Held eller uheld - men folk klikker rent faktisk på rapoulsen!

fredag den 16. november 2012

Undskyld

Jeg har lige sovet. Jaja, det er forbudt and all that, men jeg tog en lur, og jeg drømte, at min hustru (jeg ved ikke, hvem jeg var, så jeg kan have været mig selv eller en anden - følelserne var bare mine) var gået fra mig, fordi jeg havde sagt lede ting til hende. Ikke som i psykisk terror, men som i "lige nu og her" efter en fest. Hun var taget på et kvindehjem, og jeg ventede med at besøge hende. Da jeg endelig kom, stod hele hendes familie der, og skyndte på hende, så hun kunne komme ind på værelset og lukke døren. Jeg fik hende overtalt hende til at komme ud, men hendes familie blev stående. Hun kom hen til mig. Jeg satte på en bænk, men hun satte sig ikke ned. Jeg tog hendes arm og trak hende blidt hen til mig, Da hun stod foran mig, knugende jeg hende ind til mig, havde mit hoved liggende på hendes mave og knugede hende så hårdt at hun måtte skubbe mig lidt væk. Jeg rejste mig op, og jeg sagde "undskyld" og forklarede hende hvorfor jeg havde sagt de ting, jeg havde, og gentog "undskyld flere gange. Til sidst lagde hun armene omkring mig og gav mig et knus.

"Ingen sætter grænser
Ingen ved hvor langt vi kan nå
For det liv vi har
Bli'r aldrig mere værd
End det liv vi lever lige nu og her
Så lev livet nu"

Jeg vågnede. Jeg tænkte straks på "undskyld", fordi jeg for få dage siden så "Undskyld" af Mick Øgendahl. Jeg tænkte ikke på showet, men på det han sagde om, hvor vigtigt det er, at sige undskyld. Og den drøm gav ham ret. Jeg følte ikke noget, da Øgendahl sagde det, men nu, hvor mine egne følelser i drømmen blev berørt af det, forstår jeg pludselig hvor vigtigt det egentlig er. Og grunden til, at jeg har sat citatet fra Dodo & The Dodo's' "Lev livet nu", er at jeg nu ved, hvor stort et undskyld kan være. Det kan betyder alt, det kan afgøre alt. Det har så stor betydning, sådan et lille bitte ord. Og det er jo det. Det er netop det vers, jeg tænkte på, da jeg vågnede fra drømmen, og havde tænkt på Øgendahls show. Så jeg fandt Dodo & The Dodo's frem, og satte netop denne sang på. Det passer ikke bogstaveligt til drømmen, men ikke desto mindre var det netop det, der gled forbi mig, da jeg lå halvvågen.

Men det er sgu noget, vi alle kan lære noget af, ikke? Et ganske almindeligt ord som "undskyld" kan betyde SÅ meget, det kan redde adskillige ting, fordi de fleste bliver glad for et "undskyld", hvis man har såret dem eller på anden måde har gjort skade på dem. Bare husk det.

 "Undskyld"

Ingen kommentarer:

Send en kommentar