Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 11. maj 2023

Ville du være okay hvis det var dig?

 Hey all wordlings!

I just need to share this: Jeg har spist nogle sære ting i mit liv, og jeg er altid blevet anklaget for at være superkræsen, ikke mindst af René, som mener at man skal prøve alting mindst én ting, før man siger "nej tak". Jeg er mere typen, at hvis det ligner "et trafikuheld" (for at citere min far), så kan jeg ikke lide det. Jeg behøver ikke at smage det. Jeg ved det. Lige som jeg ved når "ting ikke skal blandes sammen, fordi de ikke hører sammen".

Men nu, hvor René har fået at vide at hans tal er værre, selvom hans nyrefunktion stadig er på 33%, har jeg kastet mig ud i at finde opskrifter. Jeg har fundet en kogebog på nettet, hvor jeg har snuppet nogle gode opskrifter fra. Og jeg er stolt af de ting, jeg har spist, for det er ting, jeg normalt ikke ville have spist. Det er også et stort arbejde at lave. Men det er okay, jeg kan godt lide at lave mad. De fleste dage, i hvert fald. 

Men jeg har opdaget ting som køleskabsgrød og arme riddere, begge ting, jeg aldrig har spist før, men som faktisk smager fantastisk!

I dag har vi spist McD. Til morgenmad spiste vi havregryn med havredrik, jordbær og sukker, til frokost lavede jeg arme riddere (havde nogle æg, jeg var nødt til at få brugt), og jeg tænkte, at det kunne være lækkert med noget McD til aftensmad. Så vi bestilte McD, fordi vi ikke har bilen lige i øjeblikket, og buddet ankom - med milkshakes og intet andet. Så René skrev til firmaet, der havde bragt ud, og fik vores penge refunderet, og så lavede han en ny bestilling på de ting, der manglede. Imens stod milkshaksene i fryseren, og heldigvis tog det kun 20 minutter eller sådan noget, til buddet kom tilbage med maden. Det smager meget godt, engang imellem. 

Jeg har ikke været på YouTube til så meget andet end musik i den senere tid, eller de der mennesker, der tager ud og tilbringer en nat et hjemsøgt sted og hyper hinanden helt op over ting som f.eks. lyde af knirkende gulve, edderkopper, og endda flagermus. De videoer er SÅ sjove, og jeg har det virkelig sjovt når jeg sidder og ser dem. Men ofte er det 1-2 timer pr video, man skal sætte af til dem. Det er alligevel noget. Men nu har jeg fået set det, jeg havde brug for, mit "bæger" for den slags er ligesom ved at være fyldt, og da jeg kom tilbage til det almindelige YouTube, var jeg voldsomt overrasket over, hvor mange nye videoer, der er kommet op fra sorte YouTubere der har opdaget af de ikke var de første (endda de eneste) slaver, og jeg har set ekstrem meget kritik af Netflix's "Cleopatra", som åbenbart har taget det valg, at Cleopatra var sort. Det, jeg især har lagt mærke til, er at det ikke er folk fra Grækenland og det område, hvor Cleopatra VI kom fra, som er vrede over at serien (som bliver præsenteret som en dokumentar) at hun er portrætteret som sort. Det er egyptere, der er virkelig vrede. Ikke så meget over at hun er sort - men over at deres historie bliver taget fra dem og gjort til noget, den ikke er. De ønsker at eje deres egen historie. Og når man tager i betragtning at stort set al gamle egyptiske "skatte", som f.eks. de forskellige mumier og hvad de havde fået med sig i døden, er blevet taget fra Egypten og placeret på museer andre steder i verden. Hvordan ville vi, som danskere, som en del af dem der hørte til "nordboerne", der troede på de nordiske guder, hvor der var vikinger - hvordan ville vi reagere, hvis andre stormede ind i vores land, i Sverige, Norge, Island, etc, og tog de forskellige vikingevåben og kunst fra den tidsalder og i stedet udstillede det på museer i Mexico, Asien eller i Tjetjenien? Vi ville blive ret sure, ikke?

Som barn voksede jeg op med "Den Lille Havfrue". Det er "min" Disney fim, det er den første jeg kan huske at jeg så, det er den, jeg bedst kan lide, og jeg ELSKEDE Ariels røde hår. Jeg var en af dem, der blev sure, da de valgte at lave den om. Men de har lavet den så meget om, at det ikke er "Den Lille Havfrue" længere. Havet, hun svømmer rundt i, er mørkt og dunkelt, og de har ændret sangtekster fordi de ikke passer til nutidens børn og unge. Men da jeg var i min Den Lille Havfrue periode, og fandt ud af, at jeg kunne tegne Tumle, tegnede jeg ham på alting. Men se lige. Se hvad han er blevet reduceret til.

This is not okay! Det føles lidt som om alting bare skal ødelægges. Hvorfor bliver de ved med at lave reboot på reboot, live action på live action og så mange mere? Findes der ikke nogen, som har en original idé i deres hoved længere? Det synes jeg er trist. 

Og med det, ordner jeg min panters bakke og går i seng. Hav en dejlig fredag!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar