Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

mandag den 8. april 2013

Hej, mit navn er Tågsten

Har I lagt mærke til alle de fejl, jeg laver? Åbenlyse fejl, som jeg selv sidder og skammer mig over, når jeg ved et uheld får læst mit indlæg igennem efter det har været postet i nogle timer. Jeg snakker ikke om slåfejl, for dem skammer jeg mig ikke over. Det går lidt hurtigt af og til, og sådan er det bare - det er en blog, ikke en jobansøgning. En dag sad jeg for eksempel og skrev om Marilyn Manson og "I am the god of fuck", selvom jeg godt vidste, at det forekommer både i originalteksten og i remixet, skrev jeg alligevel, at det forekom i remixet på en måde, så det var ret tydeligt, at jeg ikke var klar over, at det var med i originalen. Det er sådan nogle ting, som får andre til måske bare at tænke "skøre kælling" - mens jeg sidder og skammer mig, fordi jeg godt VED hvad det rigtige svar er, men at jeg har skrevet det forkerte ved et uheld. Det sker så tit, med alle mulige ting.

Og en anden ting: Jeg skræller kartofler og tænker "hvorfor kalder man det for 'øjne', de kan jo ikke se?" (når kartoflerne begynder at spire, får de øjne). Det bruger jeg så al tiden på, fordi jeg har en vane med at tage tingene bogstavelige. Jeg sidder og spekulerer på, om der mon er noget inden i kartoflen, der kan se mig, se hvad jeg laver af udtryk, mens jeg skræller den. Jeg begynder at tænke på, om den kan se ind i min hjerne og aflæse min tanker om at den skal koges og spises, og om den frygter det, eller om den glæder sig til det, fordi det er en form for "skæbne". Det kan jeg bruge lang tid på.

Så er kartoflen skrællet og sat over. Jeg sidder igen foran computeren. Og så begynder tankerne at tage form. Jeg begynder at se den "større" sammenhæng og indpasser mine indlæg ind på den måde, det er "meningen", det skal. Forbogstaver, lige antal bogstaver, bestemte ord, bestemte antal ord bestemte gange, undgå visse ord eller det modsatte...

Og i dag. I dag er mystisk. Jeg har lyst til at voldæde alt, hvad der er i mit køkken. Men jeg har ikke lyst til at spise. Jeg har lyst til at indtage og bo i en slikbutik så længe den er fyldt med slik - men jeg har ikke lyst til slik. Jeg har lyst til kold sodavand. Men jeg har ikke lyst til at drikke noget. Jeg har lyst til at sove, men jeg har ikke lyst til at ligge i sengen. Jeg har lyst til at sidde foran computeren, men jeg har ikke lyst alligevel. Jeg ved sgu bare ikke helt, hvad jeg skal gøre.

Jeg føler sgu lidt at jeg tåger rundt, fuldstændig ude af kontrol og jeg kan ikke holde mig selv ud længere. Men jeg har ikke overskud til at gøre noget ved mig. Jeg kan gå i bad og jeg kan gøre mig smuk - men det er bare ligesom ikke det helt hotte lige nu. Jeg skifter mellem at tåge hvileløst rundt i lejligheden og på nettet, og at sidde og stirre på skærmen. Stener som en gal. Som lige nu, hvor jeg har kigget på "gal" i 10 minutter, bare stenet uden at skrive en titel og derefter "Udgiv". Men det gør jeg nu.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar