Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 12. juni 2012

Jeg ved det - alt for mange indlæg på alt for kort tid

Megadeth, "Countdown To Extinction"


Jeg har altså mange meninger i dag, så bær over med min trang til at skrive...

Jeg sidder og lytter til ovenstående sang, som handler om udryddelse af forskellige dyrearter. Mange dyr er tæt på udryddelse, og alligevel er der folk, der jager dem. F.eks. elefanten. Dens stødtænder er jo en formue værd, og derfor bliver elefanter skudt. Men dem, der skyder dem, tager kun stødtænderne (elfenben). På Grønland jager eskimoer sæler, og mange mennesker er forargede over at folk går rundt i overtøj, der er lavet af sælskind. Men har I egentlig tænkt over det? En eskimo slår en sæl ihjel. Men de spiser alt på den, der er ikke noget tilbage, når den er "skrællet" fra det, de kan bruge - bortset fra skindet, som de bruger til deres overtøj. Er det ondskabsfuldt eller ikke? Mange af de arter, der bliver udryddet hver dag, har haft et formål. Men hvilket, og har det haft nogen effekt på os? Vi er ved at tømme havene for fisk. Hvorfor? Pandaen kan kun overleve, hvis den kan lære at formere sig i fangeskab. Det store spørgsmål er vel egentlig: HVORFOR? Og derefter skarpt efterfulgt af: "hvornår og hvordan udrydder vi os selv?" Jeg er ikke i tvivl om, at det vil ske.

Engang var Jorden bare et sted, hvor alt gik, som det skulle. Fødekæden blev "udført" ganske som den skulle. Men så var det, at der gik noget galt og menneskene begyndte at slås, slå hinanden ihjel, brænde hinanden, og dyrenes pels og kød blev til noget eksklusivt, og kun de rige havde råd til det. Der blev opfundet mere og mere groteske våben, alene med del formål at slå hinanden ihjel. Alt bar i den forkerte retning. Og gæt hvad? Det går stadig i den forkerte retning. Vi burde være klogere nu, vi burde have stoppet udryddelsen af dyr for længe siden, forsøgt at formindske vores forurening osv., men i stedet dræber vi flere dyr, og forurener mere. Vi skader mere end vi gavner. Vi er for dumme til at leve. Det er os, der ikke burde være her, for dyrene kan sagtens leve som de gjorde inden vi blandede os, hvis bare de får mulighed for det - f.eks. hvis der blev sørget for flere bambusskove til pandaerne og den slags. Selvfølgelig er mennesket også et dyr, og vi burde heller ikke udryddes - vi er også en del af fødekæden. Men vi fortjener det snart ikke længere. Vi æder os igennem alt, der kan ædes, og vi flår alt, hvad der kan bruges til pelsfrakker, tasker, punge osv., uden sans for, hvordan dyrene har levet deres liv før de blev pelset. Vi er ligeglade, så længe vi får det, vi gerne vil have. Hvis hele dyret bliver brugt, er det okay, som jeg skrev tidligere, men at tage en enkelt ting fra et dyr og så bruge resten som foder til de andre dyr i staldene (for ja, det gør man), det er simpelthen så ulækkert.

Jeg er overrasket over, hvor meget lort menneskene har skabt igennem tiden, både for sig selv og for alt i naturen. Nogle racer dør naturligt, f.eks. dinosaurerne. De blev ikke udryddet af mennesket. Men alt det lort, vi har skabt igennem tiderne, burde vi tvinges til at lave om. Jeg burde faktisk ikke engang sidde her og lytte til Megadeth og skrive blogs, mens flere hundrede dyrearter dør imens. Og plantearter. Alt. Vi udrydder alt på vores vej. Jeg gør. Det gør I også. Alle jer, der er glade for Jorden og forsøger at hjælpe - I udrydder også ting på jeres vej. Måske har I trådt på en bille, som der kun var 3 tilbage af i hele verden, og de 2 sidste lever i hver sin verdensdel og er af samme køn, og ikke hermafroditter. Sådan er det nok ikke, men det er et eksempel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar