Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 5. september 2012

Fuldblods racist?

Jeg har givet ham en undskyldning. Det var noget sært og grimt at skrive, og jeg fortrød så snart jeg havde trykket på "send". Han skrev tilbage og var utrolig flink og alt muligt, selvom jeg ikke havde fortjent det. 

Mig:
Det her skrev du til mig i går:

"ved du hvad je gelsker alle slags musik men je gfortrækker nu mit ejet lands musik. måske fordi jeg fårstår sproget bedst og kan nemmer sætte mig ind i det."

Nu plejer jeg at acceptere ret meget fra dig, fordi din mor har bedt om at have tålmodighed med dig. Er du dansk statsborger? Så er Danmark "dit ejet land". Er du ikke, er du iraner og ser Iran som dit hjemland. Burde så så egentlig ikke flytte derned?

Det er ikke racistisk ment. Jeg filosoferer bare. Tænker. Måske er det noget vrøvl. 

Ham:
 Nej skat du tager fejl. jeg sadge forkert åbenbart. for det første er danmark mit land men jeg kan da ikke benægte at je ger oprindelig iraner. jeg vil altid føle for begge dele. altså danmark og iran. så bare rolig,jeg udtrykkede mig forkert. og for det andet vil jeg sige at jeg altid læser dine breve nøje igennem. så bare fordi jeg ikke lige for svaret nøjagtig på det hele er det ikke ensbetydne med at je gikke har læst og fårstået det. kys vi snakkes

 Det er simpelthen så flovt at have skrevet det, jeg mente det vitterligt ikke racistisk, men det var det jo. Det var en direkte fornærmelse, og så tager han det så flot... Ej, jeg skammer mig SÅ meget,og hvis nogen er enig, så lad være med at kommentere det, for tro mig - jeg ved det godt.
Når man siger "Skrid hjem hvor du kom fra" er det dybt racistisk, og jeg har svaret på den mail, han skrev her, og jeg har givet ham en undskyldning. Overvejer at ringe, men jeg kan ikke helt overskue det. Nu, i hvert fald. Måske senere.

Jeg forstår bare ikke... Altså jeg synes normalt ikke at jeg er racist. Jo, altså, hvis jeg kommer et sted fredag aften og der kun er indvandrere, ved jeg godt, at det er en af de mange bander, der er i Køge, og ca. halvdelen er indvandrere. Det er jo racistisk at tænke sådan. "Nå, han er nok med i en bande". Ud over det, er jeg ikke racistisk, og jeg ved slet ikke, hvordan jeg kunne finde på at skrive sådan - ja, endda tænke sådan, for det gør jeg normalt ikke.

Men jeg er dog racistisk nok til at sige, at hvis han flytter til Iran som skizofren (som han jo er), vil han IKKE blive behandlet godt, så at han skulle flytte derned ville være pjat - jeg ville forsøge at tale ham fra det. Men hans forældre er flygtet derfra, og jeg tror ikke, at de ville acceptere at han ville flytte derned - og han gør ikke noget, som han ikke har fået grønt lys for - selvom han snart fylder 35 år. Han siger selv, at han forguder sin far, og det er jo smukt nok - men hans far er jo oppe i alderen, og han skal dø på et tidspunkt. Hvis han pludselig står uden forældre, ved jeg simpelthen ikke, hvad der skal blive af ham. Han har en lillesøster i København. Lige nu bor han på Fyn. Men ellers må jeg vel tage ham under min vinge og sørge for, at han har det godt. Eller... Så godt som muligt. Alt det her med hans forældres død har vi snakket lidt om, men det virker som om han ikke forstår, at de skal dø en dag. Han koncentrerer sig meget om døden, men  det er vel også svært at forestille sig, at ens forældre er væk.

Men jeg har fået sagt undskyld. Det er vigtigst lige nu.

4 kommentarer:

  1. Hamid reza hedayat5. september 2012 kl. 14.11

    Du er dejlig skat. Tak for at være så betænksom. Det høre med til at være den dejlige menneske som du er.knus

    SvarSlet
  2. Jeg er bare glad for, at du tager det så let, for jeg er virkelig ked af, at jeg skrev det. Det var ikke i orden, jeg blev bare sur over det med "mit eget land" fordi du har boet i Danmark siden du var 8 år gammel. Jeg er dum, jeg ved det godt, men tak igen. Du er skøn.

    SvarSlet
    Svar
    1. hamid reza hedayat5. september 2012 kl. 14.29

      Skat du skal ikke undskylde. du gjorde det rigtige ,du kan jo ikke vide hvad je gskriver. du er selv skøn og dejlig. love you forever.

      Slet