Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

tirsdag den 5. juni 2012

Kageeksperiment!

Først og fremmest vil jeg gerne sige, at det, jeg omtalte som "4 dage" og som var noget ganske fælt, ikke omhandlede den person, den støtte, jeg gav vedkommende, men at det simpelthen var en misforståelse.

Men så vil jeg også sige, at jeg har været nede og købe ind, og at jeg fik opkastningsfornemmelser. Der var ikke nogen angst. Det var ikke et angstanfald. Jeg kastede ikke op. Men det var virkelig ulækkert. Jeg måtte gå ud af butikken for at få frisk luft. Det var som om det hjalp lidt efter lidt tid.

Og i dag... i aften, skal jeg bage en "prøvekage" for at teste hvordan min kanelkage smager med kunstigt sødemiddel. Smager det godt, laver jeg det sådan. Smager det ikke godt, må det blive med sukker. Så må de (Renés forældre) acceptere at det er en sukkerholdig kage. Det er fordi Majbritt er på slankekur.

Jeg har det pænt dårligt i dag. René siger, at jeg har haft det dårligt on/off i lang tid - det har jeg slet ikke bemærket. Ellers kan jeg bare ikke huske det. Men han ser jo lige igennem mig. Han ved bedre om mit humør end jeg selv gør. Jeg er lidt skræmt over det, men et eller andet sted er det vel rart?

Men okay... Nu er der så gået nogle timer siden jeg skrev det med kagen. Og den står i ovnen nu. Den ser mystisk ud. Den føltes som... Jeg ved ikke hvad. Men bestemt ikke kagedej. En gærdej med for lidt mel. Den er højst mystisk, men jeg må jo se, hvad det bliver til. Hvis den bliver god, beholder jeg den til i morgen. For det er alligevel sengetid nu. Vi skal jo tidligt op i morgen, for René skal på arbejde. Han skal huske at spørge om fri på mandag. Det er YDERST vigtigt. Jeg må nok hellere skrive en seddel til ham. Vi skal jo ind på neurologisk ambulatorium. Og mandag er en af Renés arbejdsdage. Så jeg vil meget gerne have, at han spørger, om han kan få fri.

Men nu har kagen været i ovnen i 8 minutter, og umiddelbart dufter den meget godt... Det bliver spændende at se, hvordan udfaldet bliver... Jeg er ekstremt nervøs for, at kagen stinker. Men OK - så bager jeg en almindelig kage i morgen tidlig. Det minder mig om, at jeg i øvrigt skal have smurt Renés madpakke. Det skal jo gøres her i aften, inden vi går i seng. Dvs... René er faldet i søvn, så der er kun mig oppe. Han er så træt, så han er faldet i søvn med computeren tændt og Youtube på skærmen. Jeg må hen og slukke skærmen inden jeg går i seng. Jeg skal også have stillet vækkeuret, for jeg ved ikke, om René har stillet sit. Det er ret vigtigt, synes jeg. Vi skal jo op klokken 7. Klokken er næsten halv tolv nu.

Jeg har prøvet at spise tyrkisk candyfloss! Haha. Det er seriøst en mærkelig oplevelse. Men vi var i grønthandelen ved Kiwi, og René så det dér tyrkiske candyfloss, som han påstår, at nogen på blog.dk har anbefalet mig. Jeg er fuldstændig blank, jeg kan intet huske af det dér. Men han siger at nogen har anbefalet mig at prøve det, så vi købte sådan en pakke... Det er mærkeligt, men det smager sgu bare helt okay!

Vent! Jeg tjekker lige kagen! Umiddelbart ser den rigtig ud. Det er en opskrift, jeg har fået fra Majbrit (Majbrit & Kim) dengang vi kom dér, og jeg har faktisk aldrig prøvet at bage den. Jeg synes at det er liiige lovligt "risky" at bruge sødemiddel, første gang, jeg bager den. Men det kan jo være, at den er god nok. Det er sgu bare svært. Der er 75g i glasset, og det svarer til 750g sukker. Den sødende effekt nedsættes ved temperaturer over 120 grader. I den fulde kage skal der 800g sukker i. Jeg har valgt at bage en lille kage, og derfor skulle jeg bruge 40g sødemiddel. Men det mister den sødende effekt ved temperaturer over 120 grader - og min kage skal bages ved 200 grader. Derfor har jeg puttet ekstra i. Men er det for lidt? Er det for meget? Jeg er meget spændt på at smage den. Her mellem 23:35 og 23:40 skal jeg lige ud og stikke en kniv i, for at tjekke, hvor langt den er nået med bagningen. Hvis jeg skal i seng umiddelbart efter fremstilling, er kagen rimelig varm - og hvordan fanden skal jeg så gemme den, hvis den skal gemmes? Bare med alufolie over? Hmm... Et viskestykke over alufolien? Jeg ved bare ikke, hvad jeg skal gøre, og René sover, så han er ikke til meget hjælp. Hm... Men jeg skal jo under alle omstændigheder smøre madpakke, så jeg har faktisk ikke tid til at sidde her længere, selvom jeg gerne vil fortælle om kageeksperimentet. Men I kan få historien i morgen!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar