Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 23. marts 2014

Famse-bamse

Min farmor, som jeg faktisk har et utroligt tæt forhold til, er pissecool. Hun har altid været fuld af sjov og ballade. Jeg lærte hende at spille luftguitar for omkring 15 år siden - og hun kan stadig huske det, selvom hun er 88 år nu. I går snakkede jeg til hende om Metallica, og hun sagde "Var det ikke noget med 'mega', du hørte?" - og dengang, jeg boede hjemme, og hun tit kom ind til mig i min lejlighed, var skudt i Megadeth - hun og min farfar har endda foræret mig halvdelen af min samling af cd'ere med bandet - tilbage i midt-90'erne.

Da jeg var flyttet hjemmefra, ringede jeg en dag til hende og vi snakkede om løst og fast, og jeg spurgte hende for sjov om hun kom ned til mig og vaskede op. Hun bor i Rødovre, og jeg boede i Solrød Strand. Så sagde hun sgu ja, og hun tog straks afsted, på en 45 minutters lang rejse for at komme ned til mig og vaske op. Jeg kunne vist ikke rigtig andet end at byde hende en kop kaffe og en flødeskumskage.

Hun lånte mig 500 kroner her og der, når jeg manglede penge, og nægtede at få dem igen. Hun grinede først, da jeg selv grinede, den dag jeg trådte forkert på en frossen hundelort og faldt så lang jeg var. Eller da havde været til en eller anden undersøgelse i nærheden, sammen med min mor, og vi skulle hjem hos min farmor bagefter. Det var vinter, og der var masser af vandpytter med is på. Jeg havde passet på hele vejen, men da jeg var stort set lige foran hendes hus, trådte jeg på en af dem og faldt, og jeg kastede min mobiltelefon på hendes dørmåtte for at undgå den gik i stykker. Min mor skreg af grin - min farmor fandt et tæppe til mig og tørrede mine bukser.

Min farmor går alle mulige steder hen, der kan snildt gås 2-3 kilometer - hvis bare hun har sin rollator. Jeg ringede til hende i dag, og hun skreg af grin over "Stepbrothers" - en af mine yndlingsfilm. Hun forstår ikke engelsk, men hun tog til New Jersey på egen hånd for at besøge min bror i en alder af 86 år. Han viste hende rundt i New York, og hun syntes at det var "en skøn by".

Min farmor og jeg snakker om alting. Vi har ingen hemmeligheder. Derfor ringer jeg til hende stort set hver dag. Stort set hver gang snakker vi i en times tid. Vi har en fast aftale om, at vi tager tidligt hjem fra min mor og far når vi er dernede, så vi kaster sådan et "indforstået blik" til hinanden, og så siger en af os "Nåå..." og så er det på tide at pakke sydfrugterne og tage hjem.

Min farmor er mest af alt pissesej.

--

(NB! Jeg har nævnt det før, men til mennesker, som ikke kan huske det eller ved det, havde jeg min helt egen lejlighed, da jeg boede hjemme - soveværelse, spisestue, stue, køkken, bad og egen indgang, som en tilbygning til huset)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar