Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

mandag den 15. august 2016

Det er uretfærdigt!!!

I am so horrified... I nat var René og jeg ude på vores første tur siden 28. juli, han havde tidligere i aftes ordnet mine fødder, og det meste af det døde hud var blevet fjernet, og jeg følte at jeg sagtens kunne gå. Så vi besluttede os for at gå en tur over på vaskeriet, fordi jeg ikke har set det endnu, efter de byggede det om. Mens vi var derovre, kom der en kvinde, som vi snakker lidt med engang imellem. Hun har 4 børn, så hun vasker om aftenen, fordi hun er alenemor, og ikke har mulighed for at gøre det på andre muligheder.

Men hun fortalte os, at hun for 5 år siden blev skilt fra sin mand. Han er blevet dømt for grov vold - mod deres børn. Han fik 6 måneders ubetinget fængsel. Men han ankede dommen, og fik det omstødt til  4 månedes ubetinget og 2 måneders betinget.

De ting, hun fortalte  at han gjorde ved de børn... Jeg begyndte at græde, og hun stod der med tårer i øjnene og fortalte, at fordi hun lider af depression og tager medicin imod det, har hendes advokat sagt til hende, at hendes chancer for at få fuld forældremyndighed over børnene er stort set ikke-eksisterende. Min første reaktion var at rejse mig op (jeg sad op rollatoren) og give hende et kæmpe knus.

Hvad sker der for det danske retssystem? Hvis vi snyder SKAT for penge, eller bare laver kriminalitet, der involverer penge, bliver vi smidt i fængsel i 10 år. Men tvinger man sine børn til at spise på badeværelset fordi "de jo bare er dyr" eller presser dem op ad væggen og holder dem oppe så de næsten mister bevidstheden - så skal man ikke alene stort set ingen straf have, men skal have mere samkvem med dem.

Jeg var så rasende, da jeg forlod det vaskeri i går... Men turen hjem hjalp på det, for det var dejligt vejr, og jeg trængte til at komme ud :)

Nu er klokken snart 7, og mit vækkeur ringer kl. 10. Bør jeg lige gå i seng og se om jeg kan få 3 timer mere, eller skal jeg blive oppe? Hmm...

3 kommentarer:

  1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet
  2. Det er krafthedme for klamt at sådan noget kan ske i Danmark! Sådan noget burde ikke kunne ske. Hvad fanden sker der?!
    Skammer mig næsten over at være dansker...

    Men jeg har set noget lignende; Jeg gik i klasse med en pige som boede i samme kvarter som mig i en lille by ude på Vestegnen. Hendes far eller stedfar var pædofil og voldtog hendes storesøster (som han så ikke var far til) og deres mor troede ikke på storesøsters historie men han fik en dom og røg ind i 3 år, i det første fængelse fik han godt med tæsk og blev selv voldtaget så han skulle havde medicinsk pleje i ca. 6 måneder og så blev han flyttet til et andet fængelse og sad i på en lukket afdelning hvor han ikke havde nogen rigtig kontakt med de andre fanger men han blev lukket ud efter 18 måneder! Og han måtte godt se sine børn men under overvågning.
    Men jeg tror ikke at han fik sit gamle arbejde tilbage, han var sikkerhedsvagt på Christiansborg.

    //Hatten

    SvarSlet
  3. Det er skræmmende... Jeg har ikke rigtig nogen ord, der kan beskrive mine følelser omkring det... At et voksent menneske, som har valgt at få et barn, eller i hvert fald valgt at tage ansvar for et, behandler det/dem sådan... om det så er vold, trusler eller voldtægt - det er så langt ud over mine grænser. Det er BØRN. De har ingen muligheder for at forsvare sig selv ordenligt... Mit engelske ord ville være "repulsive". Det er jo bare "frastødende", og det er jo lige præcis hvad det er.

    SvarSlet