Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 25. april 2015

For 25mg af det, for 300mg af det...

Jeg har en pakke med piller liggende foran mig. Jeg har 2, men den ene er den sædvanlige, det er den, jeg skal tage OR ELSE! Den anden er de smertestillende piller. De er ikke stærke. Det er Pamol, Seractiv og Tramadol. Men de virker nogenlunde, hvis jeg tager dem samtidig og på faste tidspunkter. Jeg må tage 4 Tramadol i døgnet, men kun 3 Seractiv - så jeg springer en Tramadol over, og har den i stedet som en "pn" hvis det skulle blive rigtig akut. Så er det er også nemmere at have med at gøre.
Jeg har fået udskrevet en slags "kur" af Seractiv, og den er på 3 pakker, dvs. 300 piller. Jeg skal tage 3 om dagen - og jeg er ikke engang halvt inde i første pakke! Tragic. Men altså... Jeg er jo ligesom nødt til det, jeg er nødt til at tage de piller. Lige nu, i de 5 bokse, som jeg skal indtage i dag, ligger der 32 piller. Det er nogenlunde det samme, som jeg tog op til jeg vurderede at jeg blev nødt til at seponere de vanddrivende, fordi jeg - pga ryggen - ikke kunne nå ud på badeværelset og tisse. Jeg kunne godt nå derud, men det tog så lang tid at få kræfterne samlet til at få trukket bukser og trusser ned, at jeg bare begyndte at tisse, og selvom man har en ble på,  skal man ikke regne med, at den tager alt. For nyligt slog det mig: Jamen; jeg tog jo kaliumtilskud i fuldstændig overdramatiserede mængder på grund af det vanddrivende, og eftersom jeg er stoppet med det, mente jeg, at det var bedst at holde lidt igen med dem også. Jeg er ikke stoppet med dem, men har skåret 1500mg af (2tbl). Fra mandag tager jeg nok 1 mere af, måske 2,og så lader den blive der. Nu må vi se. Det er aldrig klogt at medicinere sig selv, og jeg ved godt, at det, jeg gør, er strengt forbudt, eller i hvert fald frarådet. Men jeg kan ikke "bare" komme til lægen. Og blodprøvefeerne kommer ikke til mig - de kommer til kun fysisk svage (dvs. sædvanligvis gamle og afkræftede mennesker) og tager de her blodprøver. Fordi jeg er bange for at gå ud - det er de nok lidt ligeglade med, tror jeg.

Jeg er fuldstændig fuld af glæde over at Jonna skal komme i dag, det bliver superhyggeligt, håber jeg :)  Jeg håber at René kan være med denne gang - awesome, hvis han kunne.

Men ellers har jeg ikke noget på programmet i dag. Jeg skal sgu se at få lavet noget morgenmad, men pillerne skal jo lige virke, og så kan det godt gå hen og blive lidt småsent, i forhold til Jonna/aftensmad.

1 kommentar:

  1. Det er meget vigtigt for ens egen skyld at man holder sig til lægens dosering af - specielt - Kalium. Det er vigtigt, fordi kalium værdierne skal ligge indenfor normalområdet. Hvis kalium-indeholdet i blodet bliver for højt kan man dø af det. Og det samme gælder hvis kalium indeholdet bliver tilstrækkelig lavt. Så påvirker det hjertet. Jeg læser til læge og vi har netop lært af vores underviser at det er vigtigt at specielt Kalium er indenfor normalområdet. Til gengæld vil det være en god ide at finde ud af hvad årsagen er til at du har kalium mangel, så man evt. kan gøre noget ved det. Kalium mangel kan også medføre symptomer så som hjertebanken, træthed i musklerne, så det er en af grundende til at det er vigtigt at ens kalium tal er indenfor normalområdet. Men jeg kan godt forstå at det har været fristende at ændre på det. Men - hvis jeg må komme med et godt råd - så er det en god ide at gøre det i samråd med din læge. For så får du hverken for meget eller for lidt.

    SvarSlet