Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

torsdag den 6. september 2012

Hjerteskærende

Jeg kan ikke se den. Jeg ved ikke hvorfor. Jeg har set den én gang. "Schindlers Liste". René har spurgt mig, om jeg vil se den. Jeg kender ingen med relation til 2. Verdenskrig, men... Den skærer dybt i mit hjerte. Det gør så ondt at se den. Men måske husker jeg forkert. Måske jeg skulle se den igen? Jeg er klar over, at jeg vil få det dårligt og græde filmen igennem. På den anden side er 2. Verdenskrig en af mine interesser, og jeg burde kunne se den. Jeg ser den. 

Jeg læste "Vågn op!" om musik i går. Til dem, der ikke ved det, er "Vågn op!" et hæfte, Jehovas Vidner udgiver hver måned. Jeg sad bare og var dybt forarget over de ting, der stod. Jeg burde faktisk lave en liste, så Jonna kan se, hvad der rører mig i det dér. De unge, der er blevet interviewet eksisterer ikke. Ellers er de komplet tåbelige. Jamen... Hold da op! Det er totalt indoktrinering af de unge. Jeg bliver mere og mere glad for, at jeg ikke er Jehovas Vidne. Jeg kan godt forstå at Dave (Mustaine) har de følelser omkring Jehovas Vidner, som han har!

Nå.

2 kommentarer:

  1. Jeg er nysgerrig efter at høre hvad det er du er forarget over i det blad...? Er det nummeret fra august 2011? (Se http://www.jw.org/da/publikationer/blade)
    Du kan være sikker på at de der er interviewet virkelig eksisterer, de er kendt for at være meget omhyggelige med deres kilder, og altid bede de der udtaler sig om at godkende citater.

    Peter Frederiksen :-)

    SvarSlet
  2. Ja, det er fra august 2011. Jeg synes at det er dybt kritisabelt, først og fremmest fordi børn og unge bør lytte til, hvad de har lyst til, og derudover vil jeg gerne tilføje, at unge ikke bare tænker "Den sang/sanger har sgu ret. Jeg vil ryge heroin og begå selvmord". Hvis den unge teenager, som lytter til eksempelvis Marilyn Manson vælger at begå selvmord, så er det teenageren, der er virkelig dum, og ikke Marilyn Mansons skyld, eller et andet rockband. At de unge i det blad siger de ting, virker på mig som om de er blevet tvunget til at opføre sig på en bestemt måde, og ikke får rum til at være sig selv, uden at "mor og far" hænger over dem konstant.

    Derudover blev jeg "forbavset" over at der stod (jeg citerer) "Had det onde og elsk det gode, står der i Amos 5:15. Det er vanskeligt at gøre det i dag, for helt i overensstemmelse med Bibelens profetier er mennesker i almindelighed 'egenkærlige, pengekære, pralende, hovmodige, gudsbespotlere, ulydige mod forældre, utaknemmelige, illoyale, uden naturlig hengivenhed, uforsonlige, bagvaskere uden selvbeherskelse, vilde, uden kærlighed til det gode..." Det er simpelthen latterligt. Jeg kender en del mennesker, mest igennem min mand, men også fra mine egne venskaber, og jeg er ret sikker på, at igen af dem er som overskrevet. Det er dybt kritisabelt fordi det sætter alle, som ikke er Jehovas Vidne, i et ufatteligt dårligt lys, som de ikke fortjener. Som de fleste (ikke alle) Jehovas Vidner får, når de går rundt og forkynder Guds ord.
    Derudover synes jeg ikke, at der bør falde en hammer ned over hovedet på folk, fordi de lytter til rockmusik. Hvad Beatles? Elvis? The Rolling Stones? Det er normalt at unge "gør oprør" mod deres forældre igennem musik og påklædning. Det er ikke en selvfølge at man bliver alkoholiker, narkoman og forsøger selvmord konstant. Hvis man har de problemer, som Ashley på 24 havde, behøver det ikke at være på grund af musikken. Jeg lytter til rock og heavy metal, og jeg er bestemt ikke ude i alkoholisme og narkotiske problemer. Jeg har aldrig været det.

    Men det er rart at høre, at de citater, de unge kommer med, er virkelige. For det virker ikke sådan.

    SvarSlet