Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 10. juni 2023

Keyboards - et hav af muligheder

 Hej Wordlings!

Okay, så jeg er allerede tilbage. Mit keyboard mistede en kort overgang sit liv, og jeg vil gerne fortælle lidt om det, samt lidt om det, jeg bruger i stedet for.

I mange år har jeg haft et Corsair gaming K95 RGB Platinum. Da jeg fik det, var jeg lykkelig! Det, jeg havde, fejlede ikke noget, men René mente at jeg skulle prøve et mekanisk keyboard. Første gang mine fingre ramte de taster, troede jeg, at jeg var død og kommet i himlen.

Dette er et fantastisk keyboard. Det er ikke de originale taster. De originale taster var sorte, men jeg brugte det så meget, at farven faktisk blev slidt af nogle af tasterne.  Men de 6 makrotaster til højre er meget seje, selvom man ikke er en gamer - jeg brugte dem som genveje til programmer. Jeg var også glad for at jeg kunne styre lyden via tasterne øverst til højre. Tasterne er fra dette mærke:
Jeg købte både et sæt hvide og et sæt sorte taster med nordisk layout, så jeg har mine ø-, æ- og å-taster. Engang imellem har jeg fjernet tasterne for at jeg bedre kunne rense mit keyboard, og i den forbindelse har jeg tørret alle tasterne af med en vetwipe.

Men som titlen på keyboardet siger fortæller, er der lys i (RGB). Lyset er noget, der kan vælges fra, ved at man simpelthen bare slukker det. Man kan også have vilkårligt lys i alle de farver, som er der. Men det er også muligt at lave et område blåt, et andet lilla, og et tredje grønt. Jeg havde to indstillinger på mit. Det ene var bare helt rødt:

Det andet var grønt:
Denne farve løber over keyboardet, i bedste "Life Is Killing Me" albumcover fra Type O Negative-stil. Som man lige akkurat kan se, er kablet ekstremt tykt og braided, og det deler sig i to USB-stik, som begge skal ind i desktoppen eller hvad du nu bruger. Den hvile-"pude" til håndleddene der er her, kan nemt klikkes af og klikkes på igen. Der er en ekstra USB-port bag på keyboardet, lige ved siden af stedet hvor kablet kommer ud. 

Grunden til, at jeg var nødt til at stoppe med at bruge dette keyboard, var at en masse cola light blev spildt ned i det. Jeg har nu gjort det rent, så godt jeg kunne, og hvad jeg lige kunne se, virker det stadig. Eller; det virker igen. Men jeg har i stedet taget dette keyboard i brug:

 

Dette er et Medion Nordic K28. Meget enkelt. Det har et almindeligt kabel, der er ikke noget lys, og tasterne er ikke mekaniske. Det vejer stort set ingenting. Mit Corsair keyboard vejer så meget, men dette Medion keyboard er enkelt og meget let. Der er kun et enkelt USB stik, som jeg har sat ind i min ICY BOX.

I denne box sidder lige nu modtageren til min Logitech mus, USB stikket til mit ur og så USB-stikket til mit nye keyboard. Jeg elsker at jeg bare lige hurtigt kan tage stikket ud, hvis jeg skal fjerne keyboardet, fordi jeg lige nu har mulighed for at bruge hele mit bord - noget jeg ikke har haft før. 

De taster, der sidder på dette keyboard, føles mere som taster på en laptop. Men selvom det gamle Corsair virker igen, tror jeg, at jeg holder fast i dette lidt endnu. Jeg kan faktisk meget godt lide det. 

Okay. That's it. Det var min snak om keyboards for i dag. Hav en AMAZING lørdag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar