Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 24. april 2014

Sulten? Ja - for en gangs skyld

Netto. Det står der på den bon, der ligger foran mig. "Netto". Jeg skal jo i Kvickly i dag, som nogen måske ved. Og ved I hvad? Jeg har været pissebange for at komme ud i snart 2 år, men i hvert fald i 1½ år. Men jeg glæder mig til at komme ud. Det er godt nok lidt sent - klokken 19. Men det betyder jo så, at der ikke er så mange mennesker, og det er jo fint nok. Men hvor bliver det dog dejligt at se noget andet end bare denne lejlighed. Hehe - skulle til at skrive adressen :P You're never gonna get it. Medmindre du har den i forvejen. Det kan jeg jo ikke gardere mig imod.

Jeg har faktisk kramper her til morgen, så det dér med fysioterapi i dag, er aflyst. Det er slet ikke godt, men jeg kan jo ikke komme derned, når jeg har kramper. Pyt med det, når jeg ER dernede. Men når jeg er på VEJ derned, går det ikke. Så vi har måtte aflyse. Seriøst noget pis, for jeg havde glædet mig til at se Pia. Til at se hendes smilende ansigt og til at fortælle hende om, hvordan det går. Den dejlige kvinde. Det har faktisk størstedelen af kvinder, der haft med mig at gøre under mit sygdomsforløb, været. Dejlige. Hulya, Birgitte, Pia... Sikkert flere, når det kommer til stykket :) Hulya er jo så ikke en, der har haft med mig at gøre, men er sekretær på røntgenafdelingen på Køge Sygehus. Men hun er fandeme en dejlig kvinde alligevel!

Men jeg er faktisk sulten, og jeg har rigtig intenst lyst til mad - noget, jeg normalt ikke har. Sært, ikke? Jeg synes da ikke, at jeg plejer at være sulten på denne tid af døgnet. Klokken er jo 12. Jeg spiste rigtig meget aftensmad i går, så det er nok derfor. Vi fik gormeh sabzi. Har I glemt hvad det er? I bliver NØDT til at smage det, hvis I ikke ved det. Faktisk, så er det jo også en rigtig sund ret! Nu skal jeg give jer opskriften, for det er den lækreste ret:

Varm lidt olie i en gryde. Skræl 3-4 løg og skær dem i både. Svits dem i olien, og  put 2 kyllingebryster i tern i. Steg dem til de er hvide og put det specielle "gormeh sabzi" krydderi i, som man kan købe hos mange udenlandske grønthandlere. Der eskal ca. 4-5 spiseskefulde i. Så skal der en pose frosset, hakke spinat i. Der skal også en lille smule vand i, man må selv bedømme hvor tykt/tyndt man vil have det, og så tilsætter man 4-5 tørrede limefrugter, som man har skåret 2 riller i. De tørrede limefrugter (eller citronfrugter) kan man også købe hos de fleste udenlandske grønthandlere. Så putter man en dåse skyllede, røde kidneybønner i, og lader retten simre i 2-3 timer, hvorefter man fjerner limefrugterne. Man smager til med salt. Hvis smagen ikke er "skarp" nok, kan man tilsætte lidt citronsaft sammen med saltet.

Og til dette serverer man ris. Ovennævnte er til ca. 2-3 personer. Det er den lækreste ret. Iransk, faktisk. Hamids mor har givet mig opskriften :) Jeg laver ofte retten, for den er SÅ nem at lave, og passer stort set sig selv. Plus at jeg endnu ikke hat mødt et menneske, der ikke kunne lide den :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar