Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 29. september 2011

Kommunen!

Da jeg kom ud af mit bad og skulle rede mit hår, ville jeg dele det i 2 som jeg plejer. Men der var en knude, der ikke ville løsnes. Jeg var SÅ tæt på at hente en saks. men så gik det fra hinanden, og jeg blev redt. Lortehår. I hvert fald engang imellem.

Der er rundt regnet et kvarter til kommunen åbner. Så må jeg ringe derop IGEN og spørge om, hvad det bliver med den dér boligstøtte. Jeg ringede i går, og rådgiveren snakkede om at min man jo er på kontanthjælp, og at vi måske ikke er berettiget til det, vi har fået indtil nu. Jeg fornemmede et "I skal betale tilbage", men han sagde ikke noget - han kunne lige havde prøvet på det. Vi fik 805 kroner før, og fik så et brev, hvori der stod at vi var berettiget til 1.008 kroner - så skal han ikke sidde og sige, at vi ikke er berettiget til dem. Spørgsmålet er, om vi er NU. Men det var ikke det, han snakkede om. De skal udbetale pengene på mandag. Han sagde at jeg skulle prøve at ringe på fredag. Men nu er det torsdag, og jeg ringer igen i dag. Og igen i morgen, hvis de ikke har et svar i dag. Det er jo et spørgsmål om et køleskab. Vi kan ikke blive ved med at leve på køleblokke og flamingokasser. For ja, det gør vi stadig. Det er bare SÅ irriterende. Jeg vil have et køleskab, de koster 1.000 kroner til 1.200 kroner, og om jeg så skal låne pengene af svigerfar - så får jeg et køleskab i oktober måned. Det er stensikkert. Vil bare helst kunne betale det. 

Jeg har siddet og læst lidt om Lady Gaga på Wikipedia. Hun fascinerer mig totalt. Hun har så meget talent. Jeg havde ikke sådan rigtig hørt det, før jeg hørte "Yoü & I" som simpelthen er så fantastisk. Men nu er jeg begyndt at lytte til hendes tidligere musik, og det er jo fantastisk. Det bliver spændende, hvad hun finder på næste gang. 

Nu er der faktisk kun 1 minut til kommunen åbner. Jeg HÅBER ikke, at jeg får fat i ham, jeg snakkede med i går. Så får jeg bare et raserianfald. Nå, men det var en sød og venlig dame, jeg fik fat i, som fortalte mig, at jeg er berettiget til 1.008 kroner i oktober, men at jeg pr. 01.11.2011 er berettiget til 3.500 kroner. Jeg fik ikke helt fat i, hvorfor det først er fra oktober - boligydelsen er vist ikke bagud betalt. Men det må den jo næsten være. Det er noget hø, for vi skal betale 2 huslejer og købe et køleskab. Det vil sige, at vi skal låne lidt over 5.000 kroner til min svigerfar, som har betalt indskuddet for os. Teknisk set har vi stadig 9.000 kroner liggende, fordi svigerfar besluttede at betale det andet for os. Men vi har op til 3 måneders ekstra husleje - det vil sige frem til januar, for denne første, 4. måned er obligatorisk. Så oktober skal vi betale fuld husleje begge steder - med penge vi ikke har - og så fra 1. november 3 måneder frem - og det er januar med. Medmindre de får udlejet lejligheden inden 1. januar. 


Men jeg undrer mig over, at de tager fuld husleje. Vi skal både betale aconto varme og vand samt antennebidrag. Hvorfor ikke bare huslejen? Det ville gøre tingene væsentligt nemmere for os. Men hvis de ikke får udlejet lortet i tide, må vi jo gå til banken. 3.500 kroner er jo fint nok, hvis huslejen er på de 3.000 kroner. Men når alt det andet også skal betales... Så bliver det jo 1.500 kroner oven i. Det er jo ikke rimeligt.Vi kan sgu da ikke låne til et køleskab OG 3 måneders husleje. Det er 12.000 alene for huslejen (i denne måned skal vi også betale for vask i august) og så de 1.000 kroner oven oven i for køleskabet... Vi kan ikke blive ved med at trække fra svigerfars konto - han er trods alt førtidspensionist. Vi tager jo hele hans opsparing. Men hvis vi får 3.500 kroner fra november, kan vi afdrage med 2.000 kroner om måneden. Så er det hele betalt af på lidt over et år. Det er vel fint nok. Vi skal også have betalt andre ting ud, men det primære for mig er Preben. Ved godt, at de andre ting er smålån. Men... Ja. Jeg vil ikke berøve svigerfar for hans opsparing. Jeg kan bare ikke lide det. Nårh... vi havde jo selv de 9.000 kroner. Så er vi færdige på lidt over 8 måneder. Men der er jo så også lige det dér med, at vi også skal betale den forhøjede husleje. Den bliver jo fordoblet... Ej, jeg kan slet ikke se det lige nu, men jeg laver en udregningsplan her senere på dagen. Det er nok det bedste.


Jeg skal også have lavet en madplan for den kommende uge. René har meldt sig ud. "Du er meget bedre til den slags end jeg er" - og nej, det er jeg ikke. For jeg stinker. Jeg må ligesom se i øjnene at madplaner ikke er mig. Jeg kan sagtens finde på retter, der kan passe sammen, sådan råvaremæssigt, men jeg kan ikke holde tingene på et minimum af kroner. For helvede, altså, vi har under 2.000 kroner til mad i den kommende måned, og det er en formindskelse på 2.000 kroner. Det er simpelthen bare... Wow, altså. Det bliver SÅ hårdt. Men vi må jo arbejde for det. Det ser åbenbart ud til at blive bedre i november. Umiddelbart. Tør ikke at stole på folk på kommunen før jeg ser tingene. De røvrender end oftere end de hjælper.


Anyways - jeg vil sætte mig til at udarbejde planer for tilbagebetalinger samt madplan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar