Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 9. august 2017

Dufte og sære madvaner

Når ens pakke er virkelig lang tid om at dukke op, og der står, at den er "Cleared from customs" i track and trace ... ja, og den efter 3 hver dage stadig ikke er nået frem - så begynder man at tænke på det der med der måske ligger et brev i postkassen om, at man skal betale moms eller told.

René skulle i Netto i dag, for at købe parfume inden alle vores Netto-mærker udløb. Da han kom hjem, tømte han postkassen. Der lå brevet der. Det er ankommet i dag. "Der er ankommet en forsendelse til dig fra udlandet. Når du får forsendelser med varer fra lande uden for EU, skal du evt. betale told og moms. Herudover skal du betale de omkostninger, der er forbundet med fortoldning."

Så jeg har betalt 400 kroner for 12 øjenskygger, 24 kroner til SKAT og 160 kroner i ekspeditionsgebyr hos PostNord. Jeg vidste godt, at jeg eventuelt skulle betale de der 160 (som så er 184) kroner, men jeg håbede at jeg gik fri. Det er sket ofte. Men ikke denne gang, så bad luck for me. Men så kan jeg vel forvente at den kommer fredag eller måske i starten af næste uge?

Af parfumer fra Netto, har jeg fået "Cool Water for Women" af Davidoff, samt Gucci "Rush", som begge er vidunderlige. Mere i tvivl er jeg om den 3. og sidste, "Beauty" fra Calvin Klein. Jeg har ikke prøvet den på, men umiddelbart giver den mig vibes fra han-kattepis. Hvis jeg ikke kan komme overens med den, når jeg prøver den i morgen, giver jeg den nok væk. Jeg har duftet til Cool Water, og fandt at den havde en skøn, frisk duft, og jeg har taget Rush på, fordi jeg havde svært ved at dufte den uden at pumpe parfume ud. Og jeg freaking elsker den! Den passer mig perfekt! Hvad jeg ellers har af parfumer, er Estee Lauders "Pleasures", Christian Diors "Pure Poison", DKNYs "Be Delicous" samt Versaces "Bright Crystal". Jeg er ikke sikker på, at Pure Poison er helt så holdbar længere, men jeg har fandeme også haft den i mange år (10+), og den er sikkert til at kassere. Jeg er dog glad for alle mine parfumer, selvom en kvinde teknisk set kun behøver én duft - hvis bare det er den helt rigtige for hende. Eller 2. En til arbvejdsbrug/hverdagsbrug, og en til de mere "private"/festlige øjeblikke.

Jeg har lavet virkelig lækker mad i dag. Jeg har bare lige præcis ramt hovedet på sømmet med den der mørbradgryde, som aldrig har set en mørbrad, men derimod fileer fra Quorn. Jeg havde dog cocktailpølser, champignon og bacon i. René fik alle cocktailpølserne, fordi jeg ikke kan lide pølser. Jeg har lidt et særligt syn på mad. F.eks. er der ingen der vil give mig ret i, at pasta og spaghetti ikke er det samme. Jeg ELSKER friske tomater, men kun almindelige tomater - ikke blommetomater eller cherrytomater, og jeg kan ikke udstå tomatketchup. Samme med champignons. Jeg elsker at spise champignons - men kun når de er rå. Så snart de er tilberedte, mister jeg interessen, og forsøger som regel af "sluge dem", så jeg ikke skal tygge på dem. Peberfrugter - elsker dem! Men kun de gule, og kun rå. Kartofler! Mmm! På alle stadier! Jeg kan godt sidde og nyde en friskskrællet kartoffel, mens jeg alligevel skræller, og jeg kan spise glaskartofler direkte fra glasset - hvis de lige er skyllet af. De behøver ikke at være hverken opvarmet eller brunet, selvom jeg foretrækker det. Al pasta og spaghetti spiser jeg med kødsovs og friskrevet parmesanost. Laver jeg ikke kødsovs, laver jeg pasta eller spaghetti og giver René noget Lätta og ketchup, og så deler vi en parmesanost - jeg skal bare have de to ting, det er rigeligt til mig. Jeg behøver ikke andet end pastaen/spaghettien og osten. Til gengæld kan jeg ikke lide pasta med kødsovs og revet mozzarellaost. Med mindre det ligger i et fad, og måske mere er hjemmelavet lasagnette, og teknisk set bare er fusilli med en sovs af Quorn fars og Dolmio med enten intens hvidløg eller ekstra chili, samt en hel pose med 250g revet mozzarella på. Når jeg laver min sovs selv, bruger jeg Quorn fars, grofthakkede tomater, basilikum, timian, paprika, salt, peber og chili, og jeg bruger masser og masser af hvidløg. Når sovsen skal bruges til minipizzaer, som jeg laver på pitabrød, jeg har fordelt på en bageplade, putter jeg osten på med det samme og ind i ovnen, indtil osten er smeltet og har den rigtige farve (efter min mening), så tager jeg dem ud og drysser et godt lag tørret oregano ud over. Får jeg købt hakkede tomater med basilikum og oregano, og skal bruge det til f.eks. en pastasovs, kan jeg vitterligt ikke udstå smagen af basilikum.

Jeg læser videre i min bog, "Facepaint", som altså er virkelig god. En udsendelse, som jeg vil anbefale jer at se, er "The Cocaine Mummies" på Youtube, fra kanalen Timeline. Det er en spændende dokumentar, som handler om nogle gamle egyptiske mumier, som der er funder spor af tobaksplanter og kokaplanter på, selvom det teknisk set ikke burde være muligt, tidsmæssigt. Der burde hverken have været tobak eller kokain i det gamle Egypten. Men se den - den er spændende, med forklaringer omkring de teknikker de bruger til at udelukke om der er tale om forfalskede mumier og alt muligt andet. Jeg kan da lige sætte et link ind her, fordi jeg er så venlig 😉
Den varer i øvrigt 50 minutter. 

Jeg ønsker jer en god og dejlig torsdag, og håber at I får en god nats søvn nu, eller måske i stedet får en hyggelig nats arbejde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar