Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 22. oktober 2013

Skal vi nu høre den igen?

"Greatest Hits". Bands og solister, der har lavet 20 plader, bliver skimmet igennem, og man finder de absolut 20 fedeste sange. Men vi er i en tidsalder, hvor det er ligegyldigt. Bands og solister med kun én plade i bagkataloget, laver greatest hits. Og vi sidder og tænker "Ej, come on, de har kun lavet én plade, de burde sgu da vente til mindst 2 eller 3 plader" eller "Hvorfor har de valgt de sange, dem er dem er der sgu ingen, der sådan rigtig kan lide" - men hvad der er sørgeligt er, at det er kunstnerne, som bliver påtvunget at lægge navn til ENDNU en greatest hits.

Type O Negative. Én plade. Så skulle der være en live plade? Bandet har udtalt, at de tog pengene og beholdt dem for dem selv, og optog sangene i et bandmedlems kælder, og lagde et lydspor med "klappen" hen over bagefter. I Type O Negatives tilfælde, tillod deres humor dem selvfølgelig kun at lægge buh'en hen over.

Men deres pladeselskab udgav rent faktisk en greatest hits uden at snakke med bandet først.

Jeg sad selv her, for kort tid siden, og morede mig over, at cirka hver 3. plade, Haddaway har udgivet, er en greatest hits, og at de spinder guld på "What Is Love", fordi den stadig er et symbol på 90'erne. Men det er slet ikke sikkert, at Mr. Haddaway synes at det er cool. Det kommer vel an på 2 ting: Hans troværdighed som musiker, og hans evner som forretningsmand.

Men jeg tror at han kan gå grinende i banken hver måned. Eller i hvert fald har kunnet i mange år. Han har ikke udgivet noget siden 2007.

De gamle dage, hvor man skulle præstere noget for at kunne udgive en greatest hits plade er long gone. Og det er faktisk synd. Der er så også nogle af de bands og solister, som har præsteret nok til at kunne udgive en greatest hits, men bliver ved. Og ved. Og ved. Det er kan jeg lide en som f.eks. Madonna. Hun udgav først i 90'erne "The Immaculate Collection",  som var en opsamling af hits op til den plade udkom. Mange år senere lavede hun en ny greatest hits. Den hed "Greatest Hits Vol. II" og var en opsamling af hits fra den første plade var udgivet og frem til den selv stod og skulle udgives. Det kan jeg godt lide. Ingen overlapninger. Jeg er glad for, at der findes folk, der kan finde ud af den slags. Madonna er en sanger. Men hun har stor medbestemmelse, og hun er en virkelig dygtig forretningskvinde. Hun har, hvad der skal til. I hvert fald nu og et par år frem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar