Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 13. marts 2014

Det tabte paradis

I 1667 skrev den engelske John Milton et af de mest episke hovedværker, "Paradise Lost", som oversat til dansk, ganske lige til er "Det Tabte Paradis" Titlen siger i sig selv, hvad digtet handler om. Det beskriver Satans fald og Adam & Evas uddrivelse fra Paradis. Den beskriver også, hvordan Satan føler det, da han bliver smidt ud af Paradis, og han og hans tilhængere (dæmoner) danner en hær, som har til formål at fordrive Gud, og overtage hans plads i paradiset.



Et band, der blev dannet helt tilbage i 1988 i England, tog navn efter denne bog, og kaldte sig Paradise Lost. De er sidenhen blevet et band med stor succes og har indspillet mange studieplader, men navnet kommer fra den bog, og den genre musik, de laver, kaldes "doom" - det var dem, der skabte den.

På en forunderlig går deres navn og deres musikstil hånd i hånd. I hvert fald når de rent faktisk spiller doom, alle eksperimenterer jo lidt engang imellem. Jeg spekulerer på, om det er noget, der er gjort helt 200% gennemtænkt, eller om det er en tilfældighed?

 Paradise Lost
Paradise Lost laver utrolig god musik, og jeg vil anbefale dem til folk, der sædvanligvis lytter til goth metal eller deromkring. De har plader inden for meget stor "spændvidde", men jeg synes at det generelt er virkelig god musik. Min personlige favoritplade er "One Second", som faktisk slet ikke har noget med metal at gøre.

Lyt, lyt, lyt, og dan dig din egen mening!
- og husk at læse Milton's bog ;)


Køb evt. bogen hos Saxo.com

Køb evt. pladen hos

Ingen kommentarer:

Send en kommentar