Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

lørdag den 14. juli 2012

Beskidt

Jeg vækkede jo René i formiddags, fordi jeg sad med den dér dårlige samvittighed, jeg ikke anede hvor kom fra. Da vi havde snakket lidt, kom vi ikke nærmere problemet, men det var som om det falmede en smule. Jeg sad herovre, foran min PC, og pludselig sagde jeg, uden at tænke over det: "Vil du ikke godt love at lade være med at hade mig, når du har læst min novelle?" - så det var faktisk novellen, det drejede sig om. Den var også utrolig grænseoverskridende. Jeg skulle slet ikke have sendt en kopi til René. Jeg skulle slet ikke have gemt den på computeren. Jeg skulle slet ikke have skrevet den! Jeg føler mig virkelig beskidt. Hvordan kan jeg overhovedet have de ting i mig? Hvordan kan jeg finde på at skrive sådan noget? Det må være noget, jeg har i min hjerne...Ad. Jeg er en skidt person.

7 kommentarer:

  1. Man er nødvendigvis ikke et dårligt menneske bare fordi man skriver om noget, der egentlig ligger langt fra ens egen personlighed og tankegang. Jeg finder tit mig selv forbløffet over, hvad jeg skriver, men det er bare tanker. Bare idéer.
    Jeg har tit været bange for, at folk ville mene, at jeg var sindssyg eller ikke rigtig klog, når jeg lagde, måske for nogen, grænseoverskridende noveller og historier ud, men i virkeligheden så er det bare en novelle.
    Det siger IKKE noget om dig. Det er bare en historie.

    SvarSlet
  2. Tak, Tilde. Det kan du have ret i. Jeg synes bare... Jeg skrev den i fredags (den handler om incest og hustruvold), og i går havde jeg det bedste sex, jeg har haft længe. Det var ikke sådan... Du ved, det hang ikke sammen overhovedet, men da jeg så kom hen til min computer igen, og skulle finde på en ny historie, kom jeg i tanke om den anden, og så blev jeg pludselig så bange for, at det var det, der havde tændt mig. Det var det ikke, men tanken opstod lige et kort øjeblik. Og så følte jeg mig beskidt.

    SvarSlet
  3. Det behøver ikke hænge sammen. Det var sikkert ikke engang i dine tanker. Det er bare en historie, Rikke. Bare en historie, som du skrev.

    SvarSlet
  4. Du har ret - René siger det samme, men han er ond nok til at kalde mig et af de "uheldige" navne i historien konstant, så jeg får det dårligt. Men jeg tror jeg har fået forklaret ham det ordentligt nu. Det håber jeg i hvert fald, for det andet gør ondt på mig.

    SvarSlet
  5. Hvis du forklarer ham det, så tror jeg han stopper med det samme.
    Min mor vil helst ikke læse mine ting, fordi hun mener, at det er kun triste ting.... Og hun kan ikke forstå, hvordan jeg kan opdigte disse ting, så det må jo komme et sted fra, altså mig personligt?
    Nej, ikke altid. Stortset så er det fantasi og noget, som fanger mig, og så skriver jeg. Jeg sætter mig foreksempel ned og bare skriver uden at ane, hvad der kommer frem. Sommetider starter jeg udfra en følelse, og så fortsætter det. Har aldrig fundet brainstorms særligt effektivt. Hader når de beder os gøre det i skolen.

    Forresten læser med hver dag herinde.

    SvarSlet
  6. Tak, Tilde. Det er altid rart at folk forstår en. Brainstorm virker for mig. Men jeg følger dem kun i starten, så får mine fingre deres eget liv, og skriver uden jeg egentlig tænker over det. Sådan har det altid været. Det var ikke sådan med den her novelle, men jeg skal også først lige "i gang igen" - så jeg går ud fra, at den historie, jeg starter i dag eller i morgen, kommer til at ske ud fra den måde. Det er den bedste måde for mig. Når fingrene bare glider over tastaturet og skaber magi. Det vil jeg gøre igen. Glemme den dumme novelle og koncentrere mig om noget, der rent faktisk gør mig glad.

    SvarSlet
  7. Det er hvert fald ikke værd, at skrive noget, der gør en ked af det.

    SvarSlet