Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 8. december 2012

Musiske revolutioner

Jeg læste en interessant kommentar på Youtube, som jeg har tænkt over i en times tid. Personen skrev, at Beatles kom frem og var rebelske, men meget hurtigt gik mainstream, og at deres musik var kedeligt. Der var ikke nogen, der sådan umiddelbart var enige. Men han skrev, at andre bands fra den tid til stadighed bliver spillet i radioen - men Beatles hører man aldrig. Og det har jeg tænkt over. Og manden (eller kvinden) har fandeme ret! Beatles var nemlig pissekedelige i forhold til f.eks. The Animals eller Moody Blues. Der var så meget musik dengang, som var nyt og spændende, men lige præcis Beatles... De er jo stadig kendte, det er dem, der er kendt for at kickstartet det hele. Der bliver stadig talt om dem, folk kender dem, de kender navnet - men ikke musikken. Hvorfor ikke? Fordi den var kedelig.

Jeg har også siddet og spekuleret over andre ting. Som teenager i 60'erne, da alle de nye rockbacks kom frem, Elvis og alle andre - som f.eks. Beatles og Rolling Stones - var der en kæmpe revolution inden for musikken, alt ændrede sig, intet var, som det plejede at være, det var nyt, der var blevet opfundet noget nyt, rocken var opfundet. Som teenager i 80'erne kunne man opleve heavy metal revolutionen, alle stod i kø for at høre heavy metal, det var nyt, nyskabende, endnu vildere end det vildeste af det vilde, det var farligt, det var råt, det var heavy metal. Det trak så mange lyttere til sig, nogen faldt fra, andre blev. Det var druk, stoffer, kvinder og musik. Det hele i en stor sammenblanding af "awesomeness" som mange ønskede, at de kunne opleve. 

Jeg var teenager i 90'erne. Jeg sidder og tænker tilbage på 90'erne. Der var bare intet cool over 90'erne. Musikken var crappy, og den eneste fede musik, der kom, var fra bands, der var dannet tidligere. Marilyn Manson. Shock-rocker. Ja. Men før ham var Alice Cooper. Og når man ser nu? Cher var altid iført tøj, hvor man lige akkurat ikke kunne skimte noget under det næsten usynlige undertøj. Da Cher stod af, kom Madonna, og folk var chokerede, fordi hun altid var næsten nøgen. Der var ingen, der som sådan spekulerede over, at Cher havde været der før. Så stoppede Madonna sit næsten-nøgen regime, og Lady Gaga trådte til. Alle er chokerede over, hvor lidt tøj hun har på. Jeg kan ikke se de store ændringer i musikken fra mine teenageår og frem til nu, andet end at bands er gået i opløsning, og andre er dannet, og så er der de mange, mange one hit wonders. Den tendens er her stadig. Det hele er her stadig. 1990'erne er lige som nutiden. Måske ser jeg anderledes på det, når jeg rammer 40 år. Men jeg ville gerne have været med i en musikrevolution som f.eks. rock eller heavy metal.

1 kommentar:

  1. Jeg er ikke helt enig i din blog her. Madonna stoppede aldrig med at tage tøjet af. For gud skyld nej. Og Lady Gaga? Jeg har aldrig hørt, at hun har været kendt for ikke at have så meget tøj på? Synes hun er ret normal inde på den ramme, som de andre musikere er inde i. Der synes jeg hun er som de andre, men det Lady Gaga er blevet populær af, er hendes smag for anderledes tøjstil, hendes mærkelige personlighed og musik.
    God jul, Rikke.

    SvarSlet