Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 3. september 2013

"Penge er kun papir"

Penge. 

Alt handler om penge. Penge og udseende. De ting, man har. De ting, man kan købe. Folk slår hinanden ihjel for latterligt små beløber. Folk gifter sig med folk, de ikke elsker, blot for at blive rige. Andre bliver "dårlige" mennesker fordi de er kommet til penge.

Men penge er ligegyldigt papir og ubrugelige stykker metal. Det er overvurderet. Faktisk, må jeg sige, er kommunisme den bedste løsning på alle verdens problemer. Ideen om den er rigtig god. Men folk forstår ikke at bruge den. Vi er grådige.Vi vil have mere end alle andre. Lidt som det computerfirma, som jokker på alt og alle for at komme frem, tager patent på ting, andre har brugt i årevis, ikke har skabt noget selv, og som selv tager æren for alt, hvad der kan tages æren for. Et firma, jeg aldrig kommer til at benytte, af princip. Hvis Microsoft går ned og stopper, vil jeg til nøds overveje det - men jeg ville skamme mig SÅ meget.

Star Trek havde fat i den rigtige ende. Der var hele verden ét stort land, forenet, og penge var ikke et issue. Jeg synes at verden er et ondt sted at leve, det har den nok altid været. På den ene eller anden måde. Stenalder-mennesket levede jo i klaner, og slog hinanden ihjel (går jeg ud fra, for ellers er jeg en af dem, der ikke har hørt efter i timerne i skolen). Og det er jo sådan helt op til nutidens menneske. Vi lever stadig i klaner, større, og slår hinanden ihjel. Det er så dyrisk. Dengang, i stenalderen, var det sgu ikke sådan. Mændene jagede, kvinderne lavede mad og børnene... det ved jeg ikke. Jeg ved faktisk ikke, hvad de brugte som "penge" dengang.

Jeg kunne godt tænke mig, at vi kunne udføre kommunisme. At vi kunne lære at håndtere at naboen tjente lige så meget som en selv, og at landene omkring ens eget land havde samme princip (som Star Trek). Lad os ganske godt sige: Jeg ville gerne have en verden som Star Trek uden rumvæsener og fremmede planeter. Bare Star Trek og deres opfattelse af verden. Den hedder god nok United Federaion of Planets, men det er jeg sådan set set ligeglad med. Og er ikke helt som min plan. Jeg synes min idé er bedre!

Og som en surprise, sådan en ekstra gave, vil jeg fortælle jer, at jeg har kradset hul på halvdelen af mit ansigt fordi der er orme derinde. Rene siger nej, og jeg forsøger at stole på ham. Svært, når jeg kan mærke dem. Men jeg ser ganske hæslig ud lige nu. Øv, ikke?

Men husk: 
Penge er kun papir


Jeps - den slags havde vi i Danmark da jeg var barn.
Ha! Så gammel er jeg :P

Ingen kommentarer:

Send en kommentar