Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 18. december 2013

Passion - noget, alle kan bruge til noget!

Heys. Jeg får besøg af den kære Birgitte i dag. Det bliver rart. Godt nok er hun her kun i 5-10 minutter, men det er sgu ligegyldigt. Hun er dejlig nok alligevel :)

Ah... "Never Let Me Down Again". Hvorfor mon der ikke er nogen, der har lavet en coverversion af den? Det er der måske også? Jeg ved det sgu ikke. Der er faktisk ikke lavet særlig mange Depeche Mode covers, er der? Hm. Der er vel bare nogen bands, der har så stor indflydelse på musikverdenen, at folk ikke "bare" laver en coverversion af deres sange. Marilyn Manson - Eurythmics, Soft Cell, Depeche Mode, Carly Simon og Patti Smith. Ud over det, er det meget pudsigt, at Marilyn Manson valgte at lave en coverversion af en sang, som allerede var en coverversion.  Soft Cells "Tainted Love" er ikke deres, som mange tror, men derimod en gammel sang fra 1964, sunget af Gloria Jones. Marilyn Manson laver interessante coverversioner, men den han har valgt, som er mestbmærkelsesværdig, må nok være "Working Class Hero" af John Lennon.

Sangen er meget speciel, fordi det lyder som om han virkelig krænger sit hjerte ud  Som om han føler sangen, er i sangen, er omgivet af sangen. Marilyn Manson ER working class hero. Det ved jeg godt, at han ikke er, men den måde, han udleverer sig selv på i sangen, gør at man tænker "Wow, den mand er virkelig i smerte, han må virkelig føle for det, han synger om - hvilken passion!" - på trods af, at det ikke er hans sang, men John Lennons. John Lennon døde i 1980, da Marilyn Manson - Brian Warner - var 11 år gammel.

Men coverversioner generelt er spændende! Madonnas kopi af Little Willie Johns "Fever". Det er dog ikke en direkte kopi, da der er tilføjet vers til sangen - og om de kommer fra senere versioner, ved jeg ikke. En anden interessant coverversion, er Lenny Kravitzs "American Woman", som oprindeligt var fra et canadisk rockband, The Guess Who. Lennys version er klart bedre. Men originalen er også fra 1970, så det er ikke helt noget, der normalt ligger inden for "mit smagsspektrum" - hehe. Jeg er ikke god til musik fra 1970'erne, men engang imellem dukker der noget ganske særligt op - som f.eks. denne sang med Marilyn Manson, som originalt er fra: TA DAH! 1970. Sangen, Marilyn Manson-style, er i øvrigt udgivet på B-siden til "Disposable Teens"-singlen. "Disposable Teens" er fra pladen "Holy Wood (In The Shadow Of The Valley Of Death)", som udkom i 2000, som afslutningen på trilogien om Antichrist Superstar. ( "Disposable Teens" )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar