Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 16. august 2016

Når moren er syg...

Jeg har ikke snakket med min mor i nogle måneder, jo, efter vi blev uvenner i december sidste år, men der i juni, mener jeg det var, besluttede jeg mig for at ringe. Og vi har da snakket sammen på jævnlig basis siden da.

Jeg har lyst til at græde lige nu. Jeg har lige lagt røret på, nemlig. Vi har snakket sammen i 3 minutter og 27 sekunder. Hun hostede rigtig meget. Sagde, at hun ikke sådan rigtig spiser noget, men at hun ikke vil gå til lægen, fordi hun alligevel bare får at vide, at hun skal spise noget mere. Den 21. december, da René og jeg var dernede for at fejre jul, sad vi alle sammen og mæskede os i julemad. Min mor spiste ½ skive steg, 2 halve, moste kartofler med en smule sovs på.  Og hun spiser mindre nu? Hun ligger i sengen det meste af dagen, siger hun. Bare... ligger og tænker og græder, græder og tænker. Sover lidt ind imellem.

Min mor fyldte 66 år den 6. juli. Og ved I hvad? Jeg tror, at hun er ved at dø en langsom og pinefuld død, mit gæt er cancer, det kan også være den KOL, hun fik konstateret for nogle år tilbage, for hun er ikke stoppet med at ryge endnu, men hun hoster langt fra nok til at det er et realistisk bud - synes jeg. Jeg tror, at min mor er alvorligt syg. Virkelig, inderligt alvorligt syg. Måske er det noget med leveren? Der er røget meget rødvin ned igennem de sidste 20 år. På et tidspunkt måtte jeg lave en pagt med hende, så hun ikke drak før klokken 10 om formiddagen.

Det her, denne uvished... Min mor er typen, der altid opfordrer mig og alle andre til at gå til lægen. Men hvis hun brækker sin lilletå, taper hun den fast til tåen ved siden af med gaffatape, fordi - så kan den ikke bevæge sig. Det er super, super-sjældent min mor kommer til lægen. Hun er så stædig. Det er så irriterende!

Det er for dårligt at hun ikke går til lægen - både overfor hende selv, men også overfor hendes familie. Jeg er helt ked af det, virkelig bundulykkelig.

4 kommentarer:

  1. Det lyder lidt som lungebetændelse, min mor fik det sidste år og havde det i ca. 4 måneder før hun gik til lægen ufriviligt, hun hader læger.
    Og hun drikker også meget og hos hende er det begyndt at gå ud over hjernen og leveren og tarmen. Men hun nægter at gå til lægen.

    De lyder meget ens.

    Men håber at din mor kommer til lægen så de kan finde ud af hvad der er galt med hende.

    Sender dig en kram i tankerner fordi det lyder som om at du har brug for en <3

    Og så en virtuel kram;

    Kram fra Hatten.

    SvarSlet
  2. Du er så sød... Et kram er lige hvad jeg har brug for! Både på den ene og den anden måde :)

    Jeg er ked af, at også du har en mor, som er sådan. Alle, som har en mor, som er sådan, bør få et kram sendt virtuelt i deres retning.

    SvarSlet
  3. Ligenu kunne jeg godt bruge en kram, min mor har panik over at jeg skal til operation den 7 september og hun vil ikke falde ned og bare lige trække vejret dybt ind og slappe af i 2 sekunder.

    Men ja, alle der har sådan nogen mødre burde få sendt kramme ud så de ved at de ikke er alene.

    SvarSlet
  4. Jeg håber at din operation går godt. Du må love mig at skrive, så snart du kan, så jeg ved at det er overstået med et godt resultat, ikke?

    Jeg ved godt jeg er lidt sløv med kommentarerne her, men dammit, jeg har bare så fandens svært ved at finde tid til at skrive, fordi jeg er umenneskeligt træt og sover konstant.

    SvarSlet