Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

fredag den 9. juni 2017

Køge! Og krig...

Så. Nu har jeg været inde hos Zooplus og købe forskelligt mad til Emma. Det er ikke fordi hun har bedt om det - hun var sådan set tilfreds nok med det Sheba, hun plejede at spise. Tuna Sauce Lover og Chicken Sauce Lover. Men jeg tænkte, at jeg hellere måtte prøve at købe andre slags, inden hun bliver træt at det - for hun er lige som sin mor (mig): Vi bliver lynhurtigt træt af noget, og så går der flere år før vi gider at æde det igen.

Så jeg bestilte i går følgende ting:
  • 1 dåse Miamor Fine Fileter: Tun & vagtelæg i gelé (100g)
  • 1 dåse Miamor Fine Fileter: Tun & ost i gelé (100g)
  • 6 dåser Miamor Fine Fileter i Gelé: Kylling & tun (6x100g)
  • 6 dåser Miamor Fine Fileter Naturel: Kylling (6x80g)
  • 6 dåser Miamor Fine Fileter Naturel: Tun & krabbe (6x80g)
  • 6 dåser Miamor Fine Fileter Naturel: Tun & Laks (6x80g)
  • 6 dåser Miamor Ragout Royale Cream: And i urtecreme (6x100g)
  • 6 dåser Miamor Ragout Royale Cream: Kylling i gulerodscreme (6x100g)
  • 12 dåser Miamor Paté: Fjerkræ & lever (12x85g)
  • 12 dåser Miamor Paté: Fasan (12x85g)
 Med mit spareprogram, som er 5% af i prisen pr. gang jeg køber ind, slap jeg med at betale 382 kroner og 80 øre for disse 62 dåser mad. Der er gratis fragt, fordi jeg har bestilt for over 299. Fjerkræ og lever har hun smagt før, men ikke i dette mærke, og resten er hende ukendte. Derfor er det ekstra spændende at se, hvad hun kan lide, når maden kommer :) Lige nu er hun vild med æggesoufflé med kylling, for ca. 1 år siden blev hun så træt af det, at hun ikke ville spise det, men de sidste dage her, hvor hun kun har kunne vælge imellem Tun Sauce Lover og den der æggesoufflé, er det oftere at hun vælger souffleen :)

Jeg har virkelig et problem. Eller; indtil i forgårs troede jeg, at jeg havde. For Matas var tilsyneladende stoppet med at forhandle Manhattan Clearface, og lad mig være ærlig. Det er dem, der leverer den bedste makeup til mit ansigt. Lige nu har jeg købt en fra L'Oréal.
"True Match". Jeg købte den i tone nr. 5W,  "Golden Sand" - BIG MISTAKE!!! Jeg er alt, alt for lys til den mørke farve!!! Jeg ser beskidt ud. Og når jeg sveder, samler den sig i kager på mit ansigt. Min farmor foreslog at jeg kunne blande den med en anden, lysere foundation. Jeg har to, og jeg har valgt den ene, den fra Rimmel (den anden er fra Wet n Wild), og tonen i Rimmel-foundationen er nr. 100 "Ivory". Men ikke engang det hjalp! Og jeg har vitterligt ikke mere at min dejlige 2 in 1 Manhattan Cleaface Powder and Make Up nr. 76 "Sand" tilbage! Jeg kiggede alle de steder, jeg plejer at købe mine beauty-supplies (i Danmark), og kom frem til, at der var én side, der kunne levere dem - men ikke i tone 76. Til gengæld havde de tone 77 og 78. René sagde, at hans vurdering er, at jeg godt kan bære begge to. Jeg ville bare have købt en nr. 77, men nu købte jeg så også en 78'er. De koster 47 kroner stykket, plus 22 kroner i forsendelse. Jeg har været vant til, at den har holdt i meget lang tid. Om jeg bruger makeup oftere, eller om det er fordi jeg er begyndt at bruge en BeautyBlender frem for den svamp, der følger med, ved jeg faktisk ikke helt... Men jeg vil nok fortsætte med at benytte min Beautyblender. Af uvisse årsager er den altså nemmere at bruge.

OMG! Jeg snakkede med  min farmor i går (jeg snakker med hende hver dag), og jeg nævnte for hende, at jeg studerde 2. Verdenskrig for tiden, og fortalte hende alt, hvad jeg havde lært om Himmler, fordi han er den, jeg startede ud med. Det var ikke tilfældigt. Der var mest materiale om ham. Altså, udover Hitler selv. Men min farmor sagde, at hun mente, at jeg skulle passe på med at begrave mig for dybt i 2. Verdenskrig, når nu jeg går og spekulerer og er bekymret over 3. Verdenskrigs komme - det kan jo være i morgen, om en time eller om et år. Måske er jeg allerede død af ukendte årsager når krigen rammer Danmark, måske ikke. Men jeg tog hendes råd, og jeg gemte alle mine dokumentarudsendelser om Nazi-Tyskland i en mappe på mit D-drev, og glemte alt om det - satte mig i stedet til at se sladder på Youtube. Så, i dag, fik jeg en mail fra coop.dk, de havde sendt mig et spørgeskema, som de godt kunne tænke mig at have svar på. Jeg besvarede et i sidste uge, og de skrev, at de svar, jeg havde givet, havde ført mig videre ind i næste "stadie" af deres spørgeskema, og i det skema, skulle jeg nævne hvor mange indbyggere jeg mente at Køge havde. Eftersom jeg ikke har nogen idé om det what so ever, slog jeg lige hurtigt Køge op på Wikipedia. Wauw!

Så her i eftermiddag og det meste af aftenen, har jeg siddet og læst om "Køge Huskors" - det var en hekseproces, som varede fra 1612-1615, og der røg mindst 15 hekse på bålet. Hele sagen vakte så stor opstandelse, at den katolske kirke fik opsnuset det, og der blev skrevet en rapport om det, som ligger i Vatikanets arkiv.

Køge blev officielt til en by i 11-tallet, men fik først købstadsrettigheder af Kong Erik Menved i 1288. Sankt Nicolai Kirke, som ligger lige nede i Kirkestrædet, ikke langt fra Køge Torv, blev opført mellem 1250-1300, og er opført i gotisk byggestil. En del af Køges børnebibliotek er Danmarks ældst daterede bindingsværkshus. Det er fra 1527. Den bygning, Køge kommune har deres lokaler i, blev opført i 1550. I 1484 blev der opført et gråbrødrekloster, men indbyggerne i Køge bad i 1530 kongen om at få en lutheransk præst, og klosteret blev i 1532 til et hospital.

Køge er også den eneste by i Danmark, som har et skitsemuseum. Der er skitser til alverdens opfindelser, men kun skitser. Ingen opfindelser. Jeg var derinde engang, og jeg husker det som ekstremt kedeligt, men når man er på tur med folkeskolen er det stort set altid kedeligt. En gang var vi et eller andet sted henne, hvor vi fik lov at grave efter knogler, og vi fandt alle sammen nogle, jeg vil tro, at det har været hesteskeletter, de har dumpet i jorden netop til det formål, men jeg købte et postkort med sådan et skelet på, som var ret gammelt. Jeg gav det til min mor, på sådan en "kærlig hilsen Rikke" måde. Det uheldige var, at hun lå på hospitalet fordi hun havde en cyste på æggestokken og stod til at skulle opereres. Hehe. Det har vi grint meget af.

Ja, men det er jo så blevet fredag morgen, og nu skynder jeg mig at poste dette indlæg, inden jeg får skrevet alt for meget ligegyldigt pis. Jeg blev bare så fascineret af Køges historie!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar