Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 2. april 2011

Mit bibliotek

I dag skal vi hjem hos Majbrit og Kim. Vi skal give mad, har "vi" bestemt. Vi ved ikke endnu, hvad det bliver - det kommer an på, hvad vi beslutter os for, når vi kommer derop. De henter os inden for den næste time. Så jeg har lige smukkeseret mig lidt. Jeg kunne godt tænke mig at tage ud at spise - men der er én bil og 5 mennesker, måske endda 6 - så det kan aldrig gå. Derfor må vi spise hjemme. Men om det bliver take away, burgere fra Burger King eller McD, pizza eller noget fjerde, ved jeg ikke. Indtil videre har vi bare besluttet, at vi gerne vil give mad til dem. Jeg tror ikke, at vi får redet trådene ud, men i hvert fald er Kim tilsyneladende ikke sur længere, og så starter vi vist bare på en frisk. Det er jo fint nok. Eller noget. 

Jeg vil da gerne indrømme, at jeg af og til savner Majbrit, for hun er sgu dejlig, og jeg er jo sådan set lidt for meget irl venindeløs. Derfor er det rart at der i hvert fald er én, der gerne vil se mig. Og Majbrit er meget glad for mig, så det er jo skønt. Jeg kan også godt lide hende. Det er mere Kim, jeg har det lidt svært med - men det er vist gensidigt, så op i røven med det. Jeg glæder mig faktisk til at skulle afsted - det gør René vist også. Det var jo i hvert fald hans idé, at vi skulle tage derop. 

Jeg burde faktisk pakke en taske, så vi kan få det hele med - især hans piller - men jeg har ikke fået taget mig sammen endnu. Jeg gjorde jo rent under sengen her forrige lørdag, og jeg opdagede til min store skræk, at jeg har gemt endnu færre bøger, end jeg huskede. Øv. Jeg tror faktisk, at jeg har på den forkerte side af 10 bøger. Det smerter mig. Alle mine bøger... Men der var simpelthen ikke plads til dem her, og jeg vidste at jeg aldrig ville læse dem igen, men jeg har opdaget, at de er umulige at få fat i nu... Det er jo ganske forfærdeligt. Jeg burde have tænkt mig om. Jeg kunne jo have opbevaret dem hos min mor eller svigermor. Men... Nu er de altså væk, og det må jeg leve med. Det går nok også. Jeg har gemt min serie om Lestat, "L.A. Blues", "Verden ifølge Garp", "Da Vinci Mysteriet" og "Engle og dæmoner" som de eneste skønlitterære bøger. ØV. Men så har jeg jo så 15 bøger om psykiatri, mine ordbøger, "Hitlers hjælpere", "Gåden om Maria Magdalene", "Bedrageriet om Dødehavsrullerne", "Helligt blod, hellig gral", "I morgen var jeg altid en løve", "Don Quijote", "Christian IV", Det Gamle og Det Nye Testamente, en genfortælling af Bibelen, Satans Bibel...  og 4-5 Agatha Christie bøger (paperbacks fra omkring 1960'erne - de holder ikke min levetid ud, men det er nogen, jeg har fået af min mor, som har fået dem af sin far). Jeg kunne egentlig godt tænke mig hendes samling af Asterix og Lucky Luke tegneserier fra 1970'erne. Det kunne være awesome! De er også temmelig slidte, jeg læste dem meget som barn. Men jeg vil have flere bøger - drømmen om mit eget bibliotek lever videre. Jeg har solgt og givet omkring 15-20 bøger væk. Synd og skam. Men det må jeg jo så lære at leve med.

Men en opremsning af mine bøger er vist ret ligegyldig. Jeg ville bare så gerne have flere! Men jeg har jo lang tid til at samle i, og der er jo også et pladsspørgsmål, så det bliver nok først, når vi flytter. Tja. Men altså... Jeg ønsker mig flere bøger om kristendom og andre religioner, og flere bøger om 2. Verdenskrig. Jeg behøver ikke flere bøger om psykiatri, men jeg vil gerne have masser af biografier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar