Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 4. juni 2023

Den engelske kongefamilie - uanstændig opførsel

 Hej Wordlings!

I dag vil jeg gerne snakke om det, der er det engelske kongehus. Eller den farce, det måske snarere er. Og jeg vil gerne begynde med Charles og Camilla. 

Charles og Camilla Parker Bowles mødtes første gang angiveligt i 1972, hvor de havde en kærlighedsaffære. Men Charles skulle afsted i noget militærtræning, og Camilla vidste, at hun aldrig ville blive godkendt som kronprinsesse. Derfor giftede hun sig med en anden mens Charles var væk.  Da Charles kom tilbage, var han knust. Det var der dog ikke noget at gøre ved, og han var nødt til at finde sig en ny brud. Valget faldt på Diana Spencer. Så Charles og Diana blev forlovet, gift, og der kom 2 drenge ud af det. William og Harry (som i virkeligheden hedder Henry). Men Charles og Camilla kunne ikke holde fingrene  fra hinanden. Pinlige telefonopkald foretaget mellem de to blev lækket til pressen, og Diana var virkelig deprimeret. Udviklede bulimi og var generelt set ikke særlig godt tilpas. Samtidig havde Charles' bror, Andrew, giftet sig med Sarah Ferguson, og de havde fået to døtre, Béatrice og Eugenie. Men Andrew og Sarahs ægteskab holdt ikke. Sarah var tilsyneladende utro, og var det så skødesløst, at det kom på forsiden af de engelske aviser. Dronning Elizabeth opløste begge ægteskaber. Diana fandt kærligheden igen i en anden fyr, som hun desværre døde sammen med, under et biluheld i Paris i 1997. De forsøgte at flygte fra  nogle paparazzi fotografer, der var virkelig nærgående. I 2005 gav Dronning Elizabeth Charles lov til at gifte sig med Camilla Parker Bowles. De kunne ikke få et kæmpe bryllup, men måtte nøjes med en stille, civil vielse i en kirke, der ikke blev anset som en af dem, de "rigtige" royale blev gift i (som Westminster Abbey). 

Diana og Charles havde jo fået disse to børn, William og Harry, og det ville være nødvendigt at også de fandt partnere. William giftede sig med en kvinde han mødte på universitetet, Catherine Middleton, også bare kendt som "Kate", og de har fået 3 børn. De tre børn er sagen uvedkommende, ville bare nævne det. Harry giftede sig med Meghan Markle, som han mødte via en blind date. De har 2 børn. Meghan Markle har vakt en del opsigt, fordi hun for det første er "biracial", og for det andet er en fraskilt skuespillerinde fra Los Angeles. 

Man hørte ikke så meget til William og Harrys forhold til Camilla, men det virkede som om at de tolererede hinanden. Det virkede ikke som om, at der var problemer mellem dem. Camilla, som altid havde været hadet af hele Storbritannien, blev dog langsomt accepteret af folket, og de endte med at acceptere, at det var vigtigt at Charles var lykkelig. Og Camilla virkede som om, at hun forstod at hun skulle støtte Charles og stå bag ham, fordi det var det, han havde brug for. Diana havde skubbet sig selv foran og overskinnede ham. Charles og Camilla havde et godt ægteskab, William og Kate havde et (for det meste) godt ægteskab, og Harry og Meghan gav Storbritannien og Harrys familie fingeren og flyttede til Los Angeles, hvor de forsøgte at oprette et liv uden om det engelske monarki.

Prins Andrew var i en skandale om sex med mindreårige, og Elizabeth betalte hans retssag og hans "settlement", og herefter tog hun alle hans royale titler fra ham, og efterlod ham som egentlig bare en del af familien, men ikke som arbejdende royal. Selvom han har været skilt  fra Sarah Ferguson i mange år, bor de nu sammen i Andrews hus, som Elizabeth gav ham da han giftede sig med Sarah. Fordi Andrew har underskrevet en lejeaftale på huset, der varer i 75 år, kan Charles ikke "bare" smide ham ud. Andrews to piger, Béatrice og Eugenie, er begge gift, men de arbejder og er borgerligt gift.

Dronning Elizabeths mand, den tidligere dansk-græske prins Philip, døde. Han var ikke konge, han var prinsgemal - som prinsgemal Henrik var til vores dronning her i Danmark. Sidste år døde Elizabeth selv. Elizabeth var den monark, der havde siddet længst på en trone, og samtidig havde dette gjort, at kronprins Charles var den ældste kronprins der blev kronet som konge.

Charles blev kronet som Kong Charles III d. 6. maj 2023. Han havde Camilla med, som blev kronet som Dronning Camilla. Til kroningen i Westminster Abby er der et vist antal pladser. Man kan ikke lukke utallige mennesker ind. Camilla havde inviteret 20 af hendes familiemedlemmer til kroningen. Er det sært? Ud af alle de mennesker, der var der? Der var de forskellige monarker og statsoverhoveder fra andre lande. Kate Middleton havde fået lov til at invitere 4 mennesker, og dem, hun inviterede, kunne ikke tage deres partnere med. Det var tilsyneladende noget, der skabte røre i familien. For en australsk nyhedskanal fortæller, at Kate var virkelig vred over det, og ikke viste respekt for Camilla efter kroningen. 

Dagen efter, før en koncert der skulle afholdes, holdt kronprins William en tale. En tale, hvor han hyldede sin far, nævnte hvor fantastisk han var og komplimenterede ham på alle de ting, der var. Han nævnte ikke Camilla en eneste gang, og han afsluttede sin tale med "God save the king". 

 

Alt dette er noget, jeg husker. Jeg har ikke den præcise rækkefølge.  Men her er min konklusion. Harry og Meghan er nødt til at slappe af og stoppe deres selv-ynk-parade, og folk der er vrede over at de har døbt deres datter det samme som Elizabeths kælenavn (Lilibet) uden at spørge Elizabeth om lov, er nødt til at få et liv. Jeg kan ikke lide sir pedophile, Andrew, men jeg synes at det er fedt nok at han er så gode venner med sin ekskone, at de kan bo sammen. Hvad angår Charles og Camilla, så synes jeg, at det er rart at deres sti er kommet ind på dette spor, selvom Charles er en mand, der ikke er helt rigtig oppe på øverste etage, og tror at ting som kaffe-tarmskylninger kan kurere kræft, så lader det til, at han er  okay. William og Kate tager dem selv alt for seriøst, og Kate er vist en smule ved siden af, hvis hun tror at den kroningen var for hende. Camilla skulle krones. Naturligvis har hun mere ret til at invitere flere mennesker end Kate har, som er kronprinsesse. Charles er omkring 75 år, han er ikke konge så længe, Kate skal nok komme til. Det er virkelig upassende. 

Okay. Jeg har andre ting at berette, jeg ved ikke om det bliver i dag, men hvis det gør, siger jeg undskyld for mængden at indlæg. Jeg er bare lige pludselig blevet overvældet af lyst til at skrive.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar