Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 20. februar 2016

Et sørgeligt tillykke i dag

Kurt Cobain
 
Han var frontmanden i det banebrydende 90'er band Nirvana, sammen med Chad Channing og Krist Novoselic. Chad smuttede og blev erstattet af Dave Grohl, allerede inden de fik succes. De skabte mere eller mindre, sammen med bandet Pearl Jam, en genre, ny, der fik navnet "grunge" eller "grunge rock".

Kurt Cobain og Nirvana havde base i Seattle i USA, hvor man siger, at grunge opstod.  Det er blandt andet derfor, for Pearl Jam stammer også derfra.

Han var et kompliceret menneske. I 1992 giftede han sig med Courtney Love, og de fik en datter sammen. Han kunne dog tilsyneladende ikke se sig selv tilrette nogen steder, og den 5. april 1994 begik han selvmord - han skød sig selv. Jeg husker ikke, hvor jeg var, da jeg fik at vide, at han havde skudt sig selv, men jeg husker at jeg var i chok i flere uger efter, og hver gang jeg tænker på det nu, til dags dato, har jeg stadig svært ved at fatte at manden ikke er her længere. Hvilket egentligt er pudsigt, fordi jeg jo aldrig har været fan. Men det er nok fordi jeg ikke var så gammel, og så fordi det var på sådan en chokerende måde, han døde, Han skød sig. Bare sådan. Jeg tror ikke, at Courtney havde noget med det at gøre, selvom der var og stadig er spekulationer omkring hendes involvering i sagen.

Men han har skabt meget god musik, selvom jeg måske nok ikke er så meget fan af det som jeg kunne have været, så er glad for meget af det. Det er godt skrevet, gode tekster og god musik.

Han ville være fyldt 49 år i dag, men nåede så kun at blive 27 år. Opnåede dermed at komme med i "Club 27" som huser kendte personer, der døde da de var 27 - f.eks. Jim Morrison, Janis Joplin og Amy Winehouse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar