Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

fredag den 18. december 2009

Jeg vil gerne være miljørigtig

Jeg kan godt blive sur engang imellem, altså, det kan de fleste mennesker. Men når jeg siger "Gider du godt lige at dække bord", og manden så sætter sig til at klippe negle i stedet for, så bliver jeg pænt vred. Jeg ved godt, at det er ligegyldigt, og måske har jeg bare en dårlig dag. Uanset hvad, så er det ufedt, altså.

Jeg har været ovre og vaske tøj på vaskeriet i dag, det var superkedeligt, men det blev da ordnet. Nu mangler jeg bare at vaske... tja... nok 1 maskine når vi kommer til næste uge, fordi vi skal have rent tøj til julen,og jeg gider ikke at slås med flere tusind mennesker om de maskiner. Derfor har jeg taget så meget af det i dag, som muligt, dvs. alt, og så tager jeg det, vi bruger i weekenden, på mandag eller tirsdag.

Jeg har været ude og aflæse måleren i dag. Pissekoldt som altid, men jeg har fået den aflæst, det gør jeg 1 gang om ugen - hver fredag. Vi har brugt 52 kWh på den uge, der netop er gået. Det er ret meget, sådan set, men vi sparer alle steder, vi kan, og alligevel kan vi ikke komme ned på under 51. Vi er ved at få styr på det nu - i starten var vi oppe på ca. 70-85 kWh hver uge. Men nu er vi stort set altid under 65. Men vi skulle jo gerne længere ned. Vi kan bare ikke spare flere steder, end vi gør. Det, der bruger al den strøm, må være køleskabet eller fryseren. Ja, og så ovnen. De uger, vi ikke bruger ovnen, har vi et mindre antal kWh end de uger, hvor vi har brugt ovnen. Vi forsøger at begrænse det.

Men altså... Det går mig sgu på. Jeg sparer og sparer, men jeg får sgu ikke reddet Jorden på nogen måde. Jeg sorterer mit affald, jeg køber de mest miljørigtige varer, min økonomi tillader, jeg synes jeg gør alt, hvad jeg kan. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre mere, og jeg vil gerne ned i strøm. Jeg har indtil videre regnet på det, og i det mindste skal vi have penge tilbage til juni, når el-regningen er gjort op. Eller maj, eller hvornår det nu er. Lige nu er det lige knap 2.000 kroner. Hvis det fortsætter på denne måde, kan vi måske få 3.000 kroner tilbage, og det kunne jo være superfedt - en tur på Restaurant Shanghai, måske? Længe siden, jeg har været der. Det er i det hele taget længe siden jeg har været i Solrød.

Jeg har i hvert fald fald tænkt mig at bruge de penge, vi får ud af det, på hygge for manden og mig. Men en aften på Shanghai med det hele inklusiv drikkepenge koster omkring 500 kroner, så vi har stadig penge til noget... tøj eller noget.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar