Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 19. december 2012

Terapi og verdens bedste gave

Nu, hvor jeg lige tænker på Helene, vil jeg faktisk lige nedfælde den metode, hun brugte til at få mig ud af mit selvhad. For den kan bruges af andre, og ikke kun til at bearbejde selvhad, men også til f.eks. brainstorming når man skal skrive en historie, der ikke er helt fastlagt endnu.

Men Helene havde et whiteboard med papir i stedet for det almindelige materiale, og hun skrev "Rikke" i midten. Den første dag, skulle jeg finde på en ting, jeg godt kunne lide ved mig selv. Jeg kom hos hende en gang om ugen. Og gangen efter, skulle jeg finde en ting mere, og sådan blev det ved, indtil jeg sad og så på papiret og tænkte "Jeg er sgu da cool" Det tog mange måneder. Men det hjalp.

Nu, når jeg havner i voldsomt selvhad, bruger jeg det også. Jeg vælger to faste ugedage, hvor jeg på hver af dagene skal have fundet en ting, som jeg synes er cool ved mig selv, ting, jeg synes at jeg er god til. Det kan f.eks. være at jeg er god til huske at rydde op efter mig selv, eller at jeg er god til at huske hvornår cd'er er udgivet. Det kan også være, at jeg synes at det er cool, at jeg er i stand til at elske så meget, som jeg gør. Måske er jeg rigtig god til at huske at pudse brillerne, eller måske at børste tænderne. Det er ligegyldigt hvad man er god til. Det skal bare stå der.

***

Jeg har i øvrigt tænkt over gaver. Og den bedste gave, jeg nogensinde har fået, er faktisk den pakke Pink Lady æbler. Det er den mest betænksomme gave, jeg har fået i hele mit liv. Den er et skoleeksempel på, at det er tanken, der tæller. Jeg elsker den gave stadigvæk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar