kan de godt føre en samtale med mig i noget der ligner 5 minutter, men så begynder jeg at space ud, ikke høre efter og glide ind i søvnen igen. René er den det mest går ud over, og hvis jeg har sendt ham ned og handle, og jeg så ikke engang kan overkomme at snakke i telefon, kan vi godt blive lidt diskussionslystne. Når han altså kommer hjem og jeg vågner. 

Teknisk set tager jeg ikke medicin, der vil høre ind under opioider eller opioidlignende stoffer. Hver dag tager jeg Eltroxin fordi jeg har for lavt stofskifte. Jeg tager 900mg Delepsine, 400mg Zonegran og 10mg Frisium for epilepsien. Frisium er noget, man ofte giver til stofmisbrugere, der er på afvænning, fordi det gør at de har en mindre risiko for at få kramper. Mod skizofreni tager jeg lige i øjeblikket 1200mg Seroquel Prolong, der hedder noget andet nu (mener at det er Quetiapine, men jeg kan ikke stave til det, så lad os bare sige Seroquel). Normalt får jeg 800mg, men jeg er inde i en stime lige nu, som har en del psykotiske dage med sig, og jeg har åbenbart udviklet noget OCD. Jeg er ikke enig i den diagnose, men René og min psykiater mener at det er sådan. Det er dog meningen at dosen skal ned på 800mg igen om nogle uger. Derudover er jeg for nyligt startet på Sertralin, som jeg tager mod depression. Jeg tager også vitaminpiller. Lægen har sagt at jeg skal tage 2x Unikalk 400mg med 38µg D-Vitamin. Derudover har han sagt, at jeg skal tage 2x 50+ Multivitamin piller. Sidst jeg fik taget blodprøver fik jeg at vide at jeg har for lidt jern, men eftersom han ikke har specificeret i hvor stor en mængde jeg skal tage det i, vil jeg ikke bare kaste mig ud i at tage dem. 

De sidste gange jeg har fået taget blodprøver, at han sagt at det godt kunne se ud som om der er en lille betændelsestilstand i min krop, men ikke noget alvorligt. Det er først for nyligt, at jeg egentlig har tænkt over, at han siger det hver gang, og at der ikke er gjort nogle forsøg på at finde ud af, hvad det er der foregår. 

Min lille Bella-mis har fået det bedre, i øvrigt. Pelsen vokser så fint ud nu. Men hun skal have lavet en "priktest", så dyrelægen kan se, hvad det er hun ikke kan tåle. Og derfra skal der så laves en vaccine, som hun skal have en gang om året, syntes jeg lige at jeg hørte inden jeg - faldt i søvn, mens René snakkede med dyrelægen. Jeg siger jer. Der er ikke noget der kan kalde på en med så overbevisende kraft som ens seng. Af og til ved jeg ikke engang, at jeg er træt, men så snart jeg ser den seng, bliver jeg træt og er nødt til at tage en lur. I dag har jeg taget 2 lure... Det er lidt overdrevet, men det er ikke engang det værste. Af og til tager jeg flere lure end kun 2 i løbet af en dag, hvor jeg ellers har sovet hele natten.

Men nu, hvor klokken er 23:10, vil jeg foretage mig dagens sidste opgaver, og så vil jeg dryppe Renés øje og gå i seng. Sov godt, alle sammen, jeg håber at I har haft en dejlig onsdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar