Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

søndag den 18. november 2012

At give slip på sine drømme

Don't dream it's over …

Tænk engang over alle de drømme, man havde, har og får. Der er så mange i løbet af et liv, både ting, man drømmer om i vågen tilstand, og de af og til bizarre drømme, man sover med. I vågen tilstand har jeg haft mange drømme. Drømme om, hvad mit liv skulle blive til, om job, person og kærlighed. Jeg skulle blive til noget stort. Være journalist, flytte til USA, få et vildt fancy job, have en Harley og være kærester med kendte personer, indtil jeg fandt mit livs kærlighed i form af Dave Mustaine. En guitarist/sanger i et heavy metal band, som var mit yndlingsband på daværende tidspunkt. Jeg var hovedkulds forelsket i Dave, og jeg så ingen grund til, at vi ikke kunne være kærester, selvom jeg var 14, og han var 34. Jeg var jo voksen i mine drømme. Jeg skrev denne drøm ned på papir, og skabte den største kærlighedshistorie, verden havde set. Men ingen fik lov at se den.

Jeg drømte om at blive bandets manager. Jeg ville være soldat, bokser og forfatter. Jeg gav slip på disse drømme én efter én, efterhånden som jeg voksede op og så hvordan mit liv ændrede sig og hvor mine valg tog mig hen. Jeg ville være dansklærer, eller jeg ville være forfatter. På et tidspunkt opgav jeg alle drømme, men begyndte at interessere mig for teologi, og overvejede at starte på universitetet for at studere teologi. På et tidspunkt var psykolog, eller måske psykiater et hit. Men det gik ikke sådan, og drømmen om forfatterskab blussede op igen. Til sidst smed jeg den væk. Nu har jeg ingen større drømme. Jeg har de små, dagligdags drømme. Dem, man går rundt og tænker på som ”Det kunne fandeme også være rart hvis...”

Det at miste sine drømme er egentlig som at miste et stykke af sig selv. Jeg kan huske mine drømme fra da jeg var 14 år, fordi jeg har beholdt historien, og fordi den tid, '94-'96, bare var noget helt specielt. En tid, jeg nok (forhåbentlig) aldrig glemmer. Jeg får flere drømme. Jeg opdager nye ting hver dag, som jeg godt kunne tænke mig at opnå, men det er ikke store og vilde ting som at starte på en universitetsuddannelse. Jeg synes at det er vigtigt at have noget at stå op til. Noget man gider at vågne op til, tænke ”mon det er i dag, jeg kan komme i gang med...” og så se dagen lidt an og fornemme på sig selv, om man er klar til det elastikspring, man har tænkt på i 2 uger.

Jeg er glad for mit liv. Mit ganske almindelige, kedelige liv uden nogen former for udfordringer, fordi udfordringer i sig selv skræmmer mig. Alene ordet kan få mig til at ryste. Men måske er det noget af det, jeg skal overvinde for at kunne opnå den eller de drømme, jeg nu har? De ting, man ønsker sig af livet, dukker sjældent op af sig selv. Man er nødt til at lægge bare lidt energi i det, lige hive sig selv op af stolen og gøre noget, for at noget andet skal komme til virkelighed. For sådan er det.

Mit liv er kedeligt, jeg er bange for andre mennesker, jeg er bange for dyr, jeg er bange for alverdens ting, og så er jeg bange for udfordringer. Kan I se, at der er noget, der skal kæmpes for at komme af med? Jeg må lære at komme ud blandt andre mennesker. Jeg ligner en zombie, når jeg kører i tog i myldretiden. Jeg opfører mig også sådan. Stift, målrettet blik, ikke se nogen i øjnene, grå i ansigtet, stiv i alle lemmer og mekaniske bevægelser, når jeg skal ud af toget. Først når jeg kommer ud i den friske luft og får luftet den indre krop lidt ud, kan jeg slappe af igen, men adrenalinen kører stadig, for der er rundt regnet en million mennesker på stationen. I gågaden er der lige så mange, men når jeg kommer væk derfra... Så kan jeg slappe af. Rolig igen. Træk vejret dybt. Og så er det klaret. Sådan skal det da også være med det andet, selvom jeg nok aldrig kommer til at se udfordringer som en god ting. Jeg vil dog kæmpe for at modet til at komme igennem dem, frem for at læne mig tilbage i stolen, ”Det kan jeg ikke finde ud af”.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar