Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 28. maj 2023

Kinas diktatur er virkelig ... noget ganske særligt

 Sorry, jeg har lige brug for at få lettet hjertet. En sort mamba er slet ikke sort, den er grålig, men dens mund er sort inden i! Det ser wicked cool ud! Yeah, you need to see this. Det er et stillbillede fra Clint's Reptile på YouTube. 

Er det ikke virkelig skræmmende at se på? Det synes jeg, og jeg er ellers ikke en, der synes den slags om slanger. Den kan sno sig op til 16 km/t, og den kan blive op til 4,4 meter. 

Ja. Det var ikke det, jeg ville snakke om. Velkommen tilbage til KINA. Kina har gang i at renovere deres land. Dette betyder, at der skal gøres en masse tiltag. Som for eksempel at "plante" en masse jernstænger med forholdsvis store sten på, og herefter spraymale det hele grønt.

Det er forskelligt hvordan de forskellige steder bliver malet, men eftersom sprøjtemaling er nemmest, er det den foretrukne metode. Som f.eks. her, hvor en arbejder spraymaler grus.
Eller her, hvor en arbejder har malet græs langs vejkanten.


 Men det kan også være på et mindre plan, som dette.

Samtidig smider restaurant-arbejdere overskydende fritureolie og madrester ud i floderne, og Kinas gader ser forfærdelige ud. Affaldet bliver smidt ud til højre og venstre, og der bliver ikke rigtig taget højde for, om der er turister i området.

Her ses en medarbejder ude på gaden for at samle lidt chiliolie op fra en skraldespand. Gucci butikken giver en god kontrast i baggrunden. Det er forbudt at gøre denne slags, men det er en forseelse, som de fleste restaurantejere er  ligeglade med, fordi der ikke rigtig er nogen konsekvens for en lovovertrædelse.
Og når du har spist på en af disse dejlige, kinesiske restauranter på en rejse til Kina, føler du så ikke, at de bare gør brug af deres givne midler for at kunne få det til at løbe rundt? Som f.eks. at transportere al den beskidte opvask ud til den nærmeste flod og skylle det af der?

Det er nemt at transportere frem og tilbage i disse smukke blå plastickar. Jeg kunne forestille mig, at de bliver vasket godt og grundigt af en gang i aldrig, nu hvor de skal bruges til at transportere både beskidt og "rent" service med fra og til restauranten.

Luftforureningen er vild. Her i 2023 er det stort set umuligt at se noget lige frem. Også på billedet fra Beijing kan man tydeligt se det.

Dette er, hvad Kinas ledere (CCP) gerne vil have, at vesten skal forestille sig, at Kina er, eller i det mindste hvad de forsøger at blive. Men i 2023 åbner flere nye kulafbrændingsanlæg, og på nuværende tidspunkt forurener Kina alene mere end alle de udviklede lande tilsammen.

 

Der findes flere steder i Kina små landsbyer, der har vand, der er udrikkeligt. Det er giftigt. De har fået at vide, at de ikke må drikke det, de må ikke lave mad med det, de må ikke vaske deres tøj i det, de må ikke gå i bad i det, og de må ikke vande deres blomster eller have med det. Vandet kommer ofte fra små brønde i de forskellige landsbyer, og en del af disse byer går under navnet "kræft landsbyer". Mange af disse byer har fået udbetalt en sum penge for at holde på hemmeligheden og ikke sige noget til nogen om, at hele byen har kræft. De har fået at vide "drik noget andet", men de har vitterligt intet andet valg.

Ønsker du at se, hvor jeg har denne historie fra (og de billeder fra Kina, jeg har stjålet fra kanalen), kan du klikke på denne video fra serpentza. Det er en god video, som forklarer en masse gode ting, og han ved hvad han snakker om.

Jeg beklager at der kommer 2 indlæg op på samme dag, men... Ja. Jeg havde skrevet det ene, og da jeg så denne video lige inden jeg faldt i søvn, vidste jeg, at det var værd at snakke om.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar