Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 26. november 2014

"I Put A Spell On You"

"I Put A Spell On You" er originalt indspillet af Screamin' Jay Hawkins i 1956. Den er meget mørk i det, ærligt talt ret sindssyg. Marilyn Mansons version af sangen er noget anderledes. Jeg får ikke indtrykket af sindssygdom, når jeg lytter til den, men snarere desperation af så voldsom grad, at den virker som en besættelse. Sangen beskriver jo også besættelse, så det går fint sammen, vil jeg sige.

Man kan godt høre på musikken, at den er indspillet i den tidlige fase af bandets karriere, og Mansons stemme er tydeligvis på vej mod "Antichrist Superstar" uden endnu helt at være der. "I Put A Spell On You" er fra "Smells Like Children", som mest består af lydspor og remixes af sange fra den forgående plade, "The Portrait Of An American Family". Det er en EP, og den kom netop før "Antichrist Superstar".

Hvis jeg hørte de to sange separat fra hinanden, ville jeg ikke lægge mærke til, at det var den samme sang. Melodien er helt anderledes, og det eneste, jeg kunne identificere dem på, ville være selve linjen "I put a spell on you".

Begge sange er gode. Screamin' Jay Hawkins' version er sindssyg, og Marilyn Mansons version er desperat. Uanset hvad man vælger, er de begge to dystre, og jeg har svært ved ved at sige, om jeg synes at Marilyn Mansons version er bedre.

Screamin' Jay Hawkins synger, så man kan forstå, hvad der bliver sunget, 100%, mens Marilyn mere skriger det ud, og derved gør det svært at identificere hvert eneste ord. Jeg synes at begge dele er cool.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar