Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 29. november 2020

En masse ord om ting

 Jeg ELSKER "HALF-WAY & ONE STEP FORWARD" så meget. Det er helt utroligt hvad den  sang gør for mig. Og "Lay Me Down". Uh! Jeg har sammensat den perfekte playliste, det kan jeg godt afsløre. Jeg kan også afsløre, at det ikke er min første playliste. Faktisk er det nummer 88. Overdrevet, ikke? Jeg har haft Spotify siden 2015. Og i den tid har jeg oprettet 88 playlister. Wauw. Jeg har styr på hvad jeg gerne  vil høre, hva'?

Jeg er i supergodt humør i dag, på grund af musikken, hvilket naturligvis skaber lidt indre konflikter pga min  farmors død. Jeg føler mig forpligtet til at  sørge. Men sandheden er: jeg ønsker ikke at sørge over min farmor. Jeg vil glædes over, at hun er død, for hun har ikke ønsket andet i det sidste år, og jeg har takket nej til at deltage i bisættelsen. Af  to årsager: Jeg vil huske min farmor som hun  var  sidste gang jeg  så hende. Hvilket var juleaften sidste år. Og  der var  hun  glad og vi havde det hyggeligt og grinte en masse. Jeg vil ikke huske min farmor i en kiste i en kirke. Og i øvrigt er jeg bange  for kirker. Den anden grund til at jeg ikke vil med, er at der kun kan deltage 15 mennesker. Og der er allerede nogen, der er sorteret fra. Så hvis René og jeg ikke kan to andre komme til. 

Er der andre end mig (og René) der er totalt spændte på den næste sæson af The Chilling Adventures of Sabrina? Den starter 31. januar - hvad kan være bedre, når man alligevel bare hænger ud alene  herhjemme og passer på sig selv (COVID-19) og sin kat (som er bange for fyrværkeri)? Sidste gang vi holdt jul alene sammen,  bingewatchede vi "Jul på Vesterbro" og vi havde det så sjovt. Vi græd af grin, og dansede rundt til den der arabiske musik der bliver afspillet i menuen på dvd'en. Jeg tror faktisk oven i købet at jeg så René forsøge at mavedanse på et tidspunkt. Selvom det ikke rigtig har noget med den julekalender at gøre. Det har stadig noget med den kultur at gøre. Har det ikke? Jeg må nok hellere lige slå det op inden jeg udtaler mig om ting jeg ikke ved en skid om. Jeg hader at skulle trække statements tilbage fordi jeg var for doven  til at åbne google. 

Okay, så den Arabiske Halvø, det gamle Persien og Tyrkiet. Jeg slår det ikke op,  men til folk, der ikke  ved hvor Persien  lå, er det sådan cirka Iran. Folk fra Persien  blev ikke kaldt "perkere", men "persere". "Perker" er en dansk ord, som faktisk bemærkelsesværdigt nok (ifølge Wiki) er en blanding mellem perser og tyrker. Det er et nedladende  ord, som nogle danskere har brugt om stort set alle fra Mellemøsten siden 1985. Jeg kan huske, at jeg sad sammen med min  bedste veninde da jeg selv boede  på Vesterbro, og råbte "Perker" efter en udenlandsk kvinde der ikke gjorde andet end at hænge  sit vasketøj op. Jeg fik stuearrest. Jeg måtte ikke komme ned i gården og lege med Maryam, i  3 dage eller sådan  noget. Min mor var meget vred. Maryams forældre kom fra Afghanistan. Hun var det bedste ved at bo der. Da jeg skulle flytte til Solrød, fik jeg lov til at invitere hende på besøg (inde i KBH), og  hun  gav mig en gave. Jeg har glemt hvad det var - men der var to hårspænder iblandt det. Det var sådan nogle hårnåle-stil spænder, og så var der en metalsløjfe på. Den havde en  grøn farve med hvide prikker. Jeg bruger ikke ordet "perker" længere - til gengæld er jeg begyndt at få dårlig samvittighed hvis jeg kalder folk fra Tyrkiet for "tyrkere". Det er som om at det (for mig) har fået en  nedladende klang, og jeg tænker ikke noget generelt negativt om mennesker fra Tyrkiet. Jeg har gået i klasse med en da jeg boede på Vesterbro, men jeg kan ikke huske, hvad han hed. Eller; det kan jeg godt, men jeg kan ikke huske hvordan det blev stavet, og jeg vil ikke slagte hans navn. 

Men det var vist lidt af et sidespor. Jeg går også og håber at der snart kommer en ny sæson af Lucifer, men der er nok lidt længere udsigter. Serier på Netflix jeg gerne vil have flere sæsoner af SNART (udover Sabrina og Lucifer) er disse: Selling Sunset, The Politician, Sex Education, Dead To Me. Jeg tror ikke, at der sådan lige er mere på min liste. På HBO venter jeg drastisk på endnu en sæson af "What We Do In The Shadows" - verdens bedste vampyrserie. I hvert fald indtil jeg har set The Vampire Chronicles, som vist bliver til noget på et tidspunkt. Som serie! Hvor vildt er det?! Lestat de Lioncourt i masser af afsnit og ikke kun i 2 film! Prøv at hør her. Tom Cruise lavede et smukt stykke arbejde i "Interview With The Vampire". Men  han ville aldrig have kunne spille den rolle, det krævedes at spille Lestat i Mørkets Fyrste/De Fordømtes Dronning, der i filmformat bare hed "Queen of The Damned", selvom det var en god blanding af begge bøger. Det var en fucking god film, uanset hvad alle andre siger. Den var bedre end den anden. Stuart Townsend spillede en sexet, slank, nærmest katteagtig Lestat - og det var det, han skulle være i den film. For han var  en goth rockstjerne. Og selvfølgelig syntes jeg at det var cool. Også selvom jeg først fik soundtracket efter filmen, og ikke vidste at Marilyn Manson sang en sang i den film. Jeg kan sprede lidt viden og fortælle, at der på et tidspunkt bliver  solgt  billetter af en gut foran en bygning. Den gut er Jonathan Davis. Han skrev alle de sange, som Lestat sang  i den film. Og Marilyn Manson sagde dengang, at han normalt ikke synger sange, som  andre har skrevet til ham, men at han  gjorde en undtagelse. For han indspillede "Redeemer" til "Queen of The Damned OST". Af de andre sange, som er skrevet til sangen, som er fremført af andre end Jonathan  selv, er "Not Meant For Me" som Wayne Static (Static-X) sang, "Forsaken" som David Draiman (Disturbed) sang, "System" som Chester Bennington (Linkin Park) sang, og ud over  Marilyn Manson, lavede Jay Gordon (fra Orgy) "Slept So Long". Noget andet angående soundtracket er, at på bagsiden er printet i en forkert rækkefølge. Jeg ved  ikke, om de har rettet fejlen ved eventuelt senere genoptryk, men den cd jeg har, er HELT crooked. Jeg har selv sat noget papir på med det nummer på cd'en, den angivne sang har. Townsend spiller fantastisk - og det gør Aaliyah også. Hun er en rigtig god Akasha. Hun er sexet, farlig, "playful" og hun giver Lestat kræfter han aldrig havde turde drømme om. Det er sgu da cool. Fed film. Hvornår er den fra? Den er gammel AF. 2002. Hehe. En  af de første film, jeg så sammen med René. 

Noget andet, jeg har  set sammen med René, og som jeg har ønsket mig i flere år, fandt jeg tilfældigvis på et Black Friday udsalg hos www.dvdoo.dk som kunne tilbyde mig alle 6 sæsoner i én box med danske tekster. Ikke at danske tekster er nødvendige, men  de er rare at have. Men det var i går. Jeg ved godt, at der er gået 12 minutter ind over midnat og at vi er i søndag nu, men  det betyder, at det er ca. et døgn siden, jeg bestilte derfra, og cirka 4 timer siden jeg fik en mail om, at GRIMM er på vej til mig. Jeg bor i en  bygning med dørtelefon, og det er DAO, så... Jeg skal hente den i en pakkeboks.  Et sted. Jeg har en anden pakke, der ligger og venter på mig, jeg håber at denne pakke ender  samme sted, og inden for tid, for så kan jeg  hente dem samtidig. Den anden pakke er dog noget så kedeligt som støvsugerposer. Men dammit - det er noget, man er nødt til at have når man har en støvsuger med støvsugerpose. Vi har også en poseløs DirtDevil, men den  får hjemmeplejen sgu ikke lov til at bruge. Den er til "spot-cleaning". Jeg købte, da jeg flyttede hjemmefra, en støvsuger. Det er sgu den, vi har nu. Ja. Den er 16 år gammel. Den er 1 år ældre end Emma. Wauw... They're both going strong! Prøv at tænk over denne situation. Jeg flyttede hjemmefra i juni/juli 2004. Jeg var da lige fyldt 24 år. René flyttede hjemmefra i oktober/november 2006. Jeg var hos ham i hele november det  år. Vi hadede hinanden til sidst. Så slet ikke hinanden i hele december. 

Men i januar 2007 skete det. Jeg var nødt til at rykke ind, for manden  kunne ikke klare sig selv, på trods af at være en 30-årig, næsten 31-årig mand. Han havde så mange rygsmerter. Hans vaskekort var ikke i orden. Jeg måtte tage vores tøj med fra Herfølge, i bus og tog, til Solrød, vaske og tørre det hos mig selv, og tage det med tilbage. Fra januar 2007, boede jeg der stort set fast. Jeg var aldrig hjemme. René havde heller ikke rigtig noget ordentligt. Min veninde og jeg tog i Bilka og købte de ting, vi mente, at han manglede. F.eks. en stang til et bruseforhæng. Og  et bruseforhæng. Der blev købt ind for 2.500 kroner. Det var meningen  at Katja og jeg skulle dele den regning, men jeg endte med at betale den. Jeg betalt også for hans fødselsdagsgave, som kostede 500kroner. Det var ting til hans badeværelse, som jeg købte ind i IKEA. Vi havde ikke aftalt et fast beløb inden jeg tog afsted, men jeg  tænkte at vi kunne dele det lige over. Jeg kunne betale den ene  halvdel, og så kunne hun og hendes daværende kæreste betale den anden. Men hun havde tænkt mere i 100kroner. Så det betalte jeg også. Og så manglede han ikke mere. Da vi så blev forlovet, og slog alle vores ting sammen, havde  vi jo alt for meget lort. For jeg havde jo stadig mine egne ting hjemme hos mig selv. René  havde også en støvsuger selv. Med ledningsoprul. Det har min  ikke. Men min støvsuger er lidt speciel. For det første er det en man bare kan skille ad. Man kan tage ledningen af, slangen af og lukke af der hvor den var sat fast, så der ikke kommer noget/nogen ud af posen. Derudover er støvsugerhovedet trekantet, så det kan nå ind i  hjørner, hvor almindelige støvsugerhoveder fejler. Derfor valgte vi at beholde min. Og vi har ikke fortrudt det. 

Men: så flyttede vi til Køge, og nu bor vi i Solrød igen. Stedet hvor vi mødtes, stedet, hvor vi blev gift (Solrød Rådhus) ligger lige nede i Solrød Center, og alting er bare fine and dandy. Bortset fra temperaturen i lejligheden. Om sommeren er her alt for fucking  varmt, og om vinteren  er her alt for fucking  koldt. Den 30. september fik vi sprøjtet for skadedyr, og vi har religiøst set ikke vasket gulvet siden, fordi  den gift, der er her, ligger på gulvet og virker i 3 måneder. De rismelsbiller (eller hvad helvede det er), som  er her, som har giften på sig, slæber det med sig tilbage til  deres reder og inficerer deres æg med det. Så dør det hele. Men i går fandt René en ret sprællevende bille OPPE på en REOL! Ved siden af vores dvd-afspiller! Sidste gang ringede vi til skadedyrsbekæmperen. Vi købte 2 dåser med  gift, så vi selv kunne "sprøjte efter" hvis der skulle opstå en situation, men mandag morgen ringer vi til boligkontoret og spørger hvad vi skal  gøre. For disse biller kan komme  fra vores nabo, som vi ved ikke har fået sprøjtet, selvom  han har fået at vide at vi havde dem. Fordi René stoppede ham og fortalte ham, at vi havde dem, og at der var blevet gasset heroppe, men at han nok lige skulle henvende sig på ejendomskontoret så  han også kunne få gasset sin lejlighed. Da René så ham  næste gang, 2-3 uger senere, havde han stadig ikke engang ringet derhen. Psh. De kan også komme nedefra, eller fra naboen  til den anden side. 

Med disse ord går jeg ind til min mand for at se enten Emily Boo og hendes "Antihaul - Adora Batbrat! R*pe Is Not A Halloween Costume" eller Cherry Wallis og hendes "Harry Potter  Cube Advent Calender 2020". Jeg har 2 videoer om ugen, jeg kan vise René (fra YouTube). Det er en aftale, vi har indgået, fordi jeg har virkelig mange videoer, jeg gerne vil vise René,  men vi har meget få fælles interesser. Harry Potter er mere René, det siger mig intet, men  jeg kunne  godt lide Cherry Wallis' udpakning af denne kalender 😉

Ingen kommentarer:

Send en kommentar