Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 10. januar 2018

Star Trek og bøger

Af og til skal man tage stilling til ting. Ofte er det vigtige ting, og andre gange er det ikke. Jeg har set adskillige Star Trek tv-serier helt ud. For nyligt har jeg set 3: "Star Trek Enterprise", "Star Trek Voyager" og "Star Trek: The Nex Generation". Hvis vi skal følge tidslinjen, som er i serien, foregår Star Trek Enterprise før de to andre. Den udspiller sig imellem 2151 og 2161. Der blev vist 4 sæsoner af den, og det var fra 2001 og frem til 2005. Der var Kaptajn Jonathan Archer, som jeg ikke bryder mig om. Hans karakter bliver spillet af Scott Bakula. Deres uniformer er virkelig standard vicevært-kedeldragter, og det er slet ikke stilfuldt på nogen måde. Der er ensign Hoshsi Sato, som bliver spillet af Linda Park, og hun er virkelig smuk i denne serie, selvom T-Pal bliver gjort ud til at være den skønneste kvinde ombord på skibet. Jeg ved ikke om man kan sige "kvinde", for hun er af vulcan-racen, og jeg kan ikke huske hvad deres kvindelige køn hedder. Men Hoshi, som er asiat, er virkelig GORGEOUS. Og så er hun en mester i sprog. Denne serie er ikke særlig god.

I Star Trek universet, er den serie, der tager over (af dem, jeg har nævnt til at starte med), The Next Generation. Den foregår fra 2364 til 2370. I denne virkelige verden startede serien i 1987 og forsatte i 7 sæsoner frem til 1994. Kaptajnen her, Jean-Luc Picard, spilles af Patrick Stewart. Først og fremmest er han den bedste af de kaptajner jeg har set i ALLE de rumskibs-serier, jeg ser. Jeg kan godt lide denne serie, fordi den har ikke for meget romantik, og det der er der, er ikke sådan noget "soppy" noget, ofte er det lidt sjovt, og Picard er generelt utrolig professionel. Om bord på hans skib, er lieutenant Worf - han er en klingon, som jeg simpelthen bare elsker. Ligegyldigt hvad pokker han laver, ser han altid enten sur eller irriteret ud. Hans karakter er episk, og spilles af Michael Dorn. Jeg kan også godt lide Counselor Deanna Troi, som har telepatiske evner. Hendes stemme irriterer mig, men jeg kan godt lide hende trods dette, og hendes mor er simpelthen så dejlig - hun kommer på besøg på Enterprise engang imellem. Deanna Troi-karakteren spilles af Marina Sirtis.

Efter Star Trek: The Next Generation, kom Star Trek Voyager. Den blev vist fra 1995 og frem til 2001, dvs. 7 sæsoner som Next Generation før den. Den foregår fra 2371 frem til 2378, og kaptajnen, som styrer Voyager-skibet, er Kathryn Janeway. Janeway bliver spillet af Kate Mulgrew. I denne serie kan jeg godt lide Roxann Dawsons karakter som B'Elanna Torres. B'Elanna er halvt menneske og halvt klingon. Hun er ret foxy, det vil jeg give René ret i. Men i denne serie synes jeg faktisk også, at borg'en Seven of Nine, spillet af Jeri Ryan, er ret smuk. Hun er også en ganske god skuespiller. Det er tit, synes jeg, at man render ind i dårlige eller i hvert fald middelmådige skuespillere i Star Trek serierne, men dem, jeg har nævnt her, kan jeg godt lide. Jeg er ikke helt sikker på Janeway. Hun er en stærk kvinde, men det gør jo ikke automatisk en til en god kaptajn. Jeg har ikke så meget at sige til det, andet end at den frisure, hun render rundt med i størstedelen af de 7 sæsoner er BEYOND UGLY og burde være ulovlig.

Men der er mange "sjove" finurligheder i de forskellige serier. Jeg synes, at de uniformer, de har i The Next Generation og i Voyager er LANGT pænere end kedeldragterne i Enterprise. Hvem der fik ideen om at give dem det kluns på, ved jeg ikke! Det er totalt uprofessionelt. Det jeg godt kunne lide ved den serie var dog, at det ikke var en selvfølge, at de rumvæsener, de stødte ind i, talte engelsk. Hoshi havde en translator-tingest, som lynhurtigt kunne lære at kommunikere nye sprog. Men i de andre serier er det nærmest standard at samtalige rumvæsener kan engelsk. Dette er efter min mening ikke realistisk.

Så når jeg ser på disse serier, ud af alle de forskellige Star Trek serier, der er, synes jeg klart at Star Trek: The Next Generation er en absolut vinder. Og det skyldes særligt Patrick Stewart, som i øvrigt også lægger stemme til C.I.A.-bossen Avery Bullock i den animerede tegneserie "American Dad", og jeg elsker den karakter. Bullock er totalt fucked op, og han gør virkelig sjove ting. Patrick Stewart har virkelig gjort meget for den figur, og Bullock er helt oppe på linje med Roger (fra samme serie).

Men det er TV. I dag har Birgitte været her, og det var totalt hyggeligt. Hun sagde, at jeg skulle lægge nogle tanker i om jeg stadig ønsker en "bog-butik", hvor man kan komme og bytte/sælge/købe brugte bøger. Hun sagde, at hvis det kunne være, at jeg f.eks. kunne få lov at låne aktivitetscentrets lokaler (altså, bare et af dem), et par timer om ugen, om det så er noget, jeg er interesseret i. Umiddelbart tænker jeg ja. Men som René sagde: "Hvor skal du have bøgerne liggende, når du så ikke er der, på dit boglager?" Og det er jo helt korrekt! Jeg kan ikke fragte mere end måske 10 bøger til aktivitetscentret i Solrød Centret - jeg bor jo i den modsatte ende!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar