Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

fredag den 4. marts 2016

The man who wouldn't take any crap

Tillykke med fødselsdagen til Jason Newsted! Bassisten, som erstattede Cliff Burton, da han omkom i en ulykke på en turne i Sverige - tourbussen kørte galt, og Jason Newsted tog hans plads.

Jason har spillet bas i Metallica i mange år, men til sidst fik han nok. James og Lars, som styrede bandet, gav ham ikke lov til at have noget kørende ved siden af. Han havde et band, som hed Echobrain, som han kørte som sideprojekt. Det var slet ikke Metallica-relateret, og pladeselskabet, som Metallica var hos, syntes at det var fedt - musikken var god, og de havde allerede et ben inde, i og med bassisten var "Jason Newsted fra Metallica". Det var på intet tidspunkt meningen, at Echobrain skulle overtage Metallica, men James blev pissed, da han fandt ud af at managerne til bandet opfordrede Jason til at blive ved, og Jason var sur over, at der blev brugt så meget tid på bekæmpe Napster, frem for at lave ny musik. (Dem, som ikke kan huske hvad jeg snakker om, så var det Napster, der satte gang i alt det der med at downloade mp3 filer gratis. Skaberen af Napster skabte programmet så folk havde nemmere adgang til musik. Men Lars var vred over at han ikke fik alle sine penge ind, og han startede en retssag imod Napster, som skulle sætte eksempel på, at Napster tog penge direkte ud af sultende musikeres hænder. Napster blev lukket ned, og man kan ikke længere downloade Metallica uden at betale fuld pris nogen steder. Hvad der ikke blev fortalt, var at folk, der købte musikken på mp3 og synes at den var virkelig fed, rent faktisk købte musikken, eller anbefalede den til andre, så de forskellige pladeselskaber tjente flere penge, end de gjorde før Napster. Dette skete alt sammen tilbage i 1990'erne, "in the dawn of the Internet".)

Så han forlod Metallica i 2001, og 2 år senere blev hans plads overtaget af Robert Trujillo. Men hvad laver 53-årige Jason Newsted så nu?

Well, efter han forlod Metallica, fortsatte han ikke med Echobrain, men joinede bandet Voivod. Han var her i 6 år, indtil han formede gruppen Newsted, som efter sigende kun har udgivet et eneste album. Hvad han laver nu, kan jeg faktisk ikke svare på.

Men at rejse sig op, slå i bordet og sige "Nu' det nok" til et af verdens største metalbands, uden at se sig tilbage, det kræver nosser, og jeg synes det var en ærlig beslutning at tage. Han var deprimeret og trængte til en pause og til noget frisk musik og andre mennesker. Well, he got it, og sød musik opstod.

Så han fylder altså 53 år i dag, fredag d. 4. marts 2016. Stort TILLYKKE til Jason Newsted!
 (billedet er fra en ukendt kilde fra Youtube)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar