Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 2. marts 2024

DE POPPEDE BARE AF???

 OH NO! This world is just... Jeg har en ven, ikke, jeg har snakket om ham før. Men i dag har han fuldstændig tabt sine marmorkugler, og jeg kan ikke håndtere det længere. Jeg var nødt til at skrige til mig selv "WE ARE ON A BREAK!" og skrive det pænt til ham i en sms. Jeg magtede ham ikke længere. 

Og Renés nevø har - havde - en edderop. Det var en, han købte som unge i 2017, jeg ved ikke hvilken art det var, men det var en af fugleedderkop/tarantel-arterne. Den er død nu. "Hvorfor døde den, Rikke?" You are never going to believe this, jeg har kunne finde ZERO informationer om dette fænomen på internettet. Den smed benene og lagde sig til at dø. WTF? Det var i sidste uge, jeg fik dette at vide, men jeg har ikke kunne lægge det fra mig. Det er så interessant. Hvorfor ville den gøre det? Hvis du, by any chance, ved noget om den slags, kan du så ikke fortælle mig mere? Jeg har aldrig set hans edderkop, fordi jeg er bange for den, men René har. Og jeg har fundet ud af, at de som regel bliver op til 15 år gamle, og at de af og til smider et ben, hvis det f.eks. kommer i klemme, men at der vokser et nyt ud. Men denne edderkop smed alle 8 ben, uden ben kan den ikke spise, og den ... Døde? WTF?

Apropos edderkopper, så følger jeg naturligvis med i YouTubekanalen AntsCanada. Her er der en gut, der har et terrarium på 1.000 gallons (ca. 3.785L). Her har han alt fra myrer, fisk, krabber, øgler, frøer, en green reaper, en "scary spider" og meget andet. I forrige uge satte han 400+ huntsmen edderkopper løs inde i det terrarium. Det hedder i øvrigt "Vivarium", og det fungerer som sit helt eget økosystem. I søndags var han kommet så langt, at det var på tide at sætte moren til de 400+ huntsmen edderkopper derind. Hun hedder Lady Death Strike. Det er en australsk art, og den er ret stor. Ikke gigantisk, men ret stor. Så han satte den lille plasticcontainer ind i The Vivarium, åbnede den og lukkede dørene til sit  terrarium igen. Så gik han i seng, og da han vendte tilbage morgenen efter, stod begge de kæmpe døre til The Vivarium åbne. Som i VIDT ÅBNE. Og lige siden i søndags har jeg bare båret rundt på angst. Kommer der en video på søndag, eller er han død? Teknisk set bør han selv, i sit hjem, have modgift til disse giftige edderkopper liggende, så han kan tage det med, hvis det ender med at han skal på hospitalet. For et tilfældigt hospital i Canada har ikke modgift til gift fra en huntsman edderkop, det nægter jeg at tro på. Så kommer der en video på søndag, har han fundet noget hvor der ikke skulle været noget, er alt okay, eller bor han midlertidigt på hotel, og starter forfra med sit megaprojekt?

Jeg ser også, igen: naturligvis, meget materiale om dinosaurer. Og det er faldet mig ind, at jeg på mange måder er som en tyrannosaurus rex. Men den mest primære og tydelige årsag er, at når jeg står op, uden noget i hænderne, har jeg mine arme i samme T-Rex position. Næsten. Lige ned, bukket i albuerne, underarmene frem, og hænderne hængende ned med håndryggene udad. Er det ikke det mest mærkelige? At rende rundt og ligne en T-Rex?

Kattevideoer - altså dem om de store katte - ser jeg også meget. Men jeg kan sgu ikke finde ud af, hvad forskellen mellem en puma, en cougar og en mountainlion er. Jeg har kigget på dem, og jeg synes de ligner det samme dyr. Men er det vitterligt den samme kat med 3 forskellige navne? Eller er der rent faktisk tale om 3 forskellige katte? Jeg burde finde ud af det.

DO WE ALL REMEMBER HOW WE LAUGHED OF RELIEF WHEN WE FOUND OUT THAT THIS FACEBOOK POST WAS A HOAX? 

Lad os lige vænne tilbage til Kina et øjeblik. Uh, ah, just a little bit, uh, ah, a little bit more! (thank you Gina G.) Jeg så en video i går med Laowhy86, som kunne berette om såkaldte "death vans" i Kina. Vidste du, at de har den slags? De kører rundt i disse biler og henretter folk.

En af disse death vans er 7-8 meter lang og 1,7 meter bred. Vinduerne i dem er dækket med gardiner. Hvis man kigger ind i en af disse death vans, vil man se dette:
De henretter dig med gift. Du får 4 injektioner. Den første er bare natriumklorid. Det er for at tjekke om alt er i orden. Så får du natrium thiopental. Derefter pancuroniumbromid, og til sidst, kaliumchlorid. Så snart dit EEG viser at du er død, bliver du bragt til det man på engelsk kalder et "funeral home". De har dog også vogne til kremation. Så du kan blive kremeret "on the go" for den travle sjæl. 

Men hvor mange penge koster denne death van at have kørende pr år, tænker du måske? Det koster omkring USD $90,000.00. Okay, men kan det betale sig? Hvor mange mennesker bliver der henrettet i Kina på årlig basis?

Okay. Alright. 8.000 kinesere bliver henrettet årligt i Kina hvert  år, af den kinesiske regering. Men det er vel ingenting i forhold til alle de andre lande med dødsstraf? Iran, Somalien, Saudi Arabien...

Okay, så Kina alene henretter flere mennesker end alle de andre lande der har dødsstraf tilsammen? DAMN. Jamen, så er det vel billigere. Det bliver ikke rart for os, der kommer til at ligge under kinesisk herredømme, når deres hær sætter ind og resten af verden ikke er parate. De er ude på noget derovre, man kan lugte det hele vejen her hvor jeg sidder. 

Jeg tror, at det bedste at gøre for mig, lige nu, er at holde en pause og gå i seng igen. Jeg stod tidligt op fordi jeg tænkte at jeg nok kunne holde mig vågen. Det kan jeg sikkert også - men klokken er halv fem, og jeg skal holde til minimum klokken 9. Så SAYONARA, BIT... My fellow wordlings! (hvorfor lyder sayonara bitches bare så godt?)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar