Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

onsdag den 1. august 2012

Sådan ser jeg - vi - ud

Hvad mon folk tænkte, da der kom en mand med et hjul og sagde "Se her! Det kan rulle!" Hvad mon folk tænkte, da en gut kom og sagde "Se her! Det her tog kan køre på damp!" Hvad mon folk tænkte, da bilen blev opfundet? Flyet? Fjernsynet? Computeren? Mobiltelefonen? Det er egentlig interessant, er det ikke? Der er så mange reaktioner.

Vi ser os selv. Sådan ser vi ud. Øjne, næse, mund, ører - osv. Men vil vi se sådan ud, hvis der en dag landede et rumskib med rumvæsener, der kom ud og så os? Eller ville de se os som noget andet? En blob, f.eks.? Ville vi se dem, som de så sig selv? Ville vi se dem som truende, eller omvendt? Ville vi straks køre tankvognene frem, hvis der landede et rumskib er? Ville de komme for at destruere os? Ville vi blive venner med dem, og få nytte af hinanden, sådan rent intelligensmæssigt? Er vi de eneste intelligente væsener i universet, som nogen påstår? Er vi de dummeste? Er vi de eneste? Er vi bagud i alt, eller er de?

Det er vigtigt at vise os fra vores bedste side, hvis man vil blive venner med nogen. Hvis jeg ville være venner med DIG, ville jeg ikke spytte dig i hovedet og kalder dig møgfisse. Hvis jeg ville være venner med dig, ville jeg præsentere mig selv og spørge ind til dig, så vi på den måde kunne få en samtale i gang. Er det ikke det, vi bør gøre med rumvæsenerne? Hvordan vil vi kommunikere? Snakker de et sprog, vi kan regne ud, eller kan de måske lære vores tegnesprog? Hvordan taler vi med et menneske, der ikke snakker vores sprog? Med fagter. Hvis en kineser gerne vil have, at jeg skal sidde ned, og jeg ikke kan hans eller hendes sprog, kan han/hun pege på stolen, og jeg kan regne ud, at jeg skal sætte mig.

Mange siger, at latter er den bedste medicin. Og vi ved, at det er sandt. Ikke rent lægeligt. Latter kan ikke kurere sygdomme. Men er vi ikke enige om, at vi får det godt, når vi virkelig griner igennem og har det sjovt? Er det netop det, der skal til for at få rumvæsenerne til at forstå, at vi er venligtsindede, eller vil de se vores fremviste tænder som vi ser en snerrende hunds? Er deres latter en helt anden - kommer den fra andre ting end vores? Kender de overhovedet til latter?

Der er lavet tusindvis af science fiction film og serier. Har bare én af de film eller serier fat i noget rigtigt, eller er det på ingen måde som i virkeligheden? I film og serier ser man ofte rumvæsener som noget negativt.  Måske er de et meget venligere "folkefærd" end vi selv er? Måske er det DEM og ikke os, der lever efter "elsk din næste" - for vi gør i hvert fald ikke. Måske er de et uselvisk og generøst folkefærd? Som får os til at fremstå som de negative, som skyder hinanden, stikker hinanden ned, stjæler osv.? Er det dem, der er de fornuftige, eller er det os? Er det os begge?


Ingen kommentarer:

Send en kommentar